Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Ева не мисля, че е забранено.То и как кат ще разберат в кой месец си? Шофирам си, с колан.Още даже не съм си сменила позицията на седалката. Без кола ми е немислимо, а и съм шофьор на две каки - козметик, фризьор....

# 106
  • София
Една моя близка шофирала в 8-ми месец, като пристигнала на местоназначението (4-5 часа път), родила. И досега смята, че е сгрешила и че стресът й е попречил на износи бебето до края.

# 107
  • София, България
Шофирам си. Даже си и работя още, а работата ми е свързана донякъде с шофиране Simple Smile Единствено ме е страх от другите идиоти по пътищата, които си мислят, че шофира самолети. Simple Smile Но то ще ме е страх после и с детето. То си е някакъв защитен механизъм.

# 108
  • Sofia
Аз също шофирам, но вече гледам н малки разстояния. Нали ми е забранено да се разхождам, а си имам ангажименти с баткото. Относно стреса дали ще е в кола, градски транспорт или магазин... Днес например в Кауфланд един дядо ме блъсна с количкат си аз седях на едно място и нещо зяпах. И ме овика, че трябвло да го видя и да се преместя...
Дано до 9тия месец не съм пребила някой Wink

# 109
Аз шофирам и не съм чула за тази забрана....интересно е как биха установили КАТ, в кой месец съм. Това в кръга на майтапа😆. Докато се чувствам ОК, ще продължа да шофирам.
Момичета, какви на какви матраци сте се спряли за бебетата?

# 110
Аз не шофирам, но се возя и някъде допреди месец-два ми беше много болезнен коланът, много ми бяха чувствителни гърдите, на корема също не ми беше приятно чувството. Седях и го стисках с ръце пред мен да не ме допира и да ми стяга.

# 111
  • София, България
Колана го слагам само през гърдите. Частта на корема ми остава отзад, зад кръста. Така пак има някаква сигурност Simple Smile

# 112
Ако мога да се намеся понеже от както съм забременяла не карам, но се возя и баща ми е полицай. По член 137 Ал. 2 от Закона за движение по пътищата жената която е бременна има право да не слага и в двата случая колан(това е за безопасността на детето, защото има по голям риск от колана ако спреш рязко да те стегне колана и да стане нещо с бебето). Ако случайно някой катаджия ви спре, няма право да ви пише акт 50 лв и отнемане на 8 точки.(съответно на вас не ви трябва документ понеже се вижда корема ви, само и единствено ако сте бременна, ако сте в началните месеци кокато не ви личи тогава ви трябва).🙂Само казвам всеки има право на свой собствен избор дали да слага или не.

# 113
  • София, България
Аз го знам това, но се чувствам по-безопасно когато поне нещо ме държи. Хич не ми пука дали е забранено или позволено и дали ще ми пишат акт или не. Но определено не искам да си ударя корема във волана, а горе на гърдите мисля, че няма проблем Simple Smile

Nataliq, как си ти? Как са малките? Всичко наред ли е? Говорихте ли вече за раждането или докато изкарат вътре?

# 114
  • София
Шофирам и то много, на къси и дълги разстояния. Миналата седмица изчислих, че съм минала около 500 км. само градско Open Mouth Но живеем в нов квартал без добра инфраструктура (специално за градски транспорт трябва да се ходи много), и с две деца в училищна възраст и куп извънкласни занимания, няма как да е по друг начин. А и ходя на работа, така че няма как да не използвам автомобил.

С предишните си две бремености също си шофирах до последно, даже спокойно можех и сама да се закарам до родилно Simple Smile И продължих с шофирането от деня на изписването. Всичко зависи от това как се чувства жената, докато шофира и като цяло как протича бременността. Ето една снимка как да се слага колана, макар че сигурна съм това си го знаете.

Момичета, като ги споделяте тези килограми при бебетата, направо си мисля, че моето ще е най-дребничкото. Ахахаххаа, за разнообразие може пък този път да е мъничък, за разлика от братята си Heart Утре съм на трета ФМ и ще разбера как се движи с размерите бебчо.

Хубав ден на всички! Nature High Brightness

# 115
Шофирам и не мога да си помисля да съм без колата. Трябва да вземам баткото от детска и е немислимо в това време да го рязхождам пеш.
С предната бременност ползвах градският транспорт, но беше кошмарно! Пътищата в моят град са под всякаква критика, шофьорите несъобразителни и нерядко пушат, никой не ти предостъпват място, нищо че си бременна.. Не бих си го причинила 2ри път!!
Имам документ от АГ още от началото и не слагам колан. Карам само на къси разстояния, из града. Извън града ММ, ще си спестя нервите с останалите шумахери по пътя. Wink

# 116
И аз все още шофирам и на работа ходя с колата Grinning. Надявам се да  изкарам още известно време така, защото още не ми се остава вкъщи. Колана слагам само горе през гърдите.

# 117
Вчера бях на контролен 32 г.с. 1700гр. бебе.... свекървата ми реши да ме плаши ,че било малко, трябвало да бъде 2кг. и нещо... А лекарят каза ,че бебето е в границите на нормалното.
Сега от тая моя свекърва , която ми вся страх имам параноя ,че бебето е под границите на нормалното.
Моля споделете вашите седм. и грамове на бебето... В пълен ужас съм от тая жена
( май не трябва да я слушам)..

# 118
  • Sofia
Nataliq777 стискам палци да мине всичко възможно най-спокойно.
JoyJoy86 аз съм в 31г.с  и бебо е 1400 и също ми казаха, че е в норма. При баткото ми обясняваха, колко голям върви а при раждането нямаше 3кг. Свекървите да са живи и здрави, но аз си спестявам обяснения и коментари. Показвам снимка, казвам добре ли сме и до там.

# 119
И аз още шофирам. Не ми пречи нищо и колан не си слагам. До кога ще карам незнам, но дано да е до последно, че моят мъж няма книжка и аз съм шофьора .

Общи условия

Активация на акаунт