Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 926
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моят син е в 7 клас и също не се е ориентирал много. За сега се е насочил към СГСАГ Хр. Ботев, но  търся и други варианти за всеки случай. От гледна точка на локацията, най-близкото училище до нас е 101-во в кв. Надежда, общо взето се интересувам и от други училища в квартала (напр. 154), ако може някой да помогне с информация, ще съм благодарна.

# 91
НГДЕК са първа смяна винаги ✌

# 92
  • София
Трябва внимателно да се подходи при избор за училище, дори когато е извън елитните.
Гледам много споменават локацията, ако можете проучете дали дадения профил освен 5г. загуба на време, ще предложи и друго. Миналата година директорката на бившето ни училище точно с локацията рекламиране "Софтуерните и хардуерните науки" - "Защо да ходи детето в друг квартал за същия профил? " Не можа да отговори какъв език за програмиране ще учат (и пом.директора не помогна на приятел) - 105.
Има "униформа" - вратовръзка, плаща се при записване и е задължително, носенето - не.
Редовете заявлението са малко, за да намеря място и за това училище, не че ползвахме всички.
Тъй като се спомена какво е и има до 7 клас:
Скрит текст:

- АЕ там става, защото има АВО.
- ИЕ - не, инфото ми е косвено от чутото на РС.... от 8 клас може би става... дано рязко се променят нещата, някъде тук из форума се писа, че имало напуснали учители по ИЕ, не ми е представлявало интерес, не знам.
- мат. паралелка е псевдо такава - от миналият випуск само едно дете се е кладирало веднъж на обл.кръг по математика и то в 7 клас, когато ходеше на уроци. Математиката е трагедия, само при някои от мънуците е ок и после пропаст.
Стахотни учители по природни науки и рисуване, но кой отива там заради тях след 7 клас?!

# 93
  • София
Аз се интересувам от училища само първа смяна. Знаете ли кой са?

Със сигурност и 128 СУ в Младост са само сутрин. Друг е въпросът доколко специалностите след 7 клас ви устройват. Доколкото знам едната е Информационна сигурност и работят съвместно с преподаватели от Унибит и съответно получават някакви преференции за прием там, ако решат да учат там висше образование. Унибит е т.нар. "библиотекарски" унверситет. Другата специалност е свързана с охранителна дейност и там пък работят съвместно с Академията на МВР. Не мисля, че се влиза с особено висок бал. Нямам идея какво е нивото, защото децата ми са 6 и 7 клас в училището, но със сигурност имат хубави компютърни кабинети. Всяка година успяват да си съберат достатъчно ученици и си сформират паралелките.

# 94
А, художествените училища, дали са само първа смяна? Предполагам ТУЕС са първа,  преди си мислих , че  СГСАГ са първа, но се оказа, че не са, по туризъм  гимназията не знам как са.
От някъде чух, че 55-то били само първа смяна,
обаче с езици май няма нищо.

# 95
  • sofia
А, художествените училища, дали са само първа смяна?
Тези към Министерство на културата - да. Само началният и крайният час варират, т.е. не са всеки ден от 8, а се случва да имат часове от 9, от 10,30 и пр. Съответно са до по-късно.

# 96
До 2-3 години всички училища ще преминат на първа смяна , имайте го това предвид.

# 97
Докато го въведат - ние ще завършим. В София няма места по училищата . Не знам как точно ще минат всички първа смяна.

# 98
  • София
До 2-3 години всички училища ще преминат на първа смяна , имайте го това предвид.
Може би с някоя нула след 2ката и 3ката ще се случи.
Те и шкафчетата, и учебници втори комплект обещаваха, но не се случи.
Признавам, че училищата на една смяна, за които съм чувала, мога да ги преброя на едната си ръка.

# 99
За нас е безкрайно неудобна втората смяна. Живеем далеко.
Ще го мислим.

# 100
  • В царството на игрите:)
Може би с някоя нула след 2ката и 3ката ще се случи.
Те и шкафчетата, и учебници втори комплект обещаваха, но не се случи.
Признавам, че училищата на една смяна, за които съм чувала, мога да ги преброя на едната си ръка.
Кварталното у-ще, в което учи и сина ми и дъщеря ми от тази година мина само първа смяна и от тази година имат и шкафчета. Дъщеря ми вече не носи учебници - голям рахат е! Не вярвах, че ще го доживея, но догодина него искам да го местя и определено ще ми липсва това удобство.

# 101
  • sofia
Дооообре Sweat Smile
Малкият ми син бяха само една смяна 2-3 години, после приеха още една паралелка първи клас, станаха две паралелки шести клас и тая година минаха на две смени.....просто няма стаи. А неговото училище е "смотано" и без наплив.

# 102
  • София
В Младост 2100 г може би ще минат на една смяна. Имаме по 6 паралелки първи клас в повечето училища. Същото важи за центъра. Училищата там са стари, малки, малко на брой...

# 103
  • София
Milmich, на някои места е до желание и организация. В старото училище съм смятала (класовете), че при добра оптимизация могат да минат на едносменен режим (пари родителски имаше за харчене, т.е. можеше да се реализира), но когато насреща ти този, който "коли и беси" вади всеки път аргумети от десет кладенеца "как не става", нямаш полезен ход, всъщност имаш Joy - търсиш друго училище.

# 104
В Младост 2100 г може би ще минат на една смяна. Имаме по 6 паралелки първи клас в повечето училища. Същото важи за центъра. Училищата там са стари, малки, малко на брой...

Ми като се ръгате всички да живеете в Младост, така ще е:)

Общи условия

Активация на акаунт