Мнения за неелитни училища след седми клас в София

• 72 813
  • 797
  •   1
Отговори
# 735
  • В царството на игрите:)
Аз се чудя кое да сложа по-напред 7 СУ, 127 СУ , 30 СУ, 1 СУ ? Всички са ни еднакво удобни, само 30 СОУ е малко по-далеч.
И моят казус е подобен, но подозирам, че няма еднозначен отговор Simple Smile Въпрос и на късмет е Simple Smile

# 736
  • София
Все тая. Питайте детето за подробности какво точно иска - първи език, втори, трета специалност и наредете според неговите желания.

# 737
Всичко решаваме заедно и в зависимост от нейните предпочитания.
7 СУ винаги ми е изглеждало мрачно, но тя го предпочита пред 127-мо  и 1-во.
Искаше много 30 СУ заради испанския, но сега сякаш се разколеба за него.

# 738
Както и да ги подредите, е въпрос на късмет при какви преподаватели ще попаднете. Стискам палци всички деца да са доволни от избора си и с лекота да се адаптират към новата среда Simple Smile

# 739
Здравейте, от известно време следя темата, включвам се за да споделя какво ми написаха от 30-то училище. Питах във фейсбук в паралелките с испански има ли предмети, които се изучават на испански след 8 клас и учи ли се испанска литература. Отговориха ми следното:
 "Здравейте, в 30. СУ работи учител испанец, носител на езика по международна спогодба. Той ще преподава в 8 клас в часовете по испански ез. - избираеми учебни часове 2 часа, часовете по испански език- общообразователна подготовка - 18 ч. се водят от българки учител. Предмет на испански език по учебен план се изучава във втори гимназиален етап, т.е. след 10 клас."
Всеки си преценява доколко е полезен този отговор. Моята девойка е с доста трагичен бал, така че има малко варианти. Надеждата ни е, че доколкото виждам, тази година има две паралелки с испански в 30-то, докато миналата година е била само една. Училището ни е удобно, но вчера докато рових из интернет намерих разни неприятни статии за директорката, за неадекватни реакции към насилие между учениците. Не знам доколко са верни, това малко ме притеснява, но както казах, вариантите ни са малко, така че сигурно ще заложим на него.

# 740
  • София
Здравейте,

извинявам се, че така направо, но сме в голямо чудене с това подаване на желания.

Имам питане за актуална информация за Професионална гимназия за текстил и моден дизайн? Не откривам почти никакви отзиви за това училище, а предлага интересни специалности.. Дъщеря ми има доста малък бал и се чудим в кварталното нещо езиково или в ПГТМД?

Моля ви какъвто и да е отзив! Всичко, което можете да споделите ще е полезно!

# 741
  • София
Гимназията по текстил има изпит по рисуване.

# 742
На сайта на ПГТМД с големи червени букви пише: БЕЗ ИЗПИТ за проверка на способностите след завършен VII клас!!!
В държавния план-прием балообразуването е 3хБЕЛ+1хМАТ+ИИ+ИТ.

# 743
  • нейде там, където ....
Познавам дете, завършило Професионална гимназия за текстил и моден дизайн. Реализира се по специалността си, без да учи в университет (за сега). Само хубави неща мога да кажа - и за детето, и за това, което съм видяла изработено от него, и за това, което прави то в момента. Говори английски повече от прилично, дипломата е много добра ... От друга страна - зависи и от кварталното училище, езикът, който се учи там, впечатленията ви от децата в гимназиален курс там ...

# 744
Аз се чудя кое да сложа по-напред 7 СУ, 127 СУ , 30 СУ, 1 СУ ? Всички са ни еднакво удобни, само 30 СОУ е малко по-далеч.
И моят казус е подобен, но подозирам, че няма еднозначен отговор Simple Smile Въпрос и на късмет е Simple Smile
А дали сте чували че в 1СУ основно класовете след 8 клас са с момчетата? Това пък не съм преценила като майка на младеж, имаше ли квоти

# 745
А дали сте чували че в 1СУ основно класовете след 8 клас са с момчетата? Това пък не съм преценила като майка на младеж, имаше ли квоти. Това дали е важно за децата

# 746
Извинете, аз ги обърках.
За НТБГ говорех.
Ще се редактирам.
Аз съм завършила нфсг, ама ехеее - като беше Икономическия.
По наше време беше върхът.

# 747
  • гр.София
Ежедневно минавам покрай 1-во . Пълно е с девойки-гимназистки ,спокойно -)

# 748
  • Sofia
Извинете, аз ги обърках.
За НТБГ говорех.
Ще се редактирам.
Аз съм завършила нфсг, ама ехеее - като беше Икономическия.
По наше време беше върхът.

И аз съм завършила НФСГ преди 25г, а когато кандидатствах беше Образцов икономически техникум Simple Smile Много си го обичам!

# 749
  • СОФИЯ
Здравейте, имате ли впечатления от 19 СУ-учи ли се сериозно и дисциплината на ниво ли е(ясно, че това е проблем за повечето училища, особено след 7 клас)? Благодаря на всички включили се. За съжаление няма много информация за това училище.

Общи условия

Активация на акаунт