Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 73 423
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тя и по новата програма ще е по избор на ученика, но изборът ще е ограничен в рамките на четирите профилиращи предмета /или 3/. Логично е да е така, защото дипломата за средно образование включва 11-ти и 12-ти клас, а в тези класове се учат предимно профили.
Ами сега погледнах в справочника,някои паралелки имат само два профилиращи предмета.
Но разбрах,какво имаш предвид.За мен тази информация беше полезна.
Благодаря!

# 571
Профилиращите са минимум три. Към момента на кандидатстването много училища предпочитат да обяват само определените на национално ниво. Другият ( или другите два) ще станат ясни по- късно. Някъде пуснах механизъм на разпределянето от 73. СУ. Май в темата за МОН. Малко ми се омесиха темите. Тая уж е за неелитните училища, а не пишем за тях, а пак за МОН.

# 572
  • София
При тези, които имат обявени само по два профилиращи предмета с държавния план-прием, изборът на трети и четвърти профил ще се правят от ученика в края на 10 клас. Профилите задължително са минимум три. Просто при някои училища трети и четвърти профил са определени още с план-приема, а при други са определени само първите два, а другите се избират по-късно.
Малко излязохме от темата. Wink

Ох, бе, Дидева! Joy

# 573
Мда. Някой може да помисли, че пием бЕло на една маса. Joy

# 574
  • София
Цитат на:  link=topic=1091033.msg38835458#msg38835458 date=1559848581
Мда. Някой може да помисли, че пием бЕло на една маса. Joy
Време е! Heart Eyes
И на мен ми се смесиха темите и с изненада установих,че това не е седмокласната.Но като си пишем едни и същи хора е така.
Благодаря за разясненията!

# 575
Четох кофти неща за 30 СУ, не знам колко е вярно. Не било както едно време.И при нас целта е английски и испански. Разглеждам десетина паралелки и ми става хаос в главата

Извинявайте, но може ли да споделите от какъв характер кофти? За нас това решение предстои догодина и 30-то беше едно от училищата, към които сме се насочили.
Аз съм го завършила, но преди много години.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1044235
 Аз също го мислех, но и там зависи от преподавателите, разбира се. Незнам тези ремонти, а темите са стари

# 576
Не се сърди, човече, ти беше писала преди време, че дъщеря ти ходи с голямо желание в това училище, още ли е така, какво споделя тя?

# 577
И на мен ми се смесиха темите и с изненада установих,че това не е седмокласната.Но като си пишем едни и същи хора е така.
Благодаря за разясненията!
Е как да не е, баш седмокласна си е Wink
Човечето отдавна я чакам да каже за 30-то, ама не ще!

# 578
  • София
1 во, 7 мо и 127 мо са стари, ама много стари сгради с всички недостатъци от това. Тук-там има подобрения, но те са недостатъчни.

# 579
Не сградата е важна, а атмосферата. Точно старата и интериорна архитектура внушава респект. Когато знаеш, че в това училище е учил Йовков или Багряна, не може да не изпиташ респект.

# 580
127 -мо му викали Трета английска, а бала е сравнително приемлив  .Не мога да разбера какво не му харесват на това училище. Добра локация за транспорт, езикови паралелки?Старо е да, но значи ли че и преподаването не е ок?

# 581
Не сградата е важна, а атмосферата. Точно старата и интериорна архитектура внушава респект. Когато знаеш, че в това училище е учил Йовков или Багряна, не може да не изпиташ респект.

Да ти кажа, те днешните младежи много се впечатляват от такива неща Grinning

# 582
  • София
Някой назад питаше за базата на трите, отговарям за базата!
Стига с тоя лаф за атмосферата. Като ги заврат у мазето, баш атмосфера ще имат.

# 583
Ами 30-то отвън изглежда добре, но малко по-встрани има едни отвратителни огромни и подтискащи блокове. Не съм виждал по-грозен квартал.

# 584
Ами точно тук за "завиране в мазе" дума не може да става, защото светлата височина на помещенията е 3.20 м. Не сте прави за атмосферата. Има общовалидни психични реакции и интериор, който ги предизвиква. Затова старите съдебни палати си приличат. Влизаш и те побиват тръпки. Същото е и със старите училища, но навярно водим абстрактен спор. В Първо съм учила до 7- ми клас, а в 7- мо съм гласувала.  127-мо е доста по- младо ( според номерацията). Трудно бих нарекла 1- во или 7- мо руини! А, да, в сутерена на Първо има басейн!

Общи условия

Активация на акаунт