Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 855
  • 797
  •   1
Отговори
# 270
  • sofia
Не знам да има училище, в което няма пушещи.....

# 271
  • София - Рим и обратно
В НТБГ всички пушат. Имаше и смешка преди няколко години - ако не знаеш точно къде се намира у-щето, огледай се за облак дим Laughing. На родителска среща в 10 клас на дъщеря ми класната беше казала - не ме питайте дали някой пуши, питайте ме дали някой не пуши - не няма такъв Grin.
И все пак, от сегашната си гледна точка, с вече пораснала дванайсетокласничка, смятам че плюсовете на училището са повече от минусите. Станаха интелигентни, мислещи и свестни деца. Няма нито един в класа й (а той не е първенец на випуска, напротив), който да не е ориентиран накъде ще върви, или да е дупка някаква. Държат много на дисциплина и присъствие в училище. Въпреки, че гимназията е икономическа, има доста ориентирани към медицински науки.

# 272
  • София
И НТБГ го гледа Калоян специално "Електронна търговия", защото другите специалности направо го потрисат Ill

# 273
  • България
Не знам да има училище, в което няма пушещи.....

така е но някой път си мисля дали да не избера по-малкото зло

# 274
  • sofia
Пушенето е персонален избор и това обяснявам на моите. Аз също съм пушила в гимназията, ама после не съм. Висяла съм с пушачите, щото там е интересното и се чувстваш като "част от колектива", ама не пушех, а пиех кафе.
Бях си изработила и отговор на въпроса "що не пушиш?", "щото предпочитам да ги дам тия пари за някакъв друг кеф".....здравето за 16-17 годишните не е приоритет, все пак.
И това е в периода, в който кафенетата бяха задимени от сутрин до мрак....особено зимата.
Дет се вика, пушенето да ви е проблема в училище!

# 275
  • София - Рим и обратно

Дет се вика, пушенето да ви е проблема в училище!
И аз така си викам сега, но в началото ужасно се ядосвах. А и аз бях от "отворените" в пушкома в училище, тогава по мое време и в тоалетните се пушеше яко. Сега не пуша, само чат пат един айкос с виното.
Обаче друго е да намериш кутията с цигари на собственото отроче, моментално забравяш ти самият какви си ги дробил Sweat Smile..

# 276
  • sofia
Кафе, именно за да успея да реагирам адекватно и да не го заритам (нищо, че е почти 1,90), непрекъснато си припомням какви съм ги творила.
Големият е сравнително кротък и разказва, ноооо с малкото ще бера ядове....то повече прилича на мен Joy

# 277
  • София
Моята хем е луда, хем всичко ми докладва. Все още не пуши. Може би защото аз не пуша и й говоря.
Голяма част от стария ни клас отидоха в НТБГ и са доволни.

# 278
  • В царството на игрите:)
Някой има ли мнение или впечатление от 81 СУ в Младост след 7 клас?

# 279
...
И все пак, от сегашната си гледна точка, с вече пораснала дванайсетокласничка, смятам че плюсовете на училището са повече от минусите. Станаха интелигентни, мислещи и свестни деца. Няма нито един в класа й (а той не е първенец на випуска, напротив), който да не е ориентиран накъде ще върви, или да е дупка някаква. Държат много на дисциплина и присъствие в училище. Въпреки, че гимназията е икономическа, има доста ориентирани към медицински науки.
Благодаря за информацията, Кафенце.
Цоп и аз тук, не съм убедена, че синковецът ще успее за 1-ва и 2-ра английска. Другите училища, които иска, са 32-ро, 31-во и 22-ро с испански и английски /или английски и испански/, както и НТБГ - икономическа информатика и бизнес администрация си е харесал, банково дело, застраховане и електронна търговия не го интересуват /за момента/. Много е неориентиран, последно каза: Мамо, нали знаеш, че в последния момент ще избирам училище.

# 280
  • София
Няма лошо да е в последният момент. Да мисли НВОтата, а като излязат резултатите ще редите.
Аз бях попроучила училищата, той имаше  предпочитания, след като имахме всички оценки (до последно го мъчиха за оценката по БЕЛ) и точки седнахме и подредихме желанията, включително имаше и такива, писани преди най-желаните, само защото са с по-висок бал, който бе мираж, но пък нещо, което би учил (СМГ/НЕГ/Испанската ги нямаше) Blush

# 281
  • Русе/София
Моя младеж учи в 19 с математически профил.Но..сега няма идея къде иска да учи.А аз пък,  идея нямам в кое у-ще какви специалности има.Сега чета и вече тотално съм се объркала.

# 282
Няма лошо да е в последният момент. Да мисли НВОтата, а като излязат резултатите ще редите.

Не е баш така, понеже има училища и с други изпити.
Дотук искаше да пробва биология в НПМГ, АК, с рисуване за специалност Фотография и Испанската гимназия. Как ти се струва ?Wink
Как да е, в момента всичко отпадна и останаха само българския и математиката.

# 283
Моя младеж учи в 19 с математически профил.Но..сега няма идея къде иска да учи.А аз пък,  идея нямам в кое у-ще какви специалности има.Сега чета и вече тотално съм се объркала.

Ако е 19 СУ, там има паралелки с ранно чуждоезиково обучение по немски/английски. Логично е да се доведе езикът до високо ниво - основата е стабилна. Ако пък математиката му е на сърце, изборът е още по-лесен. Просто се върнете назад в темата, ако говорим за ІІ -ри ешалон. Ако е І-ви - нещата са напъно ясни.

# 284
  • София

Не е баш така, понеже има училища и с други изпити.
Дотук искаше да пробва биология в НПМГ, АК, с рисуване за специалност Фотография и Испанската гимназия. Как ти се струва ?Wink
Как да е, в момента всичко отпадна и останаха само българския и математиката.
Ами нормално ми се струва. Blush
Скрит текст:

младежът ми миналата година освен НВОтата, се явява и на изпит по Химия и Биология (и на N-олимпиади). В крайна сметка резултатите му стигаха за прием в паралелки с двата предмета. Балът обаче  2018 бе доста по-висок от този 2017. И до последно не знаехме как ще се развият нещата, тъй като заради особеността на балообразуването (както и на всякъде където се взимат други неща освен НВО и оценки) е по-трудно да се предвиди.
Знаехме какво иска/не иска - изключихме някои профили (математика, физика, НЕ като първи език), набелязах (аз) желани, по-малко желани, по-по-малко желани, нежелани, изключени/задраскани и след като имахме точките (и статистики всякакви) подреждахме.
За НПМГ имаше още една допълнителна неизвестна, тъй като не може да се направи връзка между децата явили се на олимпиада и тези на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт