Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 448
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ако вземат и да мутират, съвсем я втасахме.... Tired Face

Не е до века, Рая. Цитонамазките все още се гледат и преценяват от лекар. Няма апарат и има нужда от технологично време.  Често дори лекарите забавят изпращането на пробите  към лабораториите, там също чакат ред ... И така.

# 541
На прегледа с колпоскоп се видя папилом на шийката от там последва ДНК пробата за да разберем, кой точно HPV нося. Резултатите от микробиологията са добри, поне така ми казаха и двамата лекари, при които ходих. Решението ми да посетя лекар за второ мнение е продиктувано от това,че първият директно ми каза да се подготвя за криотерапия, не е ли по правилно първо да има биопсия и след това да се назначи каквото и да е лечение било то крио,горене или имуностимуланти. Онкогинеколог не съм посещавала.

Не мисля, че е коректно само от колпоскопски преглед да се заключи, че е папилом.

# 542
  • София
Здравейте, въпросът ми не е много за тук, но темата е често посещавана, надявам се някой да може да ми отговори.
При разкъсване на хименален пръстен, породено не от раждане, зараства ли или остава така?

# 543
Здравейте! На 21 години съм и съм имала само 1 момче в живота си. От януари имам проблем с кондиломите, които са много упорити. Използвах кондилин, падаха и след това отново се показваха. Пила съм Герисан, Имуномикс, Биозин и от 3 месеца вече пия Кориолус. И пак са налице просто не искат да се махнат. Преди дни ми излезнаха резултатите от цитонамазката и от тогава не мога да спя много съм притеснена. Не знам какво да правя.
Паракератотични клетки и ануклеарни сквами , койлоцити, метапластични клетки с лека дискариоза
Адекватност на материала Задоволителен! Наличие на клетки от трансформационната зона
PAP III A
1 Абнормални епителни клетки
-плоски епителни клетки
Нискостепенна плоскоепителна лезия съдържаща HPV /лека дисплазия/ CIN 1
HPV скрининг Високорискови типове  ПОЛОЖИТЕЛЕН

Моля ви помогнете ми да го разчета много се притеснявам. Другия петък имам час за гинеколог, а до тогава ще умра
Какво означава това ще трябва ли да правя някакви операции, ще мога ли да имам деца. Нямам сили вече. А и тези кондиломи как да ги отстраня

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 07:21 от anna7777777

# 544
  • София
Койлоцитозата значи, че има активен в момента вирус- засегнал клетките. Цитонамазката е цитология, не хистология и предполагам изследването е от Геника, като гледам. Мисля, че винаги при 3А пишат цин1. Особено ако се видят койлоцити. Но без биопсия не може да се каже дали има дисплазия, или не. Така че не е задължително да те режат, спокойно. Но щом от 3 месеца пиеш кориолус и няма резултати, може би трябва да промениш и други неща в режима си, за да си вдигнеш имунитета. И да престанеш да спиш с човека, който очевидно те е заразил, защото ще продължава да те заразява, ако той не се лекува също и най-вече не ползвате презерватив. Получава се резаразяване- ти си се лекуваш, той си го носи и ти го лепи постоянно.

# 545
Койлоцитозата значи, че има активен в момента вирус- засегнал клетките. Цитонамазката е цитология, не хистология и предполагам изследването е от Геника, като гледам. Мисля, че винаги при 3А пишат цин1. Особено ако се видят койлоцити. Но без биопсия не може да се каже дали има дисплазия, или не. Така че не е задължително да те режат, спокойно. Но щом от 3 месеца пиеш кориолус и няма резултати, може би трябва да промениш и други неща в режима си, за да си вдигнеш имунитета. И да престанеш да спиш с човека, който очевидно те е заразил, защото ще продължава да те заразява, ако той не се лекува също и най-вече не ползвате презерватив. Получава се резаразяване- ти си се лекуваш, той си го носи и ти го лепи постоянно.

Малко не съм съгласна с такава крайност като “да спреш да спиш с момчето/мъжа до теб”, а още повече, че ти е единствен и на практика първият мъж в сексуалния живот. Та... също мисля, че ЧПВ-то не е нещо толкова страшно, когато е хванат на време, а ЦИН-1, си е супер в началото. Освен това, веднъж хванат ЧПВ, поне в близката година със сигурност ще си го носиш, независимо дали спиш сама или с партньора ти. Аз мисля, че най-неприятната част е конизирането, от гл.т. на това, че първо ходиш за биопсия и едва после те конизират. Пада едно чакане за резултати, а шокът е голям само като кажеш “ми бях да ми вземат биопсия”.... та... мисълта ми е, че дали с ЧПВ или без, ходенето на гинеколог на 6-12 месеца, си е една добра профилактика. ЧПВ-то просто те принуждава да се проследяваш по-често дори. След като имаш ЧПВ, за мен лично, в 90% от случаите следва биопсия и конизация. Следенето с ЧПВ според моите възгледи, е на 4 месеца първата година след откриването, защото макар и след конизация, повторното му завръщане си е абсолютна истина, особено като продължиш да спиш с партньора си. Вирусът се изчиства за 1 година. За кондиломите борбата е много по-дълга. Чела съм, че стоят и по 2 години, докато изчезнат. Ще си спиш с кондилина май, май на нощното шкафче 😃 Упорити са. Едри ли са, или дребни кондиломи? Може да пробваш в някой дерматологичен център, срещала съм много обяви, че ги горят с лазер или някаква азотна киселина/ нямам идея, но май беше нещо такова/.
Пак казвам, за мен ЧПВ-то просто дава червен сигнал за често проследяване. Той така или иначе се чисти от организма. Не е причина да спреш да спиш с партньора си. Да ме извиняват съфорумките, ако не им хареса написаното и късмет на всички!

# 546
Болят ли тия кондиломи?

# 547
  • София
Ако има дисплазия имах предвид. Ако и тя е само носител, ще си го премятат, да. Уточнила съм- ако той не предприеме никакви мерки обаче, дори да я конизират на 21 (не е хич оферта), после пак ще й го лепне. И после какво следва за нея?

Кондиломите са само проявление, те не са проблемът.

# 548
Не кондиломите не са големи и не болят, но се появяват постоянно малки са и са много. В началото много сърбят след кондилина изчезват за седмица и след това пак се появяват. Иначе това с конизацията много ме притеснява няма ли друг метод за лечение ...

# 549
Не кондиломите не са големи и не болят, но се появяват постоянно малки са и са много. В началото много сърбят след кондилина изчезват за седмица и след това пак се появяват. Иначе това с конизацията много ме притеснява няма ли друг метод за лечение ...

Приятелят ти има ли кондиломи? Мажете се и двамата... 🤔 не знам какво да те посъветвам за тях, честно. Мажи се щом се чистят и така... Иначе, за мен лично конизацията е най-доброто срещу ЧПВ. 😶 Много се пише по темата, че си млада, можеш да изчакаш една година от резултата, да стимулираш имунната система и да се самоизчистиш, НООО.... за мен това си е риск. Аз не бих го поела. Поздрави!

# 550
Не се сдържах! Абсолютно неадекватно мнение! 3А от цитонамазка и кондиломи и пращаш тази девойка на 21 години за конизация?! Хайде малко по-полека с тези присъди и заявки за диагнози и бъдещо развитие на ситуацията! Не плаши прибързано момичето!
3А не значи задължително ЦИН! Сто пъти сме коментарили, че от цитонамазка не може да се каже дали има ЦИН или не и е изключително грешно да го пишат по изследванията от Геника. ЦИН се установява само с биопсия и хистология. 3А значи активна инфекция, а койлоцитите - ЧПВ. Тя има и кондиломи. Първо трябва да се справи с активната инфекция, да направи нова цитонамазка и колпоскоп и тогава да се прецени кое е най-удачно за нея.
Моя съвет е консултация с добър специалист, решаване на проблема с кондиломите, повтаряне на цито + колпоскоп и тогава да я режем по форумите.

# 551
Не се сдържах! Абсолютно неадекватно мнение! 3А от цитонамазка и кондиломи и пращаш тази девойка на 21 години за конизация?! Хайде малко по-полека с тези присъди и заявки за диагнози и бъдещо развитие на ситуацията! Не плаши прибързано момичето!
3А не значи задължително ЦИН! Сто пъти сме коментарили, че от цитонамазка не може да се каже дали има ЦИН или не и е изключително грешно да го пишат по изследванията от Геника. ЦИН се установява само с биопсия и хистология. 3А значи активна инфекция, а койлоцитите - ЧПВ. Тя има и кондиломи. Първо трябва да се справи с активната инфекция, да направи нова цитонамазка и колпоскоп и тогава да се прецени кое е най-удачно за нея.
Моя съвет е консултация с добър специалист, решаване на проблема с кондиломите, повтаряне на цито + колпоскоп и тогава да я режем по форумите.

ма.... много агресия в този форум, а аз само изказвам мнение, бе хора! Нали четете много в гугъл, намери ми една статия, в която да не пише, че 3а се свързва с цин-1 и ще те почерпя нещо, а да се казва, че е само възпаление 😃 не омаловажавайте 3а група! Както и да е, това че е на 21 години не разбирам какво общо има с конизацията или така нареченото лийп? Не говоря за скалпелна, ако това сте разбрали! За мен много по-добре е да се конизира/изреже, да мине една година, да си види отрицателен за ЧПВ и да се ваксинира директно. Всичко останало си е удължаване на агонията и стреса. Точка на моето мнение, базирано на личен опит.

# 552
  • София
Ще ти намеря и повече статии, това е несериозно твоето! Някои не четем само гугъл.
Несериозно е да казваш, че 90% от хората с ЧПВ се конизират, че то трябва всяка жена да е минала конизация.... И вирусът не се изчиства за година, изчиства се като го победи имунната система може да е за година, може да е за мсец, два, повече.

Към момичето с въпроса - смени гинеколога, кондилина върши работа, но до време. Има по-силни киселини (напр. трихлорооцетна) с които се изгарят веднъж и в повечето случаи не се връщат кондиломите. Посети специалист, който да те насочи за последващото лечене за цитонамазката, вероятно има някакъв проблем и най-веорятно не е просто възпаление, а вирусът е дал поражения, но не е нищо страшно. Всички тук сме го минали това, аз бях на 23. Но е добре да ограничите контактите с партньора докато не се излекуваш поне от кондиломите, а и да имаш яснота за остатъка от картинката. 

# 553
Ще ти намеря и повече статии, това е несериозно твоето! Някои не четем само гугъл.
Несериозно е да казваш, че 90% от хората с ЧПВ се конизират, че то трябва всяка жена да е минала конизация.... И вирусът не се изчиства за година, изчиства се като го победи имунната система може да е за година, може да е за мсец, два, повече.

Към момичето с въпроса - смени гинеколога, кондилина върши работа, но до време. Има по-силни киселини (напр. трихлорооцетна) с които се изгарят веднъж и в повечето случаи не се връщат кондиломите. Посети специалист, който да те насочи за последващото лечене за цитонамазката, вероятно има някакъв проблем и най-веорятно не е просто възпаление, а вирусът е дал поражения, но не е нищо страшно. Всички тук сме го минали това, аз бях на 23. Но е добре да ограничите контактите с партньора докато не се излекуваш поне от кондиломите, а и да имаш яснота за остатъка от картинката. 

иначе, кво казах аз и какво казваш ти? първо, нападаш ме, че ги казвам директно нещата, а после се съгласяваш, че “може би, видиш ли, вирусът е дал поражения и най-вероятно, не било само възпаление”... айде, моля да ми кажеш пораженията при група 3а как се лекуват и как се наричат, по-различно от това, което аз сам написала???? Някои хора се убеждавам, че не обичат истината, или да признават, че някой друг е решил да я каже/напише. И как ЧПВ се изчиства от организма за един или два месеца??? Това са пълни твои фантазии. То хората пият какви ли не имуностимуланти с терапия от три до шест месеца, преди следващо изследване на ЧПВ, а ти не знам на коя планета си наистина, но тук, на земята, ЧПВ се чисти за 1 година.

# 554
Не знам защо Геника си позволяват да пишат цин на изследване на цитонамазка. Много е некоректно и заблуждаващо. 
Второ мнение при добър онкогинеколог е задължително. Не разбрах правена ли е типизация на вируса или само от цитото и кондиломите се съди за него.

Някой назад споемна, че ще чака две седмици за резултат. Ако е даден в Синево, те изпращат пробите в Румъния и затова се бавят.

Общи условия

Активация на акаунт