Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 493
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Мила, мислех те тези дни и щях да ти пиша да проверя какво е станало с теб. Какво казаха след операцията? Тя отворена коремна ли беше? Колко време за хистологията? Държиш ли се? Прегръдки!

# 481
  • София
Браво, Миа, че е минала добре операцията. Дано всичко лошо остане зад гърба ти Heart

# 482
Във Варна няма букви, само групи и ми се смееха на моите стари с букви
Не знам къде ходите във Варна, но моите и на приятелките ми са с букви. А аз съм чувала, че по- старото поколение гинеколози не са наясно със значението на буквите и не обичат да има много писано по резултата, защото преди 20 години е пишело само  PAPII.............................

При мен точно обратното. Но буквите ги пишат патолозите, не АГ. Един стар професор патолог беше написал на ръка толкова букви и толкова подробни наставления, подчертани...........Още го пазя и няма да забравя ужаса, който изпитах. Благодарна съм му, разбира се.

# 483
  • Благоевград
 Благодаря, Дорсче, Кетчър! 🤗🤗🤗
Коремна с вертикален разрез, така каза докторът, че по-добър достъп ще има. Дълга операция-5часа, даже са ме снимали, ама доктора не даде да се видя 😁😂 Много ми допадна като доктор. Първите 3 дни бяха най-гадни.... 2 дни в реанимация, после ме качиха и от вчера съм по-добре, движим се вече тук с мацките. Само днес за първи път ревах от болка, че ми издърпваха малко дренажите и притиснаха някакъв нерв и бях закована за леглото докато не дойде дежурния доктор да го намести(леле какъв красавец на няма и 30г... с момичето от мойта стая се влюбихме в него 😍😀😁 забравих и болка и всичко 😂 та...забавно е, хистологията до 14 дни, сигурно към 9 април.

Мила, мислех те тези дни и щях да ти пиша да проверя какво е станало с теб. Какво казаха след операцията? Тя отворена коремна ли беше? Колко време за хистологията? Държиш ли се? Прегръдки!

# 484
  • София
Възхищавам се на хора, които при такива изпитания и нещастия успяват да запазят настроение и доброта. Дано гадните неща не се случват точно на тях Simple Smile

# 485
Уф, леле, хем отворена, хем вертикална Confused но нищо! Важното е, че всичко е зад гърба ти! Почивай си и чакай резултати, стиснала съм ти всички палци за добри!
И аз ти се възхищавам на присъствието на духа и настроението, само така момиче!
Каза ли на майка си между другото, как го прие тя?

# 486
  • Благоевград
Ами след като порева се успокои, забраних им да ми идват на свиждане, не  е приятна гледка с тези три маркуча стърчащи от мен. Чуваме се по телефона, добре звучи. Ама аз не казах много подробности и не споменах думата рак, карцином или тумор 😀 казах само "образувание", звучи по-безобидно.

Уф, леле, хем отворена, хем вертикална Confused но нищо! Важното е, че всичко е зад гърба ти! Почивай си и чакай резултати, стиснала съм ти всички палци за добри!
И аз ти се възхищавам на присъствието на духа и настроението, само така момиче!
Каза ли на майка си между другото, как го прие тя?

# 487
  • София
Mia, искрено вярвам, че всичко ще е наред с хистологията!
Вероятно е много болезнено възстановяването, но по-добре по-хубава видимост и да изчистят както си трябва. Ти си млада, ще мине дискомфорта и болката съвсем скоро, сигурна съм! От личен опит от друг вид операция в момента в който махнат дренажите ще се почувстваш друг човек.

По повод буквите,те са дело на патолозите и буквата след 2-ра група навлезе наскоро. Писала съм вече, че е важно намазката да е разчетена добре, как точно е изобразен резултата е все тая. По-модерните патолози за леки съмнения примерно пишат 2Б-2Ц, старата школа просто пишат 3А. Не е от голямо значение поне за мен, по-важното е комплексната картина. Ясно е, че гаранции няма...
Рая, мен ми се случва след всяка цитонамазка, но съвсем оскъдно.

# 488
Здравейте момичета 🙂 На 21 години съм и януари тази година ми направиха конизация. Въпроса ми е как би могла да протече една бъдеща бременност? Знам, че може би ще се наложи серклаж, но дали ще мога да съм активна или заради скъсена шийка ще се налага повече лежане във вкъщи или по болници... След това може би раждането ще се наложи да бъде секцио.. Много искам да забременея, но и много ме плаши развитието след това...

# 489
  • Благоевград
Аз ако съм на твое място бих изчакала може би поне 6 месеца преди да почна с опитите. Когато питах за мен, докторът ми каза, че се прави серклаж и задължително се ражда секцио.

Здравейте момичета 🙂 На 21 години съм и януари тази година ми направиха конизация. Въпроса ми е как би могла да протече една бъдеща бременност? Знам, че може би ще се наложи серклаж, но дали ще мога да съм активна или заради скъсена шийка ще се налага повече лежане във вкъщи или по болници... След това може би раждането ще се наложи да бъде секцио.. Много искам да забременея, но и много ме плаши развитието след това...

# 490
  • Бургас
Дай си време и слушай доктора си. Аз не съм с конизация и т.н. и двете деца ги носих с 300 зора и под домашен арест. С голямото от втория месец пазих леглото и мин.натоварвания. С малкото лежах 105 пъти по болниците. И с двамата изпих една торба хапчета. Едното е родено нормално, другото е секцио по спешност. Та както и да направим сетката, дори и здрави да сме, пак не се знае какво ще стане.
Трябва един доктор, който си разбира от работата и най - вече доверие в него.

MiaElpida, радвам се, че си добре. Стискам палци до тук да са приключили манипулациите и за една супер чиста хистология.

# 491
  • вкъщи
Здравейте дами! Имам въпросче... След лечение с Лактажин колко време трябва да мине за да отида да ми вземат течнобазирана цитонамазка за ДНК анализ?

# 492
Моя доктор ми е казвал че 2 цикъла трябва да минат след повторна проба за цитонамазка.

# 493
  • вкъщи
Цитонамазка не съм правила скоро, само микробиология и биопсия през ноември. Тоест минали са няколко цикъла от тогава. Лапароскопска операция януари за кисти. Мога да звънна да попитам доктора, но като знам колко е зает ми е неудобно.. Затова първо тук попитах. Благодаря за помощта.

# 494
  • София
Най добре след следващия цикъл, в първите чисти дни.

Общи условия

Активация на акаунт