Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 670
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Aбсолютно съм съгласна с Вас и затова и напълно подробно съм си посочила групата и вида лезии. Не твърдя, че тия неща са панацея, не са. Всеки си преценява кой и колко да слуша и следва.

# 76
  • Бургас
В тоз ред на мисли: indole 3 carbinol и dim са доказани добавки в тази сфера Simple Smile има много литература вече за тях.

Куркумина е проучван и той и е в състава на силаут.

В момента съм на метилирана фолиева и дим плюс, без да гоня някаква цел. Безмлечна, безалкохолна диета от как се помня Simple Smile

# 77
MeMyself, имам чувството, че ровим едни и същи форуми ( англо-езични) Simple Smile Мислех за DIM доста, но добавките станаха повечко, натежава и финансово. За I-3carbinol, четох, че между двете DIM е по-доброто и ефикасно. Браво за хранителния режим, на мен не ми липсва нищо освен шоколада. Мисля да продължа със здравословното хранене колкото издържа, за да се задържат и хубавите резултати. Успех!

# 78
  • Бургас
Аз не ровя форуми Simple Smile освен тук де.
Ровичкам проучвания и евентуално резултати от опити или статистически извадки. Така си го намерих дим плюс. Има доста информация. Но не бих го ползвала за лечение, а просто за тонус и превенция Simple Smile Най - вече защото доказано работи при проблеми с метаболизма на естрадиола.

# 79
Здравейте на всички! В миналото тема разказах историята си, ще припомня.  Преди 7 месеца откриха колпоскопски атипизъм с препоръки за проследяване и нищо повече. За контролен преглед атипизмът си е все още там и ми препоръчаха абразио на канала и биопся. Цитонамазките ми са винаги 2 група, една имах 1 група, за която съм убедена, че е сгрешена. И така. Вчера се подложих на процедурата. Преди да ме приспят чух докторката да казва, че ще е трудно, понеже съм с две операции секцио. Процедурата мина и докторката дойде при мен да ми каже, че може да ми изпаднат някакви гъби, но може и да не ми изпаднат. Тя ги е слагала, били хидро нещо си. Извинявам се за глупостите, които пиша, но ми го съобщи веднага след манипулацията и бях доста замаяна. Та днес паднаха две марли. Говорихме с другите жени и те казаха, че нито нещо им е паднало, нито са ги предупредили,че е възможно. Това предполагам е нещо като тампонада, значи съм кървяла повече по време на абразиото? Голям въпрос зададох, няма що. Някой с подобна гъба да ме просветли?

# 80
  • София
Гелоспон е това вероятно - вид хемостатична гъба, която се ползва да намали кървенето. Превантивно се слага като се взима биопсия не е задължително да имаш проблеми. Simple Smile Пази се от натоварване, вдигане на тежко.

# 81
Здравейте,искам да ви попитам някой чувал ли е за Др.Й.И.Кючуков от Токуда?
Беше ми взета цитонамазка,пише неговото име,но не го намирам в сайта им да прочета за него,дали мога да се доверя на това,което е написал.
Благодаря предварително.

# 82
Здравейте, момичета. Редовно ви чета, защото и аз съм с проблем. От цитонамазка през август с резултат ЗА, атипична паракератоза, плоскоепителни и метапластични клетки, единични койлоцити и лека дисплазия CIN1, се наложи колпоскопия, биопсия, типизация на ХПВ. За щастие нямам от високорисковите. Лекувахме кандида. След три месеца нова цитонмазка, която показа незрели метапластични клетки с койлоцитна трансформация/оскъдна находка/ , CIN 1, HPV и резултат PAP II B. Гинеколога ми изписа Кориолус за три месеца. Интерсува ме има ли някой повлиял се от този тип лечение ? И вторият ми въпрос е понеже съм със спирала Мирена имам някакви съмнения , че всички тези проблеми се появиха от нея. Има ли някоя от вас като мен и как са я лекували. Наложи ли се LEEP? Магнахте ли спиралата?
Благодаря за отговорите предварително. Желая здраве на всички.

# 83
Здравейте момичета,вчера бях на преглед след лечението ми по повод 3d група.Лекарката каза ме раничката я вижда,но  не е нещо друго изглеждащото.Взе цито което ще е готово на 13.02.Според вас щом нагледно не е зле,резултата има ли възможност да е добър.

# 84
Всичко е възможно (почти). Както по-добро, така и по-лошо развитие. Момичета, опитайте да запазите спокойствие до излизането на резултатите или до приключване на лечението.
Аз бях 2-ра група, но конизация беше невъзможно да се избегне.
Всеки случай е различен.
Всеки подход е различен и зависи от много фактори.

# 85
[urlhttps://www.burgasinfo.com/news/view/5/86599[/url]

# 86
Може ли някой да напише хранителните добавки, които е добре да взимаме в нашия случай?

# 87
Здравейте, момичета! По повод моите резултати с ПАП 2 и променени клетки, водещи до препоръки за изследване на ЧПВ, вчера бях при друг гинеколог за консултация. Обясни ми, че клетъчните промени не е задължително да са породени от ЧПВ, но след няколко месеца ще направим нова цитонамазка и тест за ЧПВ, силно се надявам да не е той причинителят. Това било най-лошият вариант. Гинеколожката ми изписа Изопринозин, но в притеснението си не разбрах колко месеца трябва да го пия. Разбира се, че ще я питам, въпросът ми е някой пил ли го е и как му се отразява, тъй като чета за много странични ефекти? Стискам палци на всички ни да пишем тук само положителни резултати.

# 88
Здравейте! Някой лекувал ли е раничка с криодеструкция и има ли ефект? Доста скъпо процедура е и се чудя дали има смисъл.  С 3а група съм и наличие на ЧПВ, 36 и 58. Благодаря!

# 89
Здравейте! Някой лекувал ли е раничка с криодеструкция и има ли ефект? Доста скъпо процедура е и се чудя дали има смисъл.  С 3а група съм и наличие на ЧПВ, 36 и 58. Благодаря!
Здравейте. Моля за повече информация : Раждала ли сте, извършен ли Ви е преглед с колпоскоп и ако "раничката" е установена с него какво е заключението - има ли колпоскопски атипизъм ( т.е. вируса е активен и раничката е в резултат от него)  или е обикновена ектопия, имате ли хистология от биопсия/кюретаж ?
Принципно криодеструкцията е съвременен и доста добър метод за отстраняване на ектопии и предракови изменения на маточната шийка-CIN I,II. Процедурата е подходяща за млади и нераждали жени,  но при едно условие - тези изменения трябва да са доказани .  Доказването става, чрез прицелна биопсия и/или ендоцервикален кюретаж.
Моето мнение е, че към каквато и да е процедура не трябва да се пристъпва, без да има хистология, даваща отговор с какво изнение си имаме работа, защото след криодеструкцията не остава материал за хистологично изследване.
Противопоказания за този метод : Дисплазия ІІІ степен, твърде голяма площ от тъкан, която трябва да се лекува и др.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 11:25 от Didi smile

Общи условия

Активация на акаунт