Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бъни, а изследвала ли си хламидия, уреаплазма и микоплазма? И хормони? И от HPV пълният пакет ли прави или само високорискови?

# 661
  • София
Да. HPV само високо рискови.

# 662
  • София
Ако да-то е за първите 2 въпроса и всичко е в норма, то за мен остава да носиш някой от другите щамове (рядко и те причиняват такива ппражения, особено средния риск) или някой от тези, невключени в типизирането. Все пак коментирай с лекарката си да зспочнеш някаква имунотерапия заедно с партньора, ако не намери друга причина за ситуацията. Надявам се все пак биопсията да е без изменения!

# 663
Бъни, при кого ходиш ти?

# 664
  • София
При д-р Аделина Чолакова. Аз май не съм чувала за биопсия при колпоскопски атипизъм да е без изменения.

# 665
Момичета много съм зле психически. Бях на преглед при др. Божидар Славчев. Взе ми биопсия и каза, че белите участъци са обхванали цялата шийка. Според него най- вероятно не са изчистили всичко пре конизация та преди 4м.
Припомням ноември 2018 съм с конизация в Майчин дом при проф. Костов. Хистологията според него е перфектна. Изрязан е ка ин си ту. Аз преди и след конизацията постоянно съм с бактериални инфекции.
Как уж хистологията е добра, пък раната не се затваря и върху нея пак има бели участъци. Недоумявам.
Питах Славов повторна конизация ли следва, каза "не", че е по цялата шийка. Така се паникьосах. Това хистеректомия ли значи? Дали имам рак?
Утре съм и на психиатър. Има ли някаква литература за четене в нета за успокояване?

# 666
Момичета много съм зле психически. Бях на преглед при др. Божидар Славчев. Взе ми биопсия и каза, че белите участъци са обхванали цялата шийка. Според него най- вероятно не са изчистили всичко пре конизация та преди 4м.
Припомням ноември 2018 съм с конизация в Майчин дом при проф. Костов. Хистологията според него е перфектна. Изрязан е ка ин си ту. Аз преди и след конизацията постоянно съм с бактериални инфекции.
Как уж хистологията е добра, пък раната не се затваря и върху нея пак има бели участъци. Недоумявам.
Питах Славов повторна конизация ли следва, каза "не", че е по цялата шийка. Така се паникьосах. Това хистеректомия ли значи? Дали имам рак?
Утре съм и на психиатър. Има ли някаква литература за четене в нета за успокояване?

Бих ти препоръчала да легнеш да спиш, за да не го мислиш. Пий и нещо успокоително като мента глог и валериан. Още утре си на психиатър така че ще можеш да си поговориш с някого. Кураж. Най-важното е ти да си жива и здрава.

# 667
Здравейте от мен. Ета и моята история. След цитонамазка на 10.04.2019 - резултат ми е PAP III A-B група, високостепинни ПИЛ, с HPV, а като допълнително описание е посочено - лактобацили. Днес след колпоскопия се видяха изменения. Следващата седмица /след цикъл/ следва биопсия и след това LEETS / или нещо такова/. Та моля за съвет - ок ли е лечението, и тези лактобацили какво означават?

# 668
V V, много неприятно Worried Опитай се да се събереш и всички мисли да сплотиш към позитивният изход  на ситуацията.  В добри ръце си и лекаря ти ще ти помогне да минеш през този момент по най-добрия начин. Не мисля, че ще ти насрочи хистеректомия , а ще изреже само шийката или част от нея. Едва ли ще те успокои, но ние сме с теб , да знаеш, макар и дистанционно едни положителни мисли ще бъдат насочени към теб !

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 20:48 от Marsia_K

# 669
Ако беше рак щеше да ти го каже на момента! Според мен е само горната част незараснала още качествено и седи прясно просто. Може да излезне дисплазия 1 степен и да се оправи и с обгаряне само и имуностимулатори. Не мисли най-лошото! Наистина ако беше така, щеше да ти го каже на секундатата!

# 670
  • София
Момичета, може ли да се изреже само шийката? Аз мислех, че при мен след двата лийпа е задължителна хистеректомия.
VV, хайде ще си стискаме палци за резултатите от биопсията и всичко ще е наред Grinning

# 671
  • София
Следк като толкова скоро ти е била конизацията, да не би да има предвид левкоплакия...

# 672
Аз се чудя дали е възможно,ако се направи преглед и цитонамазка непосредствено след цикъл и да се направи същото малко преди цикъл, да са различни резултатите?
Тоест преди цикъл да се види нещо притеснително,а след цикъл всичко да е наред...
Незнам дали го обясних както трябва.

# 673
  • Благоевград

Успокой се, мила!
По принцип хистеректомия правят при доказан рак и то при жени, които са раждали и нямат намерение пак да раждат.
Преди 3 седмици ми махнаха само шийката, след Летц, при който не излезнаха чисти линии, а се оказа рак. Шокът беше голям и за мен, но най-важното е да се успокоиш, тъй като си в добри ръце. Доцент Славчев и целият му екип са прекрасни. Той не е от най-сговорчивите, но всичко важно ще ти го обясни. Всичко е поправимо, когато е хванато на време, а при теб е така. С лоши мисли само си вредиш. Обгради се с положителни хора, докато чакаш резултата, прави нещо, което обичаш и не чети всички лоши неща, които намериш в нета, тъй като ще сдухаш. Аз направих тая грешка и още не мога да се отърся от всичко, което прочетох и само си слагам диагнози и се чудя какво ще ми се случи 😀 Винаги положението е по-добре, отколкото на нас ни се струва!

# 674
Благодаря Ви, много сте мили!

Общи условия

Активация на акаунт