Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 73 368
  • 797
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Русалке, може. Вероятно са държали ДаФ както казваш. За миналата година иде реч. Няколко деца. Сега учат в Германия.
Аз това, което мога да разкажа е само на база впечатления от 8 клас. Още сме далеч от изпитите. Но ако иска да постигне ниво, сигурно ще се наложи да ходи и на курс/уроци. Най-добрата й приятелка наесен ще е 12 клас в НЕГ, лайстунг паралелка, топ отличничка на гимназията. Ами от 8 клас кара паралелно частни уроци по езика. Щом в НЕГ се налага, какво остава за другите училища. Та съм го приела вече.
Синът ми също догодина ще бъде 12 клас в лайстунг паралелка на НЕГ. Също "топ" отличник и никога не е ходил на уроци по немски език. Приятелите му от класа също не са ходили на уроци. Така че, кой ходи и защо ходи на уроци е строго индивидуално и не може да се правят обобщения.

# 616
Здравейте, понеже синът ми завърши сега 7 клас и му предстои кандидатстване, а в списъка с предпочитани училища е и 31 СУЧЕМ, изключително много ме вълнува въпроса за употребата на наркотични вещества и пресата от наркодилъри в района. Имате ли такива наблюдения, истина ли е тази слава на училището?

# 617
Надали ще те успокоя, но за всички училища се говори това. Имам познат с дете там, като не съм чула оплаквания в тази връзка.

# 618
Да, вероятно този проблем е повсеместен, но 31 СУЧЕМ и 1 АЕГ са с особена слава.

# 619
31 и 32 не са ли от т.нар. елитни училища?

# 620
С особена слава са още откакто учех аз там. Нали не си представяте, че ги строяват и им раздават наркотици. В което и училище да учи детето, трябва контрол и съвместни усилия.

# 621
Естествено, че не Simple Smile Попитах за степента на риска в сравнение с другите училища.

# 622
Навсякъде има риск.
Аз съм слушала много за огромния риск в елитния Американски колеж. Бивша колежка изтегли детето си оттам, заради проблем с наркотиците. Но това не е спряло наплива към това училище.
При стабилно семейство и добро възпитание няма нужда да се преекспонира това. Дилъри и наркотици винаги ще има.

# 623
  • В царството на игрите:)
Няма училище в СФ, няма, без този проблем. Наистина семейството е много важен фактор за неупотребата им. А като става въпрос за "елитни" и "неелитни" училища се сетих за реплика на моя близка от МОН - при елитните училища, по - елитна им е дрогата. Други основни разлики няма Simple Smile Не звучи оптимистично, но май си е баш така Simple Smile

# 624
  • София
Няма училище в СФ, няма, без този проблем. Наистина семейството е много важен фактор за неупотребата им. А като става въпрос за "елитни" и "неелитни" училища се сетих за реплика на моя близка от МОН - при елитните училища, по - елитна им е дрогата. Други основни разлики няма Simple Smile Не звучи оптимистично, но май си е баш така Simple Smile

Дали не изпадаме малко в Огледалния свят? Със сигурност е "баш така", след като го казва служител на МОН. Те с известни със задълбоченото си мислене. Simple Smile

# 625
  • София
milmich, не е много запозната "близката от МОН" с училищата, но на тях им е простено  - пишеш им за бъг в системата (за приема) те те препращат към РУО, а РУОто ти казва МОН е администратор на системата.
Радваме, че тази година има положителни отзиви за някои от паралелките от т.нар. втори ешалон.

Fifiana, не.

# 626
  • В царството на игрите:)
И на мен тази констатация не ми хареса, но това е положението. Да се слагат всички служители, лекари, учители под един знаменател и да се поставя под съмнение "задълбоченото" им мислене не е много цивилизовано, а е масово явление Simple Smile  Преди всичко ми е приятел, а после служител в МОН, но това няма значение. Аз пък работя в близко сътрудничество с детска педагогическа стая и там още по - интересни факти от живия живот мога да разкажа, но защо да ви затормозявам излишно? Дай Боже всяко дете да намери точното си място и проблемите му да са по - малко Simple Smile

# 627
И на мен тази констатация не ми хареса, но това е положението. Да се слагат всички служители, лекари, учители под един знаменател и да се поставя под съмнение "задълбоченото" им мислене не е много цивилизовано, а е масово явление Simple Smile  Преди всичко ми е приятел, а после служител в МОН, но това няма значение. Аз пък работя в близко сътрудничество с детска педагогическа стая и там още по - интересни факти от живия живот мога да разкажа, но защо да ви затормозявам излишно? Дай Боже всяко дете да намери точното си място и проблемите му да са по - малко Simple Smile

То по тази логика и обобщението на приятелката от МОН не е много цивилизовано. Но за разлика от училищата, които вземат, че ни изненадат приятно понякога...тези от МОН всяка година все неприятно ни изненадват. И да, това не е обобщение, а живият живот. Wink

# 628
31 и 32 не са ли от т.нар. елитни училища?
Знам ли? Трудно е да се каже къде е границата.

# 629
  • В светлината на слънцето
Русалке, може. Вероятно са държали ДаФ както казваш. За миналата година иде реч. Няколко деца. Сега учат в Германия.
Аз това, което мога да разкажа е само на база впечатления от 8 клас. Още сме далеч от изпитите. Но ако иска да постигне ниво, сигурно ще се наложи да ходи и на курс/уроци. Най-добрата й приятелка наесен ще е 12 клас в НЕГ, лайстунг паралелка, топ отличничка на гимназията. Ами от 8 клас кара паралелно частни уроци по езика. Щом в НЕГ се налага, какво остава за другите училища. Та съм го приела вече.
Синът ми също догодина ще бъде 12 клас в лайстунг паралелка на НЕГ. Също "топ" отличник и никога не е ходил на уроци по немски език. Приятелите му от класа също не са ходили на уроци. Така че, кой ходи и защо ходи на уроци е строго индивидуално и не може да се правят обобщения.

Никъде не съм правила обобщения. Моля, не преиначавай думите ми! Мисълта ми е, че навсякъде, дори и в НЕГ, лайстунг, може да се наложи. По една или друга причина, всеки знае за себе си. И в това няма нищо срамно. Аз лично съм приела за себе си и детето, че ако се стигне до такава необходимост, ще ходи на уроци/курсове. Тъй като не е в ЕГ, а в ИИЧЕ, е много вероятно да се наложи. Времето ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт