Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 669
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Благоевград
На такава дълбочина са били увредени клетките. Според моята докторка, хубаво е, че е премахнат, защото в жлезистия епител по-бързо се развивали нещата.

Това е стадий 0- медицински погледнато; и предкарцероза-биологично погледнато.
Т.е. 100% успешно лечение.

Но и аз не видях чисти „резекционни линии”. Затова, колкото и да не му се разбира на доцента, потърси го за коментар по телефона. Мисля, че са пропуснали да го пишат, но все пак провери.

За сравнение, първия ми конус беше 10 мм, втория още около 5мм-ca in situ.

Дано да е така,  и на мен не ми е ясно, но от всички статии, които прочетох, сквамозен  карцином означава рак дано да не съм разбрала правилно. Ако не свържа с доцента, в понеделник отивам да го търся директно в Майчин дом, че ще полудея от тревога.

# 61
Цитат на: MiaElpida link=topic=1090753.msg38146527#msg38146527 dat e=1549019932
Момичетата, които разбират повече ще помоля да коментират този хистологичен резултат.... това е рак, нали? Cry
Много кофти, но аз мисля, че имаш истински рак, а не само ин ситу. Пише инфилтрация 5 мм, а това значи, че вече не е на място, а навлязал с 5мм. А върхът на конуса трябва да е най- дълбоко изрязаната част, която е най- далеч от проблема( тоест реално резекционна линия).Там има само ин ситу, а не инфилтрация. Това от една страна е добре- значи там не е напреднал, но от друга значи, че не е отрязан целия засегнат участък. Аз така го разтълкувах.
Да не те плаша, че предстои уикенд, ама на мен ми звучи като да трябва още да се реже. Свържи се с лекар, за да си спокойна.

# 62
Доколкото на мен е обяснено, това е неинвазивен рак.

На епикриза след първата конизация пишеше, че линиите не са чисти и се налага втора. А на втората  НЕ пишеше, че съм изрязана до чисто. На въпроса ми „чиста” ли съм- казаха, че да, затова постоперативно ми препоръчват само прегледи.

Също така на мен ми правиха абразио на матката, за да се потвърди, че аденокарцинома не е тръгнал навътре ( при мен бяха засегнати изцяло жлезистите клетки).  А сквамозен си го обяснявам, че по-скоро засяга в „ширина”, а не в дълбочина, като при мен. Така разбирам тая инфилтрация.

Но не се паникьосвай! Ако има нещо за довършване, то ще е най-рано след 3 мес. Но няма да има 🍀!

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 15:48 от palmi4kata

# 63
  • София
Ca in situ е последна фаза преди карцином, доколкото знам. В смисъл, че е карцином, но все още е само на място, а не е преминал някаква мембрана.
Не пише дали резекционните линии са чисти.

Обади се на Славчев.

Нямам му личен телефон, а в медицинския център никой не вдига... Това с карцином на място не ме притеснява, а това под него -сквамозен карцином инфилтрация 5мм в стената

Звъни по-настоятелно в медицинския център, според мен ще се свържеш, предполагам в момента не се могли да вдигнат. Мили са момичетата на регистратура, ще те посъветват как да действаш. Успех!

# 64
Сквамозен е плоскоклетъчен карцином. И на мен ми се струва, че въпреки инфилтрацията в стената, не е инвазивен. Надявам се да е така.
MiaElpida Hug

Според дълбочината май не съм права и е ето това :
Стадий IA5
    Инвазивен карцином, диагностицира се микроскопски
    Най-дълбока инвазия ≤5 mm
    Най-широка  ≤ 7 mm.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 15:57 от Marsia_K

# 65
Здравейте,

Чета ви отдавна и си бях обещала да пиша тук, ако историята ми има положителен край така че методите ми на лечение евентуално да помогнат на жени в подобна ситуация.

2013 - Диагностицирана с HPV 16 и 18, раничка, цитонамазка 2 група - почти от както се помня групата ми не е слизала под 2. Изписаха изопринозин, кориолус (класика в жанра). Раничката я гори един пишман доктор със Солкожин, на днешния си акъл не бих горила никога нещо, както и да е. Изопринозина да съм го пила доста спорадично, кориолуса може би 1 месец. Без да знам излекувах ли се или не между 2013 и 2018 цитонамазките варираха от 2 да 2c, но никога повече от това и винаги с нормални клетки. До 2018 юли, когато реших да се взема в ръце и да сверя часовника. Така от изследванията ми през юли изскочи следния чудесен коктейл от hpv 18, 56, 58, 54/55 и 82. Хех, 16ката вече я нямаше - каква благодат! Тестът беше в Геника, а отделно понеже това не ме срина достатъчно, си имах и бактeриална вагиноза. Цитонамазката беше 2 б група, нискостепенни лезии, атипични клетки с hpv( каква изненада!). Понеже съм вече на 35 години и се уплаших, реших, че ще се взема в ръце и ще тръшна тази гад хпв в земята. И така се случиха следните неща:

Aвгуст 2018 - Започнах с ударни количеста витамин Д и омега 3

Септември 2018 - Спрях алкохола, месото, кафето, захарта сведох до минимум, всеки ден си наложих да ям салата и да ям плодове, ..някъде там по пътя към октомври спрях и млечните продукти- станах почти веган. Тук е момента да спомена, че никога не съм пушила - важно, ако пушите, да намалите или спрете. Важно е да се храните алкално! Много зелени храни, които алкализират. И понеже изчетох целия интернет по въпроса, попаднах на 2 дами, които пък се бяха излекували така:

- Пиене на гладно сутрин и вечер 2 супени лъжици био ябълков оцет разтворен в чаша хладка вода и 1 супена лъжица био сода за готвене ( без алуминий) разтворена в чаша хладка вода. Опитах и задържах това около 3 седмици, не много редовно, идеята е да се алкализира организма. Купих си лентички за измерване на ph-to в урината от био магазините, целта беше да се задържа над 7.00-7.25 за период от 8 седмици - според нея това убива hpv. Видеото може да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=w-cks7jgiUc

Аз издържах доста по-малко Simple Smile

От другата дама разбрах за AHCC, Бета глюкана и за едни вагинални свещички, които си направих сама от кокосово масло, лимонено олио и олио от лимонена трева. Направата и приложението можете да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=KSnf7S8xCIw

Oктомври 2018 - Започнах да пия хранителни добавки - МНОГО - у дома стана като в аптека! Тук ще напиша какво почнах да пия за борбата с хпв:

AHCC - според мен това е ключов фактор
Бета глюкан
Екстракт от зелен чай
Фолиева киселина
Куркумин
Пробиотик за вагинална флора
Вит С
Вит D
Омега 3

Заедно с тази щедра шепа с хапченца се уверих, че не пропускам да поспортувам поне 2 пъти седмично, пия тонове зелен чай и държа емоционалното си щастие нависоко, правя се, че не забелязвам стреса или че той не живее в моето ежедневие.

И така до днес 31 януари 2019 - щастлива съм да споделя резултати от изследванията ми:

Цитонамазка - 1 група порцио, 1 група цервикален канал, липса на дисплазия, клетки в норма
ХПВ - Отрицателен за 13те високорискови генотипа
Микробиология - чиста, без бактерии, гъбички или някаква анаеробна флора

Това исках да споделя с вас и да дам надежда на всички, които се борят с hpv! Ако някой го интересува някакъв детайл, ще се радвам да помогна.

# 66
  • София
Моля ви, не препоръчвайте такъв коктейл от самолечение, което може сериозно да навреди на някого! Горещо препоръчвам да не пиете или завирате каквото и да било, което не е приготвено от медицински специалист. А понятие като алкализиране СЗО отрича да съществува, организмът е буферна система, която съществува при неутрално pH и се старае дс го поддържа такова.
Радвам се за добрите ви резултати и здравословния според вас начин на живот. Но с тези препоръки някой може да си навреди на здравето!

Не сте споменали какво е било сексуалното ви поведение, за да се стигне до толкова много положителни щамове и дали сте го променили след това. Според мен това е ключово също.

# 67

Meredith_Grey, хората си имат глава на раменете. Препоръчвам, защото на мен ми помогна. Съжалявам, че на някой му се е наложило да се стига до хирургия, при мен докторът каза - вдигни си имунната система и чакай.

Относно сексуалното ми поведение - надявам се, че се шегувате Simple Smile Нима не знаете, че всичко това може да се докара и от само един партньор ? И какво отношение има към hpv дали е от 1 или 10 партньора изобщо? Последното място, на което ще си споделям сексуалното поведение е тук, хаха.

Толкова а-ла-бг мама коментар, очакваше се ! Със здраве Simple Smile

# 68
Една моя позната с поставена диагноза подостър хроничен вагинит, такава беля си беше навлякла от някакви препоръки за самолечение с народни средства  от форум,че доктора и се видя в чудо докато я възстанови някакси... Бяха и казали за тази вагиноза да си обтрие хубаво влагалището с оцет... Няма да ви казвам като и шурнало кръв от стените и какви рани си е направила...
Аз също не одобрявам самолечението с такива безумия, а съм чувала какво ли не... За слагане на чесън, промивки с оцет и куп щуротии, от което убиите ме ама не вярвам, че едни клетки които са атипични и са се изменили ще станат нормални или ЧПВ ще изчезне с тези неща било заврени отдолу или погълнати през устата!

# 69

Meredith_Grey, хората си имат глава на раменете. Препоръчвам, защото на мен ми помогна. Съжалявам, че на някой му се е наложило да се стига до хирургия, при мен докторът каза - вдигни си имунната система и чакай.

Относно сексуалното ми поведение - надявам се, че се шегувате Simple Smile Нима не знаете, че всичко това може да се докара и от само един партньор ? И какво отношение има към hpv дали е от 1 или 10 партньора изобщо? Последното място, на което ще си споделям сексуалното поведение е тук, хаха.

Толкова а-ла-бг мама коментар, очакваше се ! Със здраве Simple Smile

Знаех си, че трябва да си купя 1 тамян, свещ и копър...да се обърна към слънцето и да призова луната. После да седна и да чакам, да дойдат извънземните и да ми сложат златна корона, която в миг ще прегази HPV-то. ❤
Това по-малко ала бг мама ли е или и моето,ще  бъде хвърлено в някой “мамин кош”? Simple Smile
Извън този сарказъм, който просто напираше в мен- радвам се за доброто здравословно състояние, което имате. Дано винаги да е така. Simple Smile
Поздравявам Ви и за проявената смелост, да си слагате каквото там сте си слагала и да говорите с шамани. Ако това е дало резултат- чудесно.
Просто не е редно да препоръчвате самолечение! Не е адекватно! Не е зряло!
Давате ли си сметка, какви бели си навличат хората, от четене на какво ли не?
Глави на раменете казвате... Не всички имат и е редно, човек да бъде малко по-адекватен, когато става дума за здраве и то не само за неговото.
Вероятно ще сметнете, че се заяждам-няма никакъв проблем, няма да ми навреди на съня. 🤗
Хубава вечер и дано разберете правилно моето включване.

# 70
  • София
Не знам с какво предизвиках възмущението ви аз, обръщам внимание на това, което смятам за важно. Докато вашето си е откровено заяждане, че дори и хората явно го намират за полезно.

Не се шегувам, все пак тук говорим за полово предавана инфекция, не виждам нищо възмутително. И под поведение не визирах бройки, а предпазни мерки. Което е важно за презаразяване с вируса.

Не разбирам защо при първото мнение, което не отговаря на вашето отговаряте 'със здраве'. Ами в здравен подфорум сме, аз поне мога да кажа, че на никого не желая лошо, дори и да не смята като мен. Simple Smile

# 71

Аз пък съм за подобен тип подробни постове. Все пак здравния форум не е съставен от лекари...или поне не нацяло. А и кой не е пил сода или омега киселини... Аз ако споделя какво съм пила и яла за да се лекувам тук...сигурно ще станете виртуозно саркастични.

За съжаление, лечение за рак и предрак все още се мисли. Някои лекари така изписват лекарствата, че понякога по-добре самолечение.

За който няма глава на раменете...жалко, защото сам решава.

Аз лично не бих минала на толкова драстична диета, защото съм свръх слабичка, но все пак ям здравословно и пълноценно. Лимони, оцет и др такива често също се вкл в диети за отслабване.

Хранителната добавка, която ми е изписана-вираут, съдържа част от съставките + ехинацея. Бета- глюкана също бил мощен имуностимулатор и смятам скоро да пия и него.

# 72
  • Бургас
Изброените добавки не са никак лоши. Фолиева, пробиотик, куркумин, витамин Д, зелените зеленчуци (броколи най - вече). Няма как да навредят със сигурност за разлика от един Изопренозин например (няма сила, която да ме накара да го пия).

Не знам колко мозък трябва да имаш, за да си мариноваш вагината с оцет, но не виждам смисъл даже и да го мисля.

Не ниждам нищо лошо в една препоръка различна от традиционната химия.  Както и такава за въздържание от алкохол, кафе и цигари. Като всичко това е изкъсо следено от цитонамазка + типизация.

Пък тез сексуални партньори: един ти трябва, с правилния набор от чпв. И от 30 години все един да е, може и да кривне.

# 73
Само за протокола - не знам къде прочетохте, че съм си слагала оцет отдолу Dizzy Face Написах, че го пиех..

Отдолу съм слагала само кокосовите глобулки. Ако някой намира поста ми за недопустим и крайно опасен е добре дошъл да го обяви на модератора и да го изтриете, аз никак няма да се сърдя. И успехи с конвенционалната медицина и скалпела, лейдис!

# 74
  • Бургас
Само за протокола - не знам къде прочетохте, че съм си слагала оцет отдолу Dizzy Face Написах, че го пиех..

Отдолу съм слагала само кокосовите глобулки. Ако някой намира поста ми за недопустим и крайно опасен е добре дошъл да го обяви на модератора и да го изтриете, аз никак няма да се сърдя. И успехи с конвенционалната медицина и скалпела, лейдис!
За оцета писа друг потребител.

Дойде ли време за скалпел нито една добавка не помага. Ако са съмнителни или lsil лезии може да се опита с добавки и т.н, но за по - сериозни неща е недопустимо.

Общи условия

Активация на акаунт