Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 406
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Благоевград
Аз като вече препатила, бих посъветвала момичетата, на които им предстои взимане на биопсия, да го направят задължително при онкогинеколог. Не оставяйте на доктор, който по принцип се занимава предимно с бременност да ви взима материала. 

# 646
  • Бургас
Момичета пия кориолус 3х2 таблетки. С хипофункция съм на щитовидната жлеза и не се чувствам добре. Почна да ме души на шията, косопада тръгна, безсъние, а едвам 1 месец съм го пила...

# 647
Спри го.
Той влияе на имунната ти система, а при недобре функционираща жлеза трябва да внимаваш с имуностимулантите под всякаква форма.

# 648
  • Бургас
Не мога с високорисков ЧПВ 16 съм. Имам ли избор..

# 649
  • София
Намали приема на половина,мен Катя Тодорова така ме посъветва.

# 650
  • Бургас
Намали приема на половина,мен Катя Тодорова така ме посъветва.
Така ще направя, дано има ефект!
Благодаря К@ли!

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 12:20 от pyypi

# 651
Аз като вече препатила, бих посъветвала момичетата, на които им предстои взимане на биопсия, да го направят задължително при онкогинеколог. Не оставяйте на доктор, който по принцип се занимава предимно с бременност да ви взима материала. 
Защо, можеш ли да кажеш повече подробности? И да препоръчаш в София добър онкогинеколог?

# 652
Днес отидох за биопсия и абразио в Надежда. Докато чаках ми стана лошо, вдигнах много високо кръвно и ме върнаха. Не може да ми сложат венозна упойка.
При др Славчев или друг лекар прави ли само биопсия, без венозна упойка? Веднага по време на прегледа ли я взимат или насрочват друга дата? И може ли в кабинета с локална упойка или без?

# 653
  • Благоевград
Не мога да твърдя на 100%  че съм права, но при мен почти е сигурно, че биопсията не ми е взета добре, или поне не от най-увредения участък. Да не говорим, че разбрах, че ще ми взима биопсия в момента, в който се качих на магарето, толкова се притесних, че получих нервна криза.

VV, Доцент Славчев не знам дали се е върнал от болничен. На мен ми хареса доктор Славов, който също приема в МЦ "Божидар Славчев". Венозна упойка за биопсия ми идва малко прекалено, най-много лидокаин в шийката и то ако ще се взима от няколко места. Поне мен не ме боля, без нищо да ми слагат. По-скоро стресът ако не си подготвен е голям.

За абразио, мисля че няма как без упойка.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 21:58 от MiaElpida

# 654
Потвърждавам - за прицелна биопсия няма нужда от упойка, то трае буквално секунда. За абразио вече е друга работа.

# 655
Имаш, разбира се. В твоя случай по-скоро да навреди повече отколкото самият вирус.

Абразио с лидокаин местно е...кофти работа.  Само биопсия - да , но абразиото е болезнено и травмиращо.

# 656
pyypi, не съм лекар и не мога да ти отговоря на този въпрос. Но когато са ти изписали Кориолуса е трябвало да споменеш, че имаш проблем с щитовидната жлеза. Другото е, че въпросната добавка не е панацея срещу вируса и не е чак толкова наложително да се приема. Още повече, когато приемането ѝ  се отразява стресиращо на организма, не мисля, че лекува ,а допълнително го натоварва . Не случайно на повечето лекарства и хранителни добавки е написано да се спрат при проява на определени странични ефекти. Ако все пак искаш да продължиш приема, послушай k@li или се консултирай с твоя ендокринолог. Simple Smile

# 657
  • София
Момичето, което го души от кориолуса, да си види антителата на щитовидната. Хипофункцията сама по себе си няма кой знаш каква връзка с имунната система. Щом има странични ефекти от имуностимулант, значи имаш автоимунно заболяване вероятно. Вероятно Хашимото. Може и да не е такова де. : )

# 658
  • Бургас
Момичето, което го души от кориолуса, да си види антителата на щитовидната. Хипофункцията сама по себе си няма кой знаш каква връзка с имунната система. Щом има странични ефекти от имуностимулант, значи имаш автоимунно заболяване вероятно. Вероятно Хашимото. Може и да не е такова де. : )
Благодаря, ще пусна антитела Тат и Мат

# 659
  • София
Здравейте, не съм писала в темата от години, но съм стриктна в четенето. Моята история накратко - на 43 съм.През 2008 г. съм правила LEEP след резултат от биопсия лека дисплазия. Сега през 2017 г. отново се наложи LEEP след същият резултат от биопсия. Цитонамазките са ми винаги първа или втора група и...въпреки това - днес при преглед с колпоскоп отново се видя микроскопичен участък, от който се наложи да се вземе биопсия. Вече съм в тотален шок, защото съм наясно какъв ще е резултата.  HPV тестовете (правила съм три) са отрицателни, последната микробиология от преди шест месеца е без проблем. Лекарката ми каза да изчакам резултата и ще видим Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт