Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Аз мисля , че с позитивизъм и хубави очаквания , нещата имат друг облик.
На прага на 9 месец и аз ви пожелавам хубави слънчеви дни , изпълнени с усмивки и добро настроение, за да притъпим страха максимално ! Heart

# 556
  • София
JoyJoy86, защо бързаш да раждаш?

# 557
  • Пловдив
Здравейте мами, отдавна не съм се включвала, за което се извинявам. Как сте с нагласата и притесненията за наближаващия момент?
Аз съм с термин 03.04. и ще съм секцио... изобщо не се притеснявах, но това беше до вчера. Бях на разходка и ме хванаха чести контракции и така се шашнах, че като се прибрах не можех да спра да рева от притеснение, че не съм готова чисто психически и до раждането трябва да има още 20тина дни. Днес съм една идея по-добре, но пък не можах да се наспя и станах с кокошките.

# 558
  • София, България
Аз емоционално също леко започнах да се сривам. Взе да ме хваща много страх, особено от естественото раждане. Навсякъде казват, че в 90% от случаите на първо раждане нещата се случват бавно и доста трудно. Знам, че от тук нататък няма нищо лесно с детето в живота и не искам да звуча като лигла, за това гледам на никой да не се оплаквам, но определено ме хваща страх.

# 559
Момичета страха е нещо напълно нормално в нашето положение.. Аз имам приятелка, която изкара чудесна бременност и беше решила да ражда нормално. В последния месец я хвана шубето и започна да търси екип за секцио ей така от нищото без никакви лекарски предписания. Аз и пожелах докато търси да се роди малката.. Така и стана. Бебчето си дойде в деня, който то беше решило. Тя каза че всичко е било около два часа, сега даже и не си спомня за болката.. Аз живот и здраве ще раждам секцио по лекарски предписания. Нямам избор, не ми е приятно аз да решавам деня в който ще е родена, страх ме е от толкова мн неща свързани с оперцията, но все си повтарям, че всичко ще е наред..

# 560
  • Пловдив
Момичета спокойно, има раждали нормално, при които нещата са минали много бързо. Препоръчвам епидуралната за тези, които ги притеснява болката като мен. Моето първо раждане беше много неприятно, но сега чакам третото с нетърпение, всичко се забравя, а на второто даже няма какво да забравям. Беше супер лесно и въпреки, че имаше едно, две усложнения, мина и с приятно чувство си спомням второто раждане.

# 561
  • Г. О.
   Мен също ме е страх, а и аз винаги съм си го признавала. Като споделя на някоя позната, редовно получавам учуден поглед и дежурната реплика: "От какво толкова те е страх? Минава и заминава". Досега почти никоя не ми е казала, че също се е страхувала, всички са куражлийки:) Та така, аз се страхувам и често го мисля. Надявам се всичко да има един добър завършек и да мине по най-благоприятния начин за мен и за детето. Вече как ще протекат нещата е Божа работа, момичета.
   Кажете ми, знаете ли кога се изплаща 45 дневния болничен? Примерно, днес счетоводителката ще ми пусне болничния за февруари до 26-то число, когато влязох в 45 дневен. На един път ли ще са двата болнични или да очаквам парите на два пъти в два месеца?

# 562
  • София
Purple Peanut, абсолютно нормално е това, което изпитваш, всички ни е страх. Има си епидурална, ако човек усети, че прагът му на болка е много нисък. Иначе, за това, че ще продължи дълго и че ще боли - най-вероятно е да е така, затова трябва да приемем болката, а не да и се противопоставяме Simple Smile

Връщам се от преглед. Всичко точно, младежът е наддал до 1,900 за няколко дни, АГ-то ме посъветва да си продължа витамините и че не се очаква голямо бебе.
Обаче от изследванията имам глюкоза над горна граница (6,17) + кетони в урината. Сигурна съм, че съм допринесла с прекаляването ми със сладко в последните няколко месеца. Миналият месец нямаше кетони в урината, а на кръвните отпреди 2 месеца захарта ми е била 5,62.
Ще коментирам с АГто в петък, когато си взимам 45-дневния. Не са ми правили обременяване с глюкоза. Някоя от вас знае ли как се процедира на толкова късен етап - 33 г.с.? Сигурна съм, че подобряването на диетата ще даде добро отражение на захарта, но все пак ми стана гадно за тези резултати.
Иначе бебето върви засега малко назад, водите са нормални. Супер тъпо ще е накрая заради това да трябва да ме режат, както процедират с всички диабетички в БГ..

# 563
  • София, България
Ааа аз знам, че тези страхове са нормални и ги има у всяка майка първескиня. Сигурно даже и при част от тези с второ и повече дечица. Simple Smile За това го споделям тук на вас, на хората около мен не ги споделям тези неща.
Просто исках и да покажа на AniTa, че всеки си има своите страхове. Дали от секцио или от нормално, дали сме готови за детето, дали ще сме добри майки. Всяка си има своите страхове. Аз не се съмнявам, че ще се справя с детето. Такъв страх все още нямам, но от раждането имам и с всеки ден става все по-голям. След всеки преглед при АГ пък да не говорим колко се увеличава страхът като ми каже колко е пораснал малкия Sweat Smile
НефертитиЯ, сигурна съм, че тези твои познати също ги е било страх от неизвестното преди да родят. Просто явно наистина после се забравя. Relaxed

AllegraA, пробвай тогава да намалиш сладкото. Щом си сигурна, че е от това. Simple Smile
Гледам, че ви правят изследвания, почвам да се чудя кога и моето АГ ще ми пусне. Може би в 9 месец... Отделно кога се прави второто изследване за сифилис, СПИН? Мисля, че и те бяха задължителни за постъпването в болница.

Днес изпрах количката. Не съм педант на тема чистота, ама като видях какво излезна от тапицерията на количката, лошо ми стана. Кой знае къде се е търкаляла по складове и производствени бази. Споделям го, просто защото на няколко пъти попадах в разни групи на момичета, които бяха решили изобщо да не си перат количките. Но всеки си има мнение, де Simple Smile

# 564
  • София
За страховете си мисля, че влияние може да оказва и четенето във ФБ групи с непрекъснат поток на информация от много чувствителни хора Wink

На мен изследвания ми пуска почти всеки месец, в петък ще ми пусне пак Васерман и Хепатит и ще ми даде обменната карта. Общо взето се отървава от мен, чак в Надежда ще започнат да ми следят тоновете (което ми е проблем, не знам как ще ходя толкова често до Надежда предвид това колко лош шофьор съм, а не искам за всичко да завися от приятеля). Ти понеже се следиш, където ще раждаш, сигурно ще направят изследванията по-близо до термина.

П.С. сто про ще изпера количката, напоследък и аз много съм се разчистила, нищо, че официално съм на работа още 4 дни. Нали е втора употреба, направо ще я полирам Grinning

# 565
Честит празник!

На някой случвало ли му се е да има остра пронизваща болка, като разкъсване или токов удар в областта на гръдната кост, над корема?

Дааа, на мен. С тази разлика, че ме боли от месец. Невралгия е и за съжаление няма какво да се направи, но все едно някой ме е бил Grinning

Иначе да се оплача, на 3ти март се наложи да посетим спешния кабинет, заради т.н "подготвителни контракции", които до този момент не бях усещала. За щастие нищо притеснително, но напомнящо, че момента наближава Simple Smile
И мен ме е страх. Най-вече от неизвестното кое как ще се случи точно. Въпреки, че до голяма степен по-добре така.
Очаквах, че ще боли различно. Не знам защо смятах, че трябва да ме боли корема около пъпа примерно, а то боли много ниско долу и не бих казала менструално.
Биха ми Но-шпа, изписаха ми Магнерот и на 4-ти следобед след разходка вече се чувствах по-добре. Иначе всичко ми се беше схванало като при мускулна треска.
С подготовката малко вяло се движим. Стаята почна да добива вид. Но все пак има още доста до мебелите.
Как перете тапицерията на столчетата за кола? Майка ми има прахосмукачка Рейнбол и си мисля, че може с нея,заедно с диваните и матраците вкъщи, ама все пак бих я търнала и с нещо конвенционално Grinning
Относно праховете взех Тео бебе за проба, много ми допадна. Една приятелка ползваше Максима и беше много доволна, та мисля с него да пробвам Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 13:25 от DramaMamma

# 566
За изплащането на болничните в сайта на НОИ пише, че ако обхващат период за повече от 1 месец се изплащат до 10 работни дни за първия месец и до 5 работни дни след изтичането на всеки следващ месец, както и до 5 работни дни след изтичането на срока на болничния. Тези срокове се спазват, така че 45-дневния болничен ще го платят на 2 пъти.

# 567
  • София, България
DramaMamma , на нашето столче тапицерията се сваля. Ние също имаме Рейнбоу и мисля, че ще ти свърши супер работа. Аз бих сложила просто прах за пране на бебешките дрешки, а не тези препарати на Рейнбоу, понеже са много силни. Слагай от Тео бебето в рейнбоуа и действай Simple Smile На мен идеята ми беше просто да махна прахоляка и мръсотията от производството на количката. Повече няма да я пера скоро...

Прах и аз взех "Тео бебе" зеления. Много ми харесва как мирише, количката я изпра, ще видим дрешките как ще ги пере като се почне с петната и повръщанoто... Sweat Smile

# 568
  • София
Майка изпра бебешките дрешки и моите за болницата с бебешки шампоан. Количката, сигурно, все пак с прах за пране ще я перем, но не бързаме да я купуваме от сега. Иначе почистваме цялата къща - трябвало да има много малко повърхности, които да могат да събират прах. Прахът трябвало да може да се почиства всеки ден, без да има разни натрупани неща, които да трябва да раздигаш. Май доста неща ще отпрашат към мазето.

# 569
За страха, аз всеки ден си намирам за какво да се страхувам Joy или е заради изследванията, за нещо,  което чувствам в конкретния момент, или заради самото раждане, или за след това... Много ги мисля нещата и гледам да се разсейвам - като ги мисля не си помагам. По някое време просто си казвам, че избор нямам, събитията ще се случат и ми минава някакси... И после пак се сещам "олеле малеле ама какво ще правя" и така всеки ден.

Аз не исках да ползвам Тео бебе ама имаме толкова много рекламни от лекции, че ще стигнат за първия месец и ще си ги ползвам Grinning

Аз се следя при двама доктори - на частно и по ЗК и тази на частно само 3 пъти ме е изпращала за изследвания (единият сега и то за среща с анестезиолог, такава е практиката в болницата явно), микробиология веднъж и то защото попитах. По ЗК почти всеки път ме праща на ПКК и урина и даже ми взе рутинно микробиология (и добре че...) и сега ще ми взима пак. Та искам да кажа, че всеки процедира различно, може би повечето са, ако имаш оплакване само, знам ли.
Изследването за СПИН е с давност 6 месеца. Ако изтече този срок преди да родиш те карат да пускаш пак.

Purple_Peanut как  изпра количката, че нали сме с еднакви, а на мен ми казаха само ръчно, че може. Ти така ли я пра или?

Общи условия

Активация на акаунт