Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 431
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Iskrenna84 , къде усещаш болките? Иначе болки и липса на цикъл може да се окаже киста на яйчника.

За теста за HPV , не го мисли, че не си го направила тогава, но си обърни внимание. Преглед, цитонамазка и т.н. Успех!

Цитат
 На самата цитонамазма си пише “бактериална вагиноза”, това е няква странна комбинация от микробиология и цитонамазма. Егати
Не е комбинация, а нещо напълно нормално. Даже и в първият пост на темата е обяснено. Rolling Eyes Когато има инфекция и се вземе цитонамазка, то заедно с клетките от шийката попадат и бактерии, гъбички и т.н. При гледането на цитонамазката се виждат и въпросните бактерии. Един нормален патолог няма как да не ги разпознае и отбележи, като по този начин подпомага работата на лекаря.
 Бактериалната вагиноза е състояние , на което трябва да се обърне внимание и да се лекува.

Ето и визуално, дано да стане по-ясно:
Микрография на бактериална вагиноза – клетки от шийката на матката, покрити с пръчковидни бактерии „Gardnerella vaginalis“ (стрелки).

Здравей,болките са ниско долу със голяма сила и последващо колабиране във 60% от случаите.
Левият яйчник образува кистички които ту ги има,ту ги няма.
Момичета,щях да ви питам,каква е сега цената на HPV теста?Ако е удобно разбира се да ми кажете.
Иска ми се да съм подготвена.
Благодаря предварително 🤗

# 586
Скрит текст:
ПОВЪРХНОСТНИ И МЕЖДИННИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ В НОРМА.ЖЛЕЗИСТ
ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ-Б.О.
ЛЕВКОЦИТИ. ЛАКТОБАЦИЛИ НА ДЬОДЕРЛАЙН.

РАР-I

Това ми излезе....идея нямам какво значи, гледам първа група, ОК, ама тази пуста болка....

Видях сега, нормално. Ми...не съм спокойна пак

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 16:20 от raja_nikol

# 587
Цитат
Здравей,болките са ниско долу със голяма сила и последващо колабиране във 60% от случаите.

Колабиране от болка? Кога е бил последния преглед при АГ? Киста може да се образува в рамките на цикъла и с идването му да се изчисти.

raja_nikol , резултатът ти е много добре, даже перфектен . Какви болки имаш?

# 588
Усещам ги в яйчниците и подуване. АГ - тата твърдят, че не е там проблема, при какъв да отида? Уролог, друг 🤔

# 589
Цитат

Колабиране от болка? Кога е бил последния преглед при АГ? Киста може да се образува в рамките на цикъла и с идването му да се изчисти.

raja_nikol , резултатът ти е много добре, даже перфектен . Какви болки имаш?

Да, болките са много силни.Последния преглед ми беше Януари,АГ-то каза,че не вижда нищо нередно,взе цитонамазка след която кървих около 3 дена,след това февруари доиде цикъл.Сега обаче смятам да отида на онкогинеколог,или поне на някой читав.

# 590
   raja_nikol, обърнала ли си внимание дали са обвързани с цикъла - преди , след или по време?
  По-скоро на интернист/ вътрешни болести да ти направи палпация и ехограф. Или образен диагностик. И двата яйчника ли болят, защото около левия се усеща болка от дебелото черво, а около десния - апендисит? ЛЛ да ти пусне кръвна картина и урина поне за насоки дали има нещо в тях, което да те насочи...Знам ли Thinking Или хормоните да провериш?

Iskrenna84, при теб подобни насоки. Аг-то провери ли ти тръбите за възпаление? - с едната ръка опипва отвътре през влагалището, а с другата натиска от външната страна на стената/ корема ? Не знам дали се разбира, какво имам предвид?

# 591
Не се влияят от цикъла моите, когато си иска боли. Минава от спазмалгон, от двете страни боли.

# 592
   raja_nikol, обърнала ли си внимание дали са обвързани с цикъла - преди , след или по време?
  По-скоро на интернист/ вътрешни болести да ти направи палпация и ехограф. Или образен диагностик. И двата яйчника ли болят, защото около левия се усеща болка от дебелото черво, а около десния - апендисит? ЛЛ да ти пусне кръвна картина и урина поне за насоки дали има нещо в тях, което да те насочи...Знам ли Thinking Или хормоните да провериш?

Iskrenna84, при теб подобни насоки. Аг-то провери ли ти тръбите за възпаление? - с едната ръка опипва отвътре през влагалището, а с другата натиска от външната страна на стената/ корема ? Не знам дали се разбира, какво имам предвид?

Да, прави и такъв преглед,нямало проблем.Утре ще си взема направление и другата седмица на доки.Марсиа, благодаря за отговорите 🤗🌷

# 593
  • София
Iskrenna84,доколкото разбрах болките са започнали след обгаряне на шийката. понякога при обгаряне се получава частично запушване на цервикалния канал и всеки път, когато идва цикълът, боли.

# 594
Iskrenna84,доколкото разбрах болките са започнали след обгаряне на шийката. понякога при обгаряне се получава частично запушване на цервикалния канал и всеки път, когато идва цикълът, боли.

Да,точно така.Нито аз,нито гастрото свързвахме болките със това, докато не минах колоно и гастро скопия.
Явно тогава са си оставили ръцете (както се казва),но скоро ще се разбере.

# 595
  • София
Това е лесно разрешим проблем.
Просто сподели със следващия гинеколог, че точно тогава са започнали болките, за да обърне внимание.

# 596
Здравейте, момичета! Отдавна Ви чета, трудно споделям, но сега имам огромна нужда.
След 6 месеца лутане по доктори в Бургас, постоянни инфекции и бактерии, след биопсия ка ин си ту, ми направиха конизация в майчин дом софия
Резултатът от хистологията е пак ин си ту и връх на конуса б.о.Според лекаря всичко е наред, даже перфектно му бяха думите
Да, обаче моите проблеми с бактериите не спират и вече 4ти месец раната не зараства и върху нея има някакви бели точки.
Няма да разказвам подробности, но не желая да стъпвам повече в майчин дом. Бях всяка седмица на преглед и микробиолог ия при бургаски гинеколог  който реши да ме прати при негов колега отново в София, в друга болница, защото въпреки многобройните АБ не мога да се отърва от е.коли и гарднерела.
Според новия доктор на хистологията ми не пише изрично, че е изрязано до здраво и връх на конуса б.о. Не означава, че рез.линии  са чисти. Иска да си взема стъклата за ревизия. Гледа ме на колпоскоп и назначи биопсия и абразио на канала. Абразио на канала ми е правено по време на конизация.
Направо съм изумена. В момента съм в София. Утре след като си взема стъклата си тръгвам за Бургас.
Да търся ли друго мнение и дали утре ще успея някой да ме прегледа. И дали има смисъл, след като на колпоскоп пак се видяха изменени участъци.

# 597
Тук много момичета са писали, че са доволни от патолога доц. Милев от Онкологията в Дървеница. Щом си в София, може да се опиташ да занесеш стъкълцата при него. Той със сигурност ще ти даде компетентно мнение.

# 598
А доц. Милев дали ги гледа веднага или трябва да ги оставя и примерно след няколко дни да имам резултат

# 599
Здравейте и от мен! Надявах се да не се налага да се включвам в темата, но тя е доста полезна. И моята биопсия беше при доц. Милев. Вчера ск я взех и хич не е добра. Откирха ми hpv 16, на колпоскопа нищо не се видя, но на биопсията пише CIN 1 и 2 степен, микроучастъци Cin 3. Д-р Стефан Константинов каза, че ще правим конизация в Онкологията. Аз се надявах да мина само с горене. На 32 съм, нямам нито деца, нито приятел. Много се притеснявам за последствията. Затова съм си уговорила срещи с още двама доктори-Лора Кълвачева и Арабаджиева. Евентуално ако мина по LLETZ процедурата, ще е по-добре мисля и така ми обясниха, но 1во трябва да ме видят.

Общи условия

Активация на акаунт