Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 839
  • 797
  •   1
Отговори
# 300
И аз мисля, че ФЕГ не е за тази тема, тя ни е първо желание (към днешна дата, че знам ли още колко пъти ще си променим решенията), но тъй като от мен тръгна дискусията да се обясня. Ако не влезе във фег търся алтернатива с ФЕ+АЕ или ИтЕ+АЕ и открих варианти 12-то и 23-то. За тях питах тук Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 19:25 от maria77bg

# 301
И аз искам да знам предварително опциите, не искам да оставям за накрая избора. Предпочитам да сме се поориентирали, предстоят ни и други неща, освен НВО-то, не е само то на тоя свят.

# 302
  • София
Всички сме в тази тема, защото търсим някаква алтернатива, ако децата не се справят бляскаво. А няма как всички да го направят. И да, нормално е да се информираме за втори ешалон и да не ни се иска да стигаме до трети.
Мария, в 32-ро ли е сега дъщеря ти?

# 303
Всички сме в тази тема, защото търсим някаква алтернатива, ако децата не се справят бляскаво. А няма как всички да го направят. И да, нормално е да се информираме за втори ешалон и да не ни се иска да стигаме до трети.
Мария, в 32-ро ли е сега дъщеря ти?
Не. Беше там до 4-ти клас. Сега е в смг, но иска да продължи в езикова гимназия. Харесват й френски и италиански като звучене. Предпочита ги пред испански език, а и там е по-висок бала. И дума не иска да става за немски или за руски език. С английския се справя доста добре и ще си го продължи извънкласно.

# 304
  • София
Хайде и аз да се запиша в темата като родител на седмокласник, който си е избрал само три училища и не иска да чуе за други (засега). В момента е в СМГ, но според мен няма шанс да се пребори за там поради проблеми с бълг. език. Другите му желания са НПМГ (мат. профил) и Строителния техникум. Аз се радвам най-много заради професионалното училище, но като гледах миналата година баловете, като гледам и кои са балоообразуващи предмети, нещо ме обзе безпокойство...Сега редя мислено следващи желания, но той не иска и да чуе за езикови гимназии и гимназии с ИТ профил, така че проучвам други професионални училища. Ако някой има впечатления от такива, моля да сподели!

# 305
Ако моята беше добре с рисуването, щях да я мотивирам към фотография. Дори любител да остане - полза има - развива чувствителост, усет за детайл...А някой ден може с това да си изкарва хляба.
Помислете и за графичен дизайн.

Абе, в момента разкривам свои наклонности, като в стария руски виц, при който на въпроса на бащата към сина какво да подарят на майката, детето отговаря: "Ну, догадался! Ружье! /оръжие/

# 306
По принцип всички езикови минават за елитни, но доколкото знам, от всички тях точно във ФЕГ се влиза с най-нисък бал.
Зависи какво сравняваш и как.

# 307
Аз останах разочарована от 12-то , заради измислените им “ отворени врати”. Ами то си беше подигравка. Нищо не видях от гимназията- само кабинета на зам. директорката. Охраната дори не знаеше , че имат отворени врати. Отвън училището е старичко, двора е ужасен, вътре не знам.  Физкултурния салон - и него не ми показаха, защото щели да му правят ремонт.
Та не знам какво да мисля за това училище.
Може да не е зле, но трябваше да има някакво по- така представяне на отворени врати.
Италиански език има и в 105- Атанас Далчев, освен 23- то.

# 308
Благодаря!
В 105-то са определени и 4-те профила: ите+ае+бел+иц и заради ИЦ го задраскахме. Но ще го следя, благодаря!

# 309
Италианския език ми е много любим и бих записала детето в 105-то, но търся училище само една смяна. При нас няма как . Много ни е трудно с тези смени и две деца.
Аз също съм много за фотографското имат супер специалности, но и то ни е далеко. Но иначе съм ЗА.

# 310
Ами ние с "гайдите какво да кажем" Joy
Добре сте в столицата с много училища, аз все още се лутам. Детето май не е много наясно

# 311
Ами ние с "гайдите какво да кажем" Joy
Добре сте в столицата с много училища, аз все още се лутам. Детето май не е много наясно
И с какво сме добре, повечето училища  са ни страшно далеко.( за нашия случай) Баловете тук са космически, конкуренцията огромна, не сме за завиждане😊

# 312
  • В царството на игрите:)
.Сега редя мислено следващи желания, но той не иска и да чуе за езикови гимназии и гимназии с ИТ профил, така че проучвам други професионални училища. Ако някой има впечатления от такива, моля да сподели!
Ломоносов е вариант. "Медицинска техника" или "Фото, видео и аудио техника". Близка моя приятелка е учител там и имам впечатления от 5-6 години насам. Моя синковец хич го няма с техниката и ще му е трудно, но ще пробваме и там. Нейни ученици от медицинската техника преди време /завършили вече/ и бяха казали, че за под 300 лв. не стават от леглото Simple Smile Работа има много за подобни специалисти, а повечето продължават в инженерни специалности.

# 313
Какво съвпадение. Тъкмо разглеждах сайта на НПГПТО- Ломоносов и то точно тази специалност- Медицинска техника- НЕ, явно е с РИЧЕ- немски език. И аз мисля, че има хляб в тази насока.

# 314
  • софия
Здравейте, мисля че се коментираше по назад, но може ли да ми споделите за добри училища с руски език, струва ми се, че това е ниша в България има  недостиг на  хора с руски. Също така ще се радвам на мненията ви за степенуване на училищата занимаващи се с информационни технологии.

Общи условия

Активация на акаунт