Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 885
  • 797
  •   1
Отговори
# 120
Зачетох се в темата.
Ей, много изнежена днешната младеж!
Ние преди 100 години учехме и в събота...
А когато бяхме първа смяна, първи час започваше в 7.00ч.
Пък помня, че сутрин ставах с мерак преди 6.00, че и коса суших, че и автобус гонех и баир изкачвах в града в който живеех, че и човек накрая станах.
Ех, че хубави времена бяха.

По темата: Елитни училища в София почти не останаха.

# 121
  • София
"България дела и документи" започваше в 7:15. Първи час - 7:45.
Ама сега за какво си говорим все пак?
Давайте някакви предложения за училища по квартали.
Вместо да се биете в гърдите колко сте били стегнати. Ей сега някой ще подхване и казармата.

# 122
Ето ти ги по райони   неспециализираните профилирани и професионални гимназии, средните и обединените училища на територията на област София-град , които ще осъществяват държавен план-прием за учебната 2019/2020 година.
Можеш да избереш район, да провериш кое училище е на едносменен режим и едва тогава да избереш паралелка ( или повечко паралелки), като не забравяш, че  балът също  има значение.

# 123
Вие сериозно ли вярвате в това за една смяна, че и за гимназиите? Ако успеят да го направят, вероятно ще почне от малките класове, нещо като слято училище и занималня.
За останалите, големите абсурд. Нито ще стане, нито ми е критерий

# 124
Без да се заяждам, наличието на смени, отдалеченост и пр.  не следва да са решаващ фактор за гимназия, елитна или не.
Когато става дума за елитна гимназия или липса на избор - да.
Но когато училищата предлагат аналогична подготовка, местопложението се включва като един от факторите. Никой не е казал, че е решаващ, но при училища, които предлагат едно и също, ще изберем по-удобното.

Ако пък живеем в град без гимназии и трябва да пътува, ами - ще го прави, разбира се. Но когато имаме избор, защо да не избираме?

# 125
А дали всички училища предлагат аналогична подготовка. Разликата между профилирани и професионални гимназии се дискутира много. 73-то го водят средно, а е в топ 3.

# 126
Ами не знам, аз не ги деля на елитни и неелитни според това дали се водят средно или не, а според бала, с който се влиза. 73-то си е към елитните.
А за това каква подготовка дават гледам резултатите от матурите + мнения от родители и деца, учили/учещи там Simple Smile

# 127
  • София
Ами аз вече се разколебавам особено за неелитните - да кажем средата на класацията и надолу. Всички гимназии имат по 18 ч език. И всичко зависи от учителя. Освен това, в по-неизвестните има по-малки паралелки, в които може би се работи по-добре.
За лични наблюдения от практика и като родител говоря, в 8 клас.

# 128
Не разбирам за какво е спора? Аз се оглеждам за училище само първа смяна. Смятам, че така ще ни е по- добре. Ако живеехме на 5-10мин . от училището - нямаше да се чудя . Разбира се ако влезе детето в по- хубаво училище ще кара двете смени,  Аз изхождам от това, че имам и второ дете и не ползваме целодневно висене в училищата. Когато се паднат в различни смени един родител трябва да е дежурен за водене/ връщане. При нас няма вариант сами да се прибират. Иначе и аз смятам , че навсякъде е горе- долу едно и също и е по- добре да се избере по- близкото училище.

# 129
  • София
Втора английска как беше, че не помня?

# 130
Втора английска как беше, че не помня?

Тя е от елитните. Има и униформа.

# 131
Тогава оставете двете деца в едно училище, макар че според мен не си струва да се търси училище за голямо дете по логистичен критерий з
17 училище има организиран транспорт. Някои частни занимални също. Може и други училища да имат.

# 132
  • София
И аз проучвам училищата , за да се ориентираме по-добре за догодина.Но критерий " оценки от матури" според мен  би трябвало да се пропусне.Защото  реално  при 80 % от учениците  се оценява подготовката не от училището, а от допълнителните школи  и частните уроци...

# 133
  • София
За съжаление, това е системата в момента.

# 134
В неелитните май не са толкова масово ходещите на уроци.

Общи условия

Активация на акаунт