Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 781
  • 797
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз следя 12 то защото е удобно за пътуване, също така сина ми се е насочил към руски    език като нов. Но така и никой не сподели нови отзиви
133 СУ за руски език, но балът му не е нисък.
133 СУ е сред първите проверени от мен
12 то е едно от училищата ,които изучават руски и ми е удобно , затова събирам информация...

# 676
12 проучвах, когато беше в 5 клас. Ходих там, говорих с майки на място и казаха, че училището не било кой знае колко добро. Звучеше ми като нашето и реших да не го местя. Най-добре е да се включат родители с деца там.

# 677
  • София
Моля някой ако има инфо за математически профил или нещо от сорта, което не е елитните?
Има в 125 такава паралелка, но нямам познати деца в гимназията

# 678
Цитат на: vnd

[/quote
Моде ли да споделите мнение за 133?

# 679
И аз следя 12 то защото е удобно за пътуване, също така сина ми се е насочил към руски    език като нов. Но така и никой не сподели нови отзиви
133 СУ за руски език, но балът му не е нисък.
12 то е едно от училищата ,които изучават руски и ми е удобно , затова събирам информация...
119-то също има паралелка с руски език след 7-ми клас. Какво е нивото нямам идея.

# 680
125-то е силно с мат. паралелките в 5-7 клас. За след това няма наплив, доколкото съм чувала. Ако има родител с дете там след 7 клас, ще е интересно да сподели.

# 681
За мен също е любопитно защо в 125 след 7 клас няма наплив

# 682
  • София
За 12-то с немски миналата година по молба на форумка  специално разпитвах приятелка, работеща там. В 8 клас имат две учителки по немски, едната е бивш преподавател от НЕГ, но се говореше към онзи момент нещо за пенсионирането й.  Жената ми обясни, че средата е съвсем спокойна, откъм дисциплина нещата са ОК. Училището не е сред тези, които са оторизирани да провеждат сертификатния изпит ДСД, но пък  имало завършили деца, които с малко доучване на формата на курс взимали успешно ДаФ. Самата тя записа сина си там. Понеже са ни съседи и по съседски му помагам от дъжд на вятър по мат, ми прави позитивно впечатление колко отговорно се действа от страна на учителя. Предава се съвестно материалът, дават се домашни, даже се проверяват, а преди класно/контролно се прави подготовка с примерни задачи, които служат като точен ориентир за очаквани сложност и обем. Детето е състезател, съответно му се налага зради спортни прояви да отсъства, но винаги има дадени насоки от учителите какво трябва да разгледа сам. Разбира се, не отричам, че тази отзивчивост може да се дължи до голяма степен на факта, че майката им е колежка.

# 683

[/quote
Детето ми завърши 8 клас в 133.
Само мога да кажа, че преподавателите му са професионалисти. Възхитени сме от ръководство, клас, както и от базата. Руският ми език за 9 месеца е на ниво В1+.

# 684
  • София
Моля някой ако има инфо за математически профил или нещо от сорта, което не е елитните?
Има в 125 такава паралелка, но нямам познати деца в гимназията

Според позната с дете там, математическата паралелка е много добра. Имат лектори от БАН, специални кабинети, децата са силни по математика и природни науки. По всички предмети са подбрани учителите. Печелят награди по математика, физика, химия , история.

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 11:24 от bazel

# 685

[/quote
Само мога да кажа, че преподавателите му са професионалисти. Възхитени сме от ръководство, клас, както и от базата. Руският ми език за 9 месеца е на ниво В1+.
И аз благодаря за информацията Flowers Hibiscus Училището ме интересува, удобно ни е като място. Може ли да споделите и какви впечатления имате от допълнителните занимания - школи, спортни отбори - има ли ги всъщност изобщо? Екскурзии, някакъв обмен с чуждестранни училища?
Също така виждам, че в план-приема не са дали инфо за 3ти и 4ти профил. Как се процедира там, знаете ли? Май станаха доста въпроси, извинявам се Flushed

# 686
Вижте и Бастилията - 31 СУ, там има 1 паралелка от 26 деца с АЕ , МАТ и Инф. Без квоти. Минимален бал 346 на 2ро класиране миналата година.

# 687
В 125-то има математическа паралелка след 7-ми клас. Бях чела някъде в БГ мамма, че няколко от децата от прогимназиален етап са си останали там. Разликата в нивото на децата била много голяма, но учителят намирал начин да работи със силните и да ги подготвя за състезания. Информацията ми не е от първа ръка и може да няма нищо вярно в нея. Съветът ми е, който се интересува от математическа паралелка да проучи тази в 125-то.

# 688
  • София
И аз нямам информация от първа ръка за 125то, защото синът ми беше там само в 5 клас, но съм убедена, че много се грижат за учениците в гимназиален курс. В профила на училището постоянно има информация за участия в различни проекти, имат и отделни ученици с успехи на международни олимпиади. Говоря за истински успехи, а не за състезания в Китай, където почти всички взимат дипломи и грамоти. Синът ми не иска да се връща там, но не по причини, че нивото не е добро. И аз съм се чудила защо не успяват да задържат от две паралелки с мат. и шест обикновени деца за 1 клас, но нямам отговор на този въпрос.

# 689

[/quote
И аз благодаря за информацията Flowers Hibiscus Училището ме интересува, удобно ни е като място. Може ли да споделите и какви впечатления имате от допълнителните занимания - школи, спортни отбори - има ли ги всъщност изобщо? Екскурзии, някакъв обмен с чуждестранни училища?
Също така виждам, че в план-приема не са дали инфо за 3ти и 4ти профил. Как се процедира там, знаете ли? Май станаха доста въпроси, извинявам се Flushed
Има актьорско майсторство, клуб за самолети и ги водят в Lufthansa, за други не знам.
Има спортни отбори и много турнири, но и доста зависи при кой учител по ФВС се паднете. Често се организират изкачвания на върхове. Екскурзии има е България, както и в Русия, Англия и Франция.
Обикновено ексурзията в Русия е 9-10 клас, когато са научили на прилично ниво езика, а във Франция и Англия са още в 8 клас.
3-ти и 4-ти профил все още не са обявени.

Общи условия

Активация на акаунт