Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
И аз днес си купих Тео бебе лилавия къде го рекламират. Още не съм си подготвила багажа за болницата, но и доктора не ми е казал още какво трябва да нося. Най-необходимото ще взема ама не знам дали ще ми трябва и друго. Вие какво сте приготвили за болницата.

# 571
  • София, България
Zaya Baya, на ръка я изпрах, да. Вчера една част, днеска останалото. Накиснах всичко за 2 часа в не много топла вода, да се пипа. Демек около 30 градуса. И после само изплакнах и така. Но доста мръсотия изпадна. Simple Smile Сега мирише много хубаво. (Наясно съм, че после по софийските улици отново ще се напълни с прах, но както казах, беше ми важно да махна производствената мръсотия. Simple Smile)

Моето изследване на СПИН е даже от 2 седмици преди да забременея, когато ни даде зелена светлина да правим бебе. Бременна не ми ги е пускал тези, просто защото нямаше смисъл, предвид, че ги имам. Така че сега ще ми пусне със сигурност. Thinking Ще питам следващия път Blush

За болницата нищо още не съм приготвила Joy но аз имам време до термин.

# 572
Виждам, че започвате с прането и почистването, аз имам още време. Купих Персил Сензитив перилен препарат и препарат за дезинфекция на Нук за играчки, легълце и т.н. Чудя се обаче дали да изпера повивалника (той е отдолу с пластмасова подложка) под душа с перилния препарат или с четка и дезинфектант. Момичета, вие как го почистихте?

# 573
  • София, България
Той не е ли с гладка тапицерия? Аз просто ще го забърша с препарат. Моят е от тези твърдите, не знам твоят какъв е. Simple Smile

# 574
И аз мисля с рейнбоу каквото мога. В почивните дни минах матрачеро на леглото. Отделно съм взела препарат с който пръска и после минаваш само с парцал.
От днес имам едни средно силни болки ниско в дясно. Незнам дали са контракции, не мога да преценя и май ще ходя до спешния кабинет как е тръгнало.

# 575
  • Sofia
Здравейте, аз още не съм си подготвила стаята. Трябва да изнесем половината за да сложа кошарка. А за количката няма място. За съжаление май скоро няма да ни стане апартамента и не знам какво да правя.
Днес минах на тонове и се регистрира контракция. Сега си чакам преглед да видим шийката.
Моите страхове са да не съм сама с баткото, когато дойде момента и да не е отпуска АГто ми. Та покрай това не мисля за самото раждане.
Все едно няма да участвам Simple Smile

# 576
Здравейте, аз още не съм си подготвила стаята. Трябва да изнесем половината за да сложа кошарка. А за количката няма място. За съжаление май скоро няма да ни стане апартамента и не знам какво да правя.
Днес минах на тонове и се регистрира контракция. Сега си чакам преглед да видим шийката.
Моите страхове са да не съм сама с баткото, когато дойде момента и да не е отпуска АГто ми. Та покрай това не мисля за самото раждане.
Все едно няма да участвам Simple Smile

И моите страхове са да не съм сама с детето. Но мъжа ми работи на около 15-20 мин път и все се надявам докато си стегна багажа и  изкъпя да дойде, а в краен случай аз тръгвам с такси натам и ни е по средата  на пътя болницата. Както мислех да ходя и на вилата до последно и бях смела, онзи ден като прочетох как някои родили се поотказах.Ще видим, Всичко да е наред пък ще се наредят нещата.

# 577
  • София
Аз тази събота и неделя правих последно пътуване - един ден до Пловдив и един до вилата, и си ме беше страх. До термин ми остават 5 седмици и май няма повече да предприемам пътувания. Майка днес ми стяга багажа за болницата и да съм готова. Макар че,  имам предчувствие,  че ще си донося до плановото секцио. А иначе съм на работа - нали работя за себе си...!

# 578
Аз тази събота и неделя правих последно пътуване - един ден до Пловдив и един до вилата, и си ме беше страх. До термин ми остават 5 седмици и май няма повече да предприемам пътувания. Майка днес ми стяга багажа за болницата и да съм готова. Макар че,  имам предчувствие,  че ще си донося до плановото секцио. А иначе съм на работа - нали работя за себе си...!

Е аз работя от вкъщи а сега, да видим до кога....

# 579
Повивалника ни е отдолу пластмаса, а горната част е мека, но се замислих и аз за Рейнбоуа с функцията за пране ще го мина, също и матрака. Ще изчакам още малко и започвам с прането и стерилизирането. В 32г.с. съм още не сме говорили с АГ-то кога може да се насрочи дата за секцио. С висок диоптър късогледство съм и офтамолога каза, че е опасно с нормално раждане.

Моите страхове пък са от секциото, тъй като имам тромбофилия и само чета как е по-опасно раждане със секцио, как имало опасност от белодробна емболия... ужас, колкото повече наближава повече се страхувам.

# 580
+1 за тромбофилията... Изпадам в ужас от мисълта за секцио.

# 581
А ти как ще раждаш или още не се знае?

# 582
А ти как ще раждаш или още не се знае?

За момента планът е за естествено раждане, ама толкова неща могат да се случат, че не смея да казвам, че реално ще е така. Утре съм на консултация при кардиолог и анестезиолог и да видим и те какво ще кажат.
Ако ти сложат навреме НМХ след операцията, рискът от тромб не спада ли достатъчно? Къде ще раждаш? Мен много ме притеснява дали лекарите ще реагират навреме и правилно с поставянето на инжекциите след раждане...

# 583
Ще раждам в Щерев, там се и следя. Лекарите там имат опит с тромбофилия, но все пак ми е на премисъл, особено откакто попаднах на една статия, преди няколко години една жена е починала там, въпреки че и е поставена инжекция след секцио.

# 584
  • София
Момичета, вие говорите за сериозни заболявания на кръвта, но да се включа и аз горе-долу по темата. Днес АГто ме изненада с нещо, за което почти никакво инфо не намирам в нета, а и тя не го обясни много добре. Препоръча ми изследване, което да пусна с другите кръвни (само аз, на моята кръв), защото аз съм 0+, а таткото е А+. Обяснението и беше "за да знаят неонатолозите какво да правят така, че бебето да изкара по-леко жълтеницата". Стана ми много любопитно какво е това изследване и в петък ще видя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт