Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 73 441
  • 797
  •   1
Отговори
# 555
Това 33 ЕГ от кога съществува? Навремето имаше едно 33-то, което беше в Люлин, а в тази сграда, която са написали на сайта си беше 2АЕГ. Мернах го, когато гледах план-приема и ми хареса опцията ФЕ+АЕ, но реших, че в Люлин не искам да учи детето и го задрасках, а то не било в Люлин, а сравнително близко до нас (добре, че писа, че е в Св.Троица Simple Smile ). Хареса ми сайта им Simple Smile, информацията, програма на блокове, ФЕ (вкл., че пише предмет на езика, т.е. наистина си е ЕГ, каквато му е абревиатурата). И аз съм заинтригувана.
В 32-ро учи дъщеря ми 1-4 клас. По навик още го следя. Огромно училище, местят се по стаите (кабинетна система) и в междучасията е хаос. Базата е хубава, ремонтирана. Локацията е удобна, но дворът е много малък и е на 2 оживени кръстовища, децата по фвс дишат всичките гадости. Организират им обмени, състезания по ае, екскурзии в чужбина.

В 33-то в Люлин съм преподавала за стаж преди повече от 20 г. и беше много зле. И аз съм чувала, че 33-та в Света Троица е било втора английска на времето и после са я преместили.
 Част от мненията в долната тема въобще не са ласкави за сегашната гиманзия, но някои от тях са много стари:

http://spodeli.net/3/story-15973.html

# 556
2 АЕГ и 33 ЕГ нямат нищо общо. Преди да построят новата сграда в кв. Стрелбище, 2 АЕГ делеше една сграда с 45 ОУ в Света Троица, а след като се преместиха на тяхно място се нанесе 33 ЕГ от Люлин.

# 557
Е да, де Simple Smile)). Това им е общото. Никой не казва, че 33 ЕГ е 2 АЕГ.

# 558
Irida e обяснила добре.

Аз на времето съм преподавала в 33, която беше до пазара в Люлин.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 06:47 от Petruna

# 559
Здравейте . И аз търсих инфо за това 33-то , но всичко е много старо. Като чета в сайта им, звучи чудесно.

# 560
  • София
Irida e обяснила добре.

Аз на времето съм преподавала в 33, която беше до пазара в Люлин.

Аз пък го завърших, но през 1996 г. и също нищо актуално не мога да кажа. Simple Smile

# 561
Между 7 СОУ и 1 СУ кое бихте избрали?
Целта е испанския език.
127 СОУ  по-добро ли е като база, че на сайта им няколко пъти прочетох, че е модерно училище?
Много ми харесва 30 СУ.

# 562
Четох кофти неща за 30 СУ, не знам колко е вярно. Не било както едно време.И при нас целта е английски и испански. Разглеждам десетина паралелки и ми става хаос в главата

# 563
Ако си мислите, че се учи 2 език на някакво ниво - в голяма заблуда сте.

# 564
И аз мисля същото, втория език го забравете. То поне първият да е на ниво.

# 565
  • София
Четох кофти неща за 30 СУ, не знам колко е вярно. Не било както едно време.И при нас целта е английски и испански. Разглеждам десетина паралелки и ми става хаос в главата

Извинявайте, но може ли да споделите от какъв характер кофти? За нас това решение предстои догодина и 30-то беше едно от училищата, към които сме се насочили.
Аз съм го завършила, но преди много години.

# 566
Вчера бях на родителска среща по повод кандидатстването на децата, и научих нещо, което не знаех.
По новата програма на обучение и въпросните матури след 10 клас, ще се държат матури по двата основни профилиращи предмета на паралелките в съответното училище.
Така че ни посъветваха - да видим какъв втория профилиращ предмет / за първия - ясно/, но вторите на някои места са биология, физика и др. зависи от паралелката.

# 567
  • София
Не си разбрала съвсем правилно или не са го обяснили правилно. В края на 10-ти клас се държи НВО по БЕЛ и МАТ. Матурите /ДЗИ/ в края на 12-ти клас се държат по БЕЛ и по един от профилиращите предмети по избор. Профилиращите предмети са 3 или 4 /училищата си определят колко.

# 568
  • София
И аз знам,че след 10 клас матурите са по БЕЛ и математика.
Но за ДЗИ след 12 клас не знаех,освен за БЕЛ.Досега втората матура беше по избор на ученика.

# 569
  • София
Тя и по новата програма ще е по избор на ученика, но изборът ще е ограничен в рамките на четирите профилиращи предмета /или 3/. Логично е да е така, защото дипломата за средно образование включва 11-ти и 12-ти клас, а в тези класове се учат предимно профили.

Общи условия

Активация на акаунт