Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 490
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, едно въпросче.
Имам час за профилактичен преглед и цитонамазка, но е във времето след 14 ден от предния менструален цикъл.
Някъде бях чела, че е добре да е веднага след цикъла. Има ли значение кога ще отида - питам, за да знам дали да отложа за следващия месец.

# 496
Имам час за профилактичен преглед и цитонамазка, но е във времето след 14 ден от предния менструален цикъл.
Някъде бях чела, че е добре да е веднага след цикъла. Има ли значение кога ще отида - питам, за да знам дали да отложа за следващия месец.
Отложи. Всички профилактики на шийка и гърди се правят веднага след цикъл. Аз съм оперирана и се налага да ходя редовно на контрол. Тази препоръка е като мантра на добрите лекари. Шийката и гърдите са чувствителни на хормони органи, които се променят в рамките на цикъла и ако отидеш в неправилно време за оценка( например след овулация), може да ти изкарат акъла без нужда. Естествено, че повечето гинеколози няма да ти обърнат внимание, че отиваш в неподходящо време( че кой ще иска да изтърве пари за преглед и цитонамазка), но за мен е силно непрофесионално и печалбарско да ти правят намазка, извън препоръчаните срокове.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 15:19 от janiap

# 497
Благодаря, janiap, така ще направя.

# 498
  • Бургас
Отложи. Всички профилактики на шийка и гърди се правят веднага след цикъл. Аз съм оперирана и се налага да ходя редовно на контрол. Тази препоръка е като мантра на добрите лекари. Шийката и гърдите са чувствителни на хормони органи, които се променят в рамките на цикъла и ако отидеш в неправилно време за оценка( например след овулация), може да ти изкарат акъла без нужда. Естествено, че повечето гинеколози няма да ти обърнат внимание, че отиваш в неподходящо време( че кой ще иска да изтърве пари за преглед и цитонамазка), но за мен е силно непрофесионално и печалбарско да ти правят намазка, извън препоръчаните срокове.
И за колпоскоп ли важи?

# 499
Здравейте, момичета! Да ви споделя как се развиха при мен нещата.
Припомням, че миналата година август ми излезе трета група на течно базирана цитонамазка и тогавашният лекар искаше да я гори с азот. Пусках за високорисковите и бяха отр. Дянкова ми изписа Кориолус, но каза, че е по-скоро за мое успокоение.
Пих няколко опаковки зимата по намалена схема. По принцип имунната ми система има нужда от бууст зимата и преди пиех бета глюкан. Останах доста доволна от Кориолуса, защото не се разболях от сезонните настинки.
Обикновената микробиология при лошата цитонамазка беше чиста, а Фемофлор показа много леко завишени стафилококи, които лекувах с Полижинакс.
Ноември успях да мина при Карагьозов. Той пусна обикновена цитонамазка, която излезе 2С от порцио и 2Б в канала. Каза, че горенето е голяма глупост. Това беше и мнението на Дянкова всъщност.
Сега минах при Стоянов от Онкото и течната цитология ми е втора група. И той е против горенето. Пак пусках за високорисковите, но този път заедно с цитото. Той ми обърна внимание, че предния път са ми взели първо цито и след две седмици сме пуснали тест за вируса след като излезе цитонамазката. По този начин обаче имало риск да не се хване вируса, ако се вземе от тъкан, от която вече е стъргано. Та, да имате едно наум.
 Аз бях готова вече да правя биопсия и лийп, защото ми писна да я мисля тази раничка (на 38г съм), но и тримата се изказаха, че няма нужда. Карагьозов каза, че най-вероятно причината при мен е хормонална.

# 500
Здравейте и от мен! Аз след втори положителен тест от ЧПВ, отново съм на лечение с глизиген и фарматекс, но този път 4 месеца. Направо ще лудна с тия превръзки толкова време. Запарвам се и получавам сърбежи.

# 501
  • София
Смени ги с някакви памучни, ежедневни, има едни на еври дей розова опаковка, по една са опаковани, аз от тях съм много доволна. Постоянно ги ползвам и нямам проблеми.

# 502
Здравейте момичета,
 И така преди месец ми правиха цитонамазка от която резултата излезе ПАП III A и положително за ЧПВ, на 02.04.2019 ми правиха колпоскопия и ми взеха биопсия, сега чакам 10 дена за резултата. Правени са ми изследвания за  уреаплазма и микроплазма - чисто Хламидия - чисто. На 22 Април ми предстои да си взема заповедта от фонда за инвитро процедура, и сега съм пред истерия, че нещата ще се забавят заради този резултат.Знам че малко хаотично ми върви мисълта, но съм страшно притеснена и не знам въобще какво ще предприемаме от тук нататък, та ако на някоя от Вас се е случвало моля нека сподели.
Предварително благодаря.   

# 503
Здравейте, аз от любопитство питам дамите, с положителен за ЧПВ и вече направен лийп/конизация, имахте ли брадавици, които се твърди, че съпътстват ЧПВ-то? Ако да, как се отървахте от тях? Благодаря.

# 504
А ЧПВ винаги ли е съпътстван с брадавици? Нали някои щамове са без индикации.

# 505
А ЧПВ винаги ли е съпътстван с брадавици? Нали някои щамове са без индикации.

Да и аз съм чувала, че не винаги е съпътстван с брадавици, но ми стана любопитно дали има дами тук с такъв бонус от ЧПВ-то.  ✌
Относно това, дали брадавиците са част от вируса и често го съпътстват, дори са знак за ЧПВ, от това, което съм чела, така съм разбрала- че има брадавици при ЧПВ, включително освен полови, също и по други части на тялото. Чела съм дори, че т.нар “кокоши трън”, е проявление на ЧПВ.

# 506
Брадавиците се образуват от нискорисковите щамове. При високорисковите не е задължително да ги има, освен ако не е коинфекция с щамове от различни типове. Това за полово предаваните такива. За кожните е друга работа. За кокошия трън е вярно, че се причинява от ЧПВ, но не е индикация за носителство на такъв, който причинява рак на шийката на матката. Той се появява и при деца, но е различна изява на вируса и  не носи информация за носителство на ЧПВ като цяло.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 07:39 от Marsia_K

# 507
  • София
Някои високорискови също образуват, аз имах само 1 високорисков и имах брадавици. Изгориха ги преди 2 год с киселина и не са се появявали и се надявам така да си остане.

# 508
Поради тази причина съм силно скептична относно типизирането Smirk

# 509
Какви са тия брадавици, къде, болезнени ли са....

Общи условия

Активация на акаунт