Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 903
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
В Младост 2100 г може би ще минат на една смяна. Имаме по 6 паралелки първи клас в повечето училища. Същото важи за центъра. Училищата там са стари, малки, малко на брой...

В Младост 1 в 118-то са първа смяна всички ученици още от първи клас.

# 106
  • София
Нещо темата се измести.

# 107
В Младост 2100 г може би ще минат на една смяна. Имаме по 6 паралелки първи клас в повечето училища. Същото важи за центъра. Училищата там са стари, малки, малко на брой...

В 10-то в Младост също се учи на една смяна от първи клас до края. Откакто сме там (2013 г.) все така се е учило, въпреки, че последните набори са с доста паралелки.

# 108
  • София
много при това

# 109
  • София
Не съвсем, обсъжда се 1вата смяна, която е важна, но за съжаление е почти непостижима за гимназистите.

За училището на моя гимназист също се бях заблудила, че са само една смяна.
Когато към редовните часове (7 часа всеки ден) добавиш и още няколко си е сериозно. Излиза малко преди 7 (и то той е привилегирован с близко училище) и 2 дни от седмицата се връща в 15:30-16:00 ч. До скоро имаше още един ден извънредни часове, та е от значение дали са само сутрин. Представете си какъв ужас беше миналия срок с втора смяна, докато стане и трябва да тръгва, а се прибира около 8 вечерта, някои негови съученици им трябват още поне 40 мин.

# 110
Да, и при нас смените и началния час при 1 смяна бяха фактор при избора на училище.
Търсехме задължително такова с две смени (защото няма училища само с 2-ра, така поне единият срок е човешки).
1-ва е от 8 до 13:50. 2-ра е до 19:20 за 7-ми час.
При втора се чувства по-добре физически, за много по-кратко време успява да се подготви. При първа ранното ставане я прави мудна и разконцентрирана през деня.
Проблем би имало, ако ходи на много допълнителни неща, но тя е само на спорт, като е следобед на училище ходи в почивните дни или пропуска, не тренира професионално нищо, така че не е фатално.

# 111
И аз не смятам, че темата се е изместила. Първа смяна за нас ще е повече от чудесно. В момента пътува 20-25мин. до училище, ако е още по-далеко другата година , в колко часа вечер ще се прибира. След училище ходи на спорт. Представете  си колко късно става. Два дни от седмицата ходи и на английски сутрин, в момента е втора смяна и е един малък ужас. Няма време да научи. Сутрин времето почти за нищо не стига.

# 112
  • София
Скрит текст:

В 10-то в Младост също се учи на една смяна от първи клас до края. Откакто сме там (2013 г.) все така се е учило, въпреки, че последните набори са с доста паралелки.

Така също 128-мо и 39-то са само първа смяна. На две смени са "елитните" училища в Младост, където има наплив на желаещи да учат там - 125то, 144то и 81-во.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 23:08 от Не се сърди, човече

# 113
Без да се заяждам, наличието на смени, отдалеченост и пр.  не следва да са решаващ фактор за гимназия, елитна или не. Тия децар след няколко години ще почнат работа и тогава няма кой да ги пожали.
От 6 ти клас съм ставала в 6, за да отида в 7.30 на училище с градския транспорт. Втора смяна свършвахме в 7.15. Оживява се, не е толкова страшно.

# 114
  • София
Не съм съгласна, ама хич.
Моето дете ставаше в 5. Първият срок беше един дълъг стрес без резултат.
Има изследвания, сериозни проучвания, сред децата, които доказват, че ранното ставане вреди на възприемането на материала и т.н.
Работещите започват работа в 9 в общия случай.

# 115
Не съм съгласна, ама хич.
Моето дете ставаше в 5.
Има изследвания, сериозни проучвания, сред децата, които доказват, че ранното ставане вреди на възприемането на материала и т.н.
Работещите започват работа в 9 в общия случай.
Е в колко е почвал първи кшас в това училище, че детето да става в 5?
Наистина е несериозно предвид, че става въпрос за образование все пак. Даже си мисля, че за неелитно училище е още по-важно да прецениш какво ще ти даде и какво ще ти вземе дадено училище.

# 116
  • София
Ами в 7:30, като всички.

# 117
  • София
При начален час 7:30, и моето ще трябва да става в 5. Или в 5:30 ако успее за половин час да се приготви и да излезе, което за момиче в пубертета не е особено лесно. Отделно, че е по-работоспособна следобед и вечер. Ставането в 5, ще е стрес освен за нея и за брат ѝ, с който са в една стая и за мен. Изобщо през целия си трудов стаж не съм ставала толкова рано, колкото ставах в гимназията. Сега ме застига отново Sad

# 118
Ако искаш да подпиша 30 минути са предостатъчно.
Не е по темата, сори.
Имах предвид, че са големи и следва да се оправят с ранното ставане. Все пак има деца, които идват от Перник и Своге, за да учат в София.

# 119
За нас ще е добре следобедите да са свободни, заради курсове , спорт, време за почивка и учене. Сутрин , когато са втора смяна няма време. При нас има и друг проблем, ние сме си доста далеко. Но не си сменям къщата за нито един апартамент в центъра.
В интерес на истината , може би няма да се спрем на такова училище( не се знае още де), което да е само първа смяна, защото няма избор.
И при мен единственото ранно ставане е било само по времето когато учех.
Прекалено рано започват училище .
А в София има и училище, което започва в 09.00ч.

Общи условия

Активация на акаунт