Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
И аз лежа в болница, заради плацента превия прокървих та сега системи.. Бебче е добре искам само да расте възможно най много Blush Радвам се, че ви изписват поне да си лежиш вкъщи..
Дано ви изпишат скоро и да си си вкъщи. Спокойно щом сме стигнали до тук ще го изтикаме, още малко ни остава само не трябва да се притесняваш.. 🤗😘Аз си имам контракции ама си отивам и според докторите така и ще си откарам до края.

# 226
  • София
Dessi, това референтни стойности за бременни ли са?

# 227
Ами това са ми от лабораторията, те не знаят че съм бременна. Знам само че АГ каза че з бременни гоним Б12 горна.граница, в случая към 800. Наблюдаващият пък ми разправяше че Б12 е измислица на лабораториите , за да взимат пари.... незнам кое е вярно, но има ли дефицит не мога да рискувам

# 228
Според мен няма лаборатория, която да работи с референтни стойности за бременни. Аз си пускам изследванията в профилирана АГ клиника и въпреки това за хемоглобин например, референцията е 120 долна граница, а гинекологът ми каза, че за бременни е 110.

# 229
 С тези стойности на хемоглобина и аз вече нз къде е истината. Според един доктор 109 е ок, друг ме тъпче с ампули и хапове......Тука във форума чета, че едни ги оставят да раждат с 90, други им го вдигат над 120.....Радвам се, че остават по-малко от два месеца и да се свършва с тая идилия от диагнози и резултати от изследвания, че се побърквам вече.

# 230
С тези стойности на хемоглобина и аз вече нз къде е истината. Според един доктор 109 е ок, друг ме тъпче с ампули и хапове......Тука във форума чета, че едни ги оставят да раждат с 90, други им го вдигат над 120.....Радвам се, че остават по-малко от два месеца и да се свършва с тая идилия от диагнози и резултати от изследвания, че се побърквам вече.

Моя беше 103, самоназначих си Феротон, оказа се, че ми пуснаха изследвания по каса следващата седмица и беше 107, което може и да е поради различната чувствителност на апаратурата в различните лаборатории. Сега съм на преглед в четвъртък и ще видим. Иначе гинеколога ми на ЖК ми на назначи Сорбифер, ама като му знам степента на усвояване и миража за тоалетна, някак си предпочетох да пробвам алтернативата Grinning

# 231
  • София
Здравейте, случайно ми излезе реклама на промоции в Хиполенд и си харесах този бебефон
https://www.hippoland.net/chipolino-video-bebefon-vektor-2-4-lcd-vibefve17si
Случайно да имате мнение Simple Smile

# 232
  • София
Момичета, достъпът до много информация е нож с две остриета. И себе си включвам в това число, защото съм хипохондричка в ремисия Joy

Какво имам предвид: най-важното е да имате доверие на лекаря си, дори да не ви е супер симпатичен. Не че не забравят неща, но основната им функция и да пазят здравето и живота. Не са идиоти, виждат референтните стойности и резултатите. Само че ние виждаме просто едно число, което или е в рамките, или извън и като е извън ни светва червената лампа. Те обаче интерпретират резултатите на фона на цялостната картина - знаят какво са видели на физическия преглед, в какво цялостно състояние сте, какво пиете, какви съпътстващи заболявания имате + че обикновено имат дълъг опит и са виждали какво обикновено се случва в ситуация като вашата. Освен това те познават много по-добре биохимичните процеси в тялото и рядко тълкуват даден показател изолирано. Обикновено поне няколко показателя се тълкуват заедно и оттам се преценява дали има нужда от лечение и какво точно да е. При хемоглобина - понякога ви изписват неща само и само вие да сте по-спокойни, че не сте под долна граница, а не защото нещо ще ви стане на вас или бебето. Защото е важно са сте спокойни и силни за раждането, особено ако е естествено. Ако хемоглобинът падне толкова много, че да предизвика проблем, то ще се разбере с доста повече симптоми.

Един пример от последния ми хипохондричен период - бях сигурна, че имам рак на панкреаса. Никакъв апетит, загуба на тегло, умора, гадене. Пусках си самосиндикално изследвания и следях как се развиват с времето, паралелно с прегледи при специалисти в търсене на най-добрия, който най-накрая да види проблема в зародиш и евентуално да ме спаси. И една сутрин получих каквото търсех - глюкоза на гладно - над 7. Това е, бях сигурна, че съм развила диабет, който е свързан с рака на панкреаса и обикновено го предхожда. Веднага разговор с ендокринолог, който беше леко учуден, но със сигурност не толкова сигурен в диагнозата, колко аз. Просто се чудех как може да му е пред очите този резултат над 7 и той да не види веднага истината за тежките ми болести. Последващите изследвания бяха напълно нормални. След време си гледах стари изследвания и преди една манипулация, когато бях адски притеснена пак глюкозата ми е била 7.1. Оказва се, че след силно стресова нощ с малко сън и много силна тревожност, кръвната захар в тялото ми се покачва временно, но нямам диабет.

Цял живот исках да стана лекар, накрая станах юрист. При нас е горе-долу лесно и като прочетеш нещо може да си що-годе сигурен, че е вярно, но медицината е една от най-неточните науки. Както казва една моя приятелка - анестезиолог в неврохирургия: "има 2 неща, на които да не се доверяваш сляпо - лаборатория и статистика". Simple Smile

# 233
  • София
Macinka, напълно те разбирам! И аз се чувствам така! И тъй като един ми предписва едно, друг го спира и назначава друго (между ендокринолога, имунолога, АГ-то и следящия пренаталната диагностика), аз просто гледам да следвам някаква златна среда, да не прекалявам с нищо и се опирам най-вече на вътрешното си чувство... И както казва майка ми - едно време ние как раждахме без всичките тези хранителни добавки, изследвания, съдоразширяващи и прочие! Дори витамини не са пиели! И ето ни какви са ни родили - големи и здрави!
Майка ми, например, е лежала с мен за  задържане, повръщала е през цялата бременност и пак ме е родила 3300 грама и сега съм 178 см!

# 234
Цял живот съм неглижирала здравето си и съм посещавала лекар, чак когато нещо ме заболи...с което в никакъв случай не се хваля. Дразня се, че човек, колкото лекари посети, толкова различни мнения получава и ако си малко по-лабилен психически, направо можеш да се побъркаш.Дразня се,че при две различни посещения при някое АГ "светило", получаваш коренно различни коментари и предписания....единият път е ок, другият -не.  Аз от близо месец, вече не им се връзвам на диагнозите и коментарите  и трябва да ви кажа, че съм много по-добре...и аз на златната среда.
Това за едно време е толкова вярно...Сега гледам и други познати....бременна и се почват едни лекари и изследвания, и притеснения, и търчане през ден по прегледи. Позната ходеше при 3 АГ, и ги редуваше всяка седмица, за да не я мислят за луда.Баба ми и майка ми, казват, че такова чудо и хапчета не са виждали и не си спомнят да е имало едно време.

# 235
  • София
Цял живот съм неглижирала здравето си и съм посещавала лекар, чак когато нещо ме заболи...с което в никакъв случай не се хваля. Дразня се, че човек, колкото лекари посети, толкова различни мнения получава и ако си малко по-лабилен психически, направо можеш да се побъркаш.Дразня се,че при две различни посещения при някое АГ "светило", получаваш коренно различни коментари и предписания....единият път е ок, другият -не.  Аз от близо месец, вече не им се връзвам на диагнозите и коментарите  и трябва да ви кажа, че съм много по-добре...и аз на златната среда.
Това за едно време е толкова вярно...Сега гледам и други познати....бременна и се почват едни лекари и изследвания, и притеснения, и търчане през ден по прегледи. Позната ходеше при 3 АГ, и ги редуваше всяка седмица, за да не я мислят за луда.Баба ми и майка ми, казват, че такова чудо и хапчета не са виждали и не си спомнят да е имало едно време.

Затова трябва да се придържаме към мнението само на един освен когато има проблем, предложението за решаване не ни хареса и търсим второ мнение. Тогава вече сами си преценяваме кой ни звучи по-достоверен и него слушаме. Ако са от различни специалности - по-добре да слушаме специалиста за конкретния проблем, а не АГто Simple Smile На мен на БХС ми определиха много висок риск от прееклампсия и от 12та седмица пия аспирин. АГто се намръщи на дозата, но призна, че мнението на феталния специалист е по-достоверно. От ФМ ми казаха да го пия до 34та г.с. и сега напомних на АГто и я питах дали това е до седмицата включително, или до края на 33та. Тя се смръщи и пак каза "ама за какво ти е тоя аспирин..". Гледам да минавам с малко хапчета и аз не искам да го пия, но щом най-добрите в БГ са ми казали да го пия, се доверявам на тях, че са премерили рисковете.
Друго - моята АГ отсече, че започваме да следим тонове в началото на 45-дневния болничен. На други мами им започват още от 7 м., но щом моята не смята, че е нужно, не се втелявам.

За едно време - освен че медицината не е била напреднала и са нямали достъп до инфо, са нямали и избор. Раждали са по район. Нито са имали избор кой и къде да ги изражда, нито са можели да си самоназначават изследвания. Майка ми не е знаела пола и дори не е знаела колко тежи тя сама, камо ли аз. Каза, че е имала прекрасна бременност и се учудваше на мои притеснения. Blissful ignorance Simple Smile

# 236
Тонове и на мен ми записват от 27 седмица + ехографа 😂, но тях мисля, че ми ги пускат, защото си ги плащам и тях.

# 237
  • София
Тонове и на мен ми записват от 27 седмица + ехографа 😂, но тях мисля, че ми ги пускат, защото си ги плащам и тях.

Ами, ето и за това различни доктори, различни мнения. Аз изрично и предложих да ги плащам и да започваме сега, тя отсече откога се започват. Ако искам мога да отида на друго място, сигурно няма да ме върнат, но предпочитам да я слушам освен ако не усетя, че му намалеят движенията примерно.
Не са ми мерили никога шийката. Сигурно е добре, че проблемите с нея нали невинаги имат симптоми, ще помоля на ФМ..

# 238
Ами да Ви кажа с първата бременност пиех само Пренатал, изследвах само тсх заради операция.на щитовидната жлеза и частичното й отстраняване. Доверявах се напълно на сегашния си лекар. Нито ми е пускал допълнително изследвани, нито имах време да чета форуми-  първо че покрай организацията на сватбата нямах време от обикаляне и т.н ,после пък теглихме.кредит и търсихме апартамент. Не съм се ровила.въобще.
Сега обаче не е така. Още първия.месец бях болна с гърло и някаква.лека Т и се почна едно четене, ровене и т.н. После пък и недостиг на витамини... все нещо пия и бия инжекции, ММ вдигна.ръце от мен вече.
Иначе и аз се чудя как може за едни и същи изследвания единия лекат да каже че е нормално, а др дефицит че имам???? На кой да вярвам? Скъсах се от четене и ровене, няма как да.не ме е страх.
Иначе съвет от мен- важна е стойността на хемоглобина. Аз наскоро  си гледах епикризата от предното раждане, ами той ми е бил много нисък след раждането, с много единици ми е паднал. Истината е че след раждането заради кръвното или хемоглобина не можех да стана първата вечер, краката не ме държага, а др момичета до мен се изкъпаха. Носете си и шоколад ! Казвам го от опит, аз нямах но ми дадоха.

# 239
  • София, България
Здравейте, случайно ми излезе реклама на промоции в Хиполенд и си харесах този бебефон
https://www.hippoland.net/chipolino-video-bebefon-vektor-2-4-lcd-vibefve17si
Случайно да имате мнение Simple Smile

Аз конкретно за този нямам мнение, но от толкова гледане едно разбрах - всичките в този ценови диапазон са едни и същи Simple Smile Да не кажа, че всичките имам чувството се произвеждат от една китайска компания за различните марки. Joy Та.. Ние взехме подобен на Mappy, показвах ви го. Добър е, мисля, че върши супер работа за цената си.
Мисля, че и този си заслужава Blush

Моите нито Б12, нито Б6 са изследвани и честно казано не се притеснявам и май ми е по-добре така. В крайна сметка лекарката ми знае най-добре какво прави. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт