Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 73 400
  • 797
  •   1
Отговори
# 600
Избягвайте 23-то СУ, има 1-2 свестни учителки, но като цяло са истерични. А и средата хич не е добра. Децата, които не са влезли във 9 ФЕГ или са изгонени от там или 33-то отиват там и такива от източните села като Казичене, Гара Елин Пелин, Бусманци и пр. които са си със шопско-селяндурски манталитет.

# 601
Избягвайте 23-то СУ, има 1-2 свестни учителки, но като цяло са истерични. А и средата хич не е добра. Децата, които не са влезли във 9 ФЕГ или са изгонени от там или 33-то отиват там и такива от източните села като Казичене, Гара Елин Пелин, Бусманци и пр. които са си със шопско-селяндурски манталитет.
Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
Лично аз нищо не разбрах! Какво точно се опита да каже този представител на училищата от първи ешалон? 😀😂

# 602
Какво ще кажете за 31, така наречената Бастилия след 7 клас? Имат езикови паралелки.

# 603
  • София
З1-во е обсъждано доста по-напред в темата. Дори и майка на настоящ осмокласник се включи.

# 604
  • В светлината на слънцето
Аз писах по-напред в темата за 31-о. Мога да говоря обаче реално само за немската паралелка, защото от нея имам преки впечатления. И от едната математическа от прогимназията, но тя не е обект на тази тема. Немската - в края на годината е с високо ниво (средният успех на класа се очертава почти 5,50 като няма подарени оценки, а по-скоро голям гърч). Конкретно езика - научава се, стига да има мотивация. Дъщеря ми започна от нулата, на последния тест е постигнала ниво В1. На ден имаха между 50-70 думи да учат през годината. 18 часа седмично плюс часовете по ИУЧ, които са също с немски. Имаха две учителки по езика - основна и за упражнения. Отделно и директорско контролно в средата на годината от главния учител по немски на гимназията за проверка. Всички останали предмети - те са като при подгответата в ег (бел, мат, философия, физическо, рисуване и ит) не се неглижират, а също много се изисква. Включително и по физическо. Детето ми е супер мотивирано да учи, много повече от 7 клас например. Средата в класа е много добра. В края на годината са все така задружни като в началото, не се делят на групи, приятели са.
Нямам идея как е в другите паралелки - една испанска, две английски и една английски с информатика. От дъщеря ми съм чувала добри думи за испанската, но като нямам пряк поглед не е реално да давам оценка.

# 605
Благодаря! Мен ме интересува точно немската паралелка.

Извинявам се за повторението. Аз наскоро вързах, че Бастилията си има друго име Bowtie

От толкова много училища ми стана голяма обърквация в един момент. Хубавото е, че в общи линии се ориентирахме. Темичката ми помогна много!

# 606
Забравих да напиша - ДСД1 държат в 11 клас. Тези, които успеят да се подготвят достатъчно добре - ДСД2 в 12 клас.
Нямам идея в 9 клас дали ще имат предмет на немски. Говореше се за история, но докато не го видя с очите си, няма как да съм сигурна.

# 607
  • София
Лулумба,  дъщеря ми познава деца от 31-во, справят се и с ученото в Германия, съседче в общежитието й даже е такова девойче. Но все пак информацията за сертификатите трябва да е точна, понеже е предназначена за хора, които тепърва се информират. И най-добре справящите се от 31-во не държат ДСД2 - и не защото не са добри откъм знания, а защото просто училището е признато само за ДСД1, както долу показват и решението на КМК от 2015 за първия изпитен период през 2016, и файлът на немското посолство.Такива са и НТБГ и НФСГ. Затова децата, ориентирали се към учене навън, държат ДаФ или изпита на Гьоте Институт извън училище. Тази година имах достъп покрай децата си до разпределението по номера в залите за полагане на изпита ДСД2 в Технически университет, изготвено от посолството. Имаше деца само от НЕГ, 73-то, 35-то и двете частни. Бяха маркирани редовете със съответните цветове.
https://www.ivanvazov.com/images/2016-2017/Oktomwri_2016/1.jpg
https://sofia.diplo.de/blob/1462584/1f3eade75573a3f79bfeb4f7e9f5 … en-liste-data.pdf

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 12:33 от пенсионирана русалка

# 608
Русалке, може. Вероятно са държали ДаФ както казваш. За миналата година иде реч. Няколко деца. Сега учат в Германия.
Аз това, което мога да разкажа е само на база впечатления от 8 клас. Още сме далеч от изпитите. Но ако иска да постигне ниво, сигурно ще се наложи да ходи и на курс/уроци. Най-добрата й приятелка наесен ще е 12 клас в НЕГ, лайстунг паралелка, топ отличничка на гимназията. Ами от 8 клас кара паралелно частни уроци по езика. Щом в НЕГ се налага, какво остава за другите училища. Та съм го приела вече.

# 609
  • София
Ходещи на уроци, Лулумба, има отвсякъде. Не става дума за това. Едни ходят от реална нужда и може да са и от НЕГ, и от 73-то, и от 35-то, и от Бастиляита, други - спорадично при затруднения, трети се презастраховат излишно.. Ставаше обаче дума за друго - за това кои училища са официално одобрени от немска страна за ДСД2, а не какво правят или не правят учениците в тях в процеса на изучаване на езика. Simple Smile

# 610
Съгласна съм, не споря. Аз, както казах няколко пъти, реални впечатления имам само от 8 клас. И на този етап са отлични. Силно се надявам да бъдат такива и в следващите години. А който е решил да учи, ще намери начин.

# 611
Здравейте. Търся повече информация  за 127 СУ в София.
Някой може ли да сподели впечатления от новия директор. Изглежда млад и амбициозен, но успява ли да се справя с работата?
Интересува ме и дисциплината в часовете при по-големите ученици, защото в повечето гимназии след 9-10 клас настава пълна анархия?
Може да споделите и мнения за учителите - ако сте много доволни или много недоволни от някой учител. Или нещо друго, което сметнете за полезно. Изборът ни на училище е много труден и всяка информация ще бъде от полза.

# 612
23 СУ не става с една дума. И не съм от елитно училище.
Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
Лично аз нищо не разбрах! Какво точно се опита да каже този представител на училищата от първи ешалон? 😀😂

# 613
Аз,като ученик на 73-то (11 клас) и познавайки доста деца от други училища,съм на мнението ,че всички училища извън топ пет ,деградирайки учат все по-малко...До 10 клас влизат умерено в часовете,след него ако учителите ги видят ще е късмет...Подготовката е смешна по каквото и да е било(особено в училищата извън топ 20) ,а за втори език да не говорим....Предполагам ако си амбициозен можеш да се изучиш на прилично ниво, дори и в другите училища, обаче ако не си бил достатъчно амбициозен за приема след 7ми клас ,е малко вероятно да си седнеш на г*за след това,а даже ефекта е обратен(тотална деградация(отнася се за всички училища))Така че ако синът/дъщерята ви не са приети в по-елитни (топ 10-15) направо ги пращайте на полето!
Ти, като ученик на 73-то пиши за твоето училище и твоите съученици. Като майка на девойка завършила 32-ро мога да ти кажа, че написаното от теб не важи за нейното училище. Вероятно не важи и за други софийски училища.
На вас родители харесва ли ви средата в 73-то? Надявам се не всички са самовлюбени и агресивни, като този младеж. Той е още малък и има шанс да помъдрее, но предполагам добре е надъхан у дома.

# 614
На тролски включвания, като това на Ростислав, аз не отговарям. Очевидно е, че влиза да предизвиква скандали, нищо конструктивно. Силно се съмнявам ученик да влиза и да пише тук, в тема със споделяния на родители. Учениците са на друга планета, въобще не ги вълнуват нашите проблеми.
Може да е майка му, под претекст че е той, за да пусне бомбата и да гледа после реакции.
Луда работа, хората стават истински уродливи под прикритието на анонимността.

Общи условия

Активация на акаунт