Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 450
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Благоевград
Момичета,  като споменахте ЧПВ се замислих.... сега след като ми е махната шийката и вагината е директно свързана с матката, има ли шанс ЧПВ да атакува самата матка? 😯

# 511
MiaElpida, не знам, мила. Най-добре поговори с лекаря си за това Hug

# 512
Здравейте,

На 28г. съм, ще разкажа накратко историята си. През 2011 ми намериха HPV високорисков, кой точно фактор беше, не помня. Бях 2А група, раничка, която я лекуваха с лекарство. СПКЯ с 3месечно лечение, което включваше хормони, антибиотици и какви ли не чудесии. Уж всичко се нормализира, HPV отрицателен, но винаги съм имала проблеми.
Последваха лечения за вагинози, течение, винаги 2А група, което ме успокояваше, уж почти всичко е наред.
От миналата година уви - нищо не е наред.
Освен бялото течение, имам ужасно акне - подкожни пъпки, които наедряват и са доста болезнени - по врата, лицето, гърба. Малко преди това ми се намери стафилококова инфекция, за което ми дадоха Уназин 10 дни, оправих се за малко (толкова чисто тяло не съм имала без пъпки). Отново се влоши всичко. (Само да кажа, че все гинеколог ме е лекувал). Проблеми със стомах, прекалено бърз метаболизъм (отдавам го че всичко е свързано). Естествено много стрес през този период от време.
Оказа се отново HPV положително - фактори 16, 18, 31 и 56. 3А група на цитонамазка. Реших вече да сменя лекаря, защото явно нещо не прави както трябва.
Отидох при първи гинеколог, чието мнение е: Биопсия, излезе - Дисплазия 1-2ра степен, насока директно за конизация. СПКЯ, високи мъжки хормони. Много нередовен и болезнен цикъл.
Втори гинеколог - (уж за второ мнение, но е коренно различно) - има малки кисти, не е за конизация, от прекомерна употреба на антибиотици съм си причинила всичко. Да си слагам таблетки и после хранителни добавки за високите мъжки хормони - LH, FSH.
Трети гинеколог - това не са кисти, това са фоликули били. Ти имаш тих цикъл, то ти идва но без признаци. Всичко ти идва от пролактина, пий пролактин - ще ти се нормализира цикъла. За раничката - не е лекувана както трябва, с лазер всичко ще се оправи, даже няма да имаш и течение. Отиди на кожен лекар за пъпките.
Кожен лекар - тея хормони може би са от аденом на надбъбречните жлези, отивай на ЯМР.

Вече малко съм в нервна криза, ако ме разбирате.
Ще ходя на ЯМР вторник, да се видят тея надбъбречни жлези. Отделно отивам на четвърто мнение на 16.04 пак на гинеколог.
Друго какво мога да направя или да ми препоръчате добри лекари в София.
Не знам дали е удобно да споделям имената на лекарите, няма нищо против от моя гледна точка.
Вече просто искам да се излекувам. Не може от 22-годишна да съм системно на антибиотици за щяло и нещяло, тялото ми да е болезнено от пъпки, нередовен и болезнен цикъл, постоянно силно бяло течение, проблемен стомах и .. поне за това се сещам сега, но то какво ли няма още.

Извинявам се за дългия пост, но бях възможно най-кратка Sad

# 513
  • София
Marsia, не е заради типизирането, има си определени типове, които са онкогенни, но образуват и брадавици. Има си таблица с пораженията, които причиняват, мога да я изровя от едно проучване.
Рая, напиши кондиломи в гугъл и ще видиш.
Инспайърд, много голяма каша при теб... Вероятно преди са ти давали излишни лечения, била си си добре. Свга вече трябва да потърсиш причина за завишената група цито, но не е толкова страшно
Кожният лекар вероятно греши... аз не бих си правила ЯМР заради пъпки.
Прецени кой лекар и насока на лечение ти дават най голямо спокойствие и действай. Всички не сме идеални и все някой хормон, пъпки, стомах все нещо се обажда, не мисли за това като цялостно лоша картина...

# 514
  • София
Ако хормоните DHEAS и още един два, които се произвежат от надбъбречната, бягат много, то напълно възможно е да има нещо на надбъбречната. Аденомите не се виждат с ехограф, така че аз бих направила ЯМР.
Наистина много противоречиви мнения при теб, ако си от малък град, можеш да отидеш при добър лекар, да те види.
Като цяло, противозачатъчните и антибиотиците дори вредят на хормоните в дългосрочен план.
Кистите СА своебразни фоликули. LH и Fsh не са мъжките хормони, андрогените са тестостерон, андростендион и dheas. Ако да завишени, най- вероятно наистина си с поликистоза, а не аденом на надбъбречната. Хормоналните проблеми са вратичка за ЧПВ-та, ранички и подобни. Та от това, което аз разбрах, си с поликистоза и лека дисплазия с положителен ЧПВ. На такава малка възраст, можеш да опиташ с имуностимуланти и режим (много зеленчуци, витамини А Е С фолат и без захар). Ако участъкът е много малък, но си стои след лечението, аз бих рискувала с лазер. Рискувала казвам, защото няма хистология.

# 515
Аз се обърках малко с този ЧПВ , не ми е съвсем ясно. След като направихме летз моят док ми каза, че ако съм носител на вируса ще се отрази в резултатите от патолога по някакъв начин. Но когато излязоха коментирахме, че всичко е наред и до там.
Той е наясно, че след няколко месеца ще започнем с опитите за бебе и обсъдихме  какви контролни изследвания да пуснем, но не каза за ЧПВ. Преди летз-а ме пита дали са ме изследвали и ме посъветва да пуснем, но тако и не стана.
И аз сега съм в чуденка да пускам ли, да не пускам ли.
Аз и него ще питам, естествено, но сигурно чак след седмица-две.

# 516
Мередит, вярвам че е така.
Ще ми е интересно да видя таблицата.

Мира, ако за лекаря ти ще има някакво значение тази информация, ще ти назначи изследването.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 08:07 от Marsia_K

# 517
  • София
И аз не мисля, че в БГ е оптимално типизирането, има щамове, които не се изследват, но са подбрани най-основните.
По-тъжното е, че тук още вярваме, че ваксините причиняват аутизъм, та... ще си почакаме да се стигне до нивото на Австралия, примерно, които бележат 80% спад в нивото на заболеваемост от РМШ откакто ваксинират момичета и момчета.

Ето таблицата

Скрит текст:
И две интересни проучвания за щамовете, които преобладават при различни състояния (още не съм ги чела подробно, честно казано избягвам от доста време да чета каквото и да било)
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1554639748419
http://cebp.aacrjournals.org/content/23/10/1997

# 518
  • София
Ключовото е "и момчета". Тук дори да се въведе ваксината като нещо нормално, то все още манталитетът е такъв, че жената трябва сама да се спасява. Което е така- всеки трябва да си носи отговорност и да си взима мерки, но никой не гледа все още мащабно.

# 519
Ами в Германия разбра имунизират и момчетата. Тук защо само момичета, мен ме е страх, признавам, на 13 е моята. Има ли тук поставили вече?

# 520
  • София
Има доста, да. Имаше и тема, хората бяха споделили опит, но е стара. Но пък ваксината е само за някои щамове, не е разработена още. А по различните географски ширини различни щамове са разпространени.
Ако не стане задължителна като другите ваксини, много малко майчета на момченца ще ги ваксинират. То се вижда как ги възпитават да са малки бейчета, пък камо ли ваксини да им слагат.
Не ми се пишеше дълъг пост преди малко от телефона, но изобщо не е окей да е толкова популярно схващането "като не искаш да бременееш, взимай хапчета, ти си носи отговорността". Отговорността за всичко- за болести, за бременност, за удоволствието трябва да е и на двамата партньори, а не жените да се спасяват с цената на здравето си. Затова смятам, че в близките 20 години изобщо няма да сме дораснали до там, че да се ваксинират всички - и момичета, и момчета, все още се смята за нормално контрата да е в жената. 

# 521
Дъщеря ми е почти на 13.
Признавам, че не съм достатъчно информирана, за да мога да взема тежкото решение да я ваксинирам.
Попитах педиатърката, тя ми отговори, че нейната дъщеря я е ваксинирала преди много години, когато още не ставаше дума за превенция.
Трудно се взима такова решение.

# 522
  • София
Ами в Германия разбра имунизират и момчетата. Тук защо само момичета, мен ме е страх, признавам, на 13 е моята. Има ли тук поставили вече?
Аз поставих на голямата ми дъщеря. Не съм взела трудно решението, ама изобщо, Още когато преди 10 г. започнах да се занимавам с тоя проблем бях сигурна, че има ли ваксина ще я сложа на децата. Възползвах се от безплатната програма, избрах си ваксината дори. Умишлено не четох нищо, защото предварително знаех какво ще видя. Wink

# 523
Коя избра ти? Колко години е действието им?

# 524
Аз питах за мнение няколко лекари, работещи в различни болници в града и извън него, т.е. не се познават.
По ирония на съдбата преди да се разболея.
Всички те ми отговориха едно и също: За да са сигурни, че една ваксина действа, трябва да минат 24-25г, в които да се изследва и следи на кого, в каква възраст, реакция, заболеваемост, обремененост... имат ваксинираните. На този етап не биха ваксинирали децата без да има категоричност в ползите. Питах по пвод племенницата ми, която след 10тина години влиза в групата за ваксиниране.

Аз мисля, по-скоро бих ваксинирала дъщеря си, имайки предвид заболеваемостта на момичета и жени в днешно време. Но внимателно бих се запознала с рисковете при поставяне и реакция и ако можех, щях да я избера. Засега имам само син, не дъщеря. И със сигурност ще го възпитам да е сексуално отговорен№

Общи условия

Активация на акаунт