Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 498
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Примерно нещо такова, 2годишен наем да си прибере +таксата за нова смяна на статута... Знам ли.. Поне да се види колко са сериозни. Ill
Лошото е , че при тези дейности си зависи изцяло от успеха на начинанието, което не е ясно... никак...

# 376
Yangdze , не мисля, че някой би се съгласил на подобна инвестиция, а и неизвестните са твърде много не мисля, че риска е оправдан

# 377
  • София
Yangdze , не мисля, че някой би се съгласил на подобна инвестиция, а и неизвестните са твърде много не мисля, че риска е оправдан
Така е , да, но понеже нали питате. Thinking
Те няма да инвестират в 2 годишен наем, а са съгласни да инвестират 2 500 лева и 3-6 месеца чакане в смяна на статута на чуждо жилище? Без да са наясно дали ще стоят там 2 години.
Ами извод се налага от самосебе си... тогаз...

# 378
Yangdze, така е и затова смятам, че варианта в който напускат, остава най- безболезнен.

# 379
Ако имотът не е жилищен, се плаща промишлен ток. ЧЕЗ, примерно, не спира тока на стопанските абонати, дори да не платят и се трупат неплатени сметки. За да бъде открита партида на (стопанския) наемател, искат нотариално заверена декларация от наемодателя, че става солидарен длъжник за неплатени сметки. Ако наемателят не плаща и се изнесе, ЧЕЗ, за по-лесно (да не търси фирмата - бивш наемател), насочва иска към наемодателя, като междувременно е спряла тока. С неплатени сметки към ЧЕЗ (настоящия доставчик на ток) нямаш право да сключиш договор с друг доставчик (знаете, че вече може и има такива).
И накрая имотът стои без ток и без наемател дълго-дълго време, а ЧЕЗ ще спечелят изпълнителното дело за неплатените сметки срещу наемодателя.
Същото е и с топлофикация, както и с ВиК-то.
Ти си решаваш, но това е голям трън в гащите.
Дори да са коректни и всичко да си плащат, след като се изнесат в един момент, за срока от 3-6 мес. за новата промяна на статута жилището ти ще стои неизползваемо и ще генерира по този начин загуба.

# 380
Кой нормален би се втурнал в такова приключение, ами ако сменят закона и смяна на статут стане невъзможна?

# 381
От промишлено към жилищно ни струваше 5 бона и 5месеца

# 382
Дано си е заслужавало. 5 бона не са малко пари. Peace

# 383
На мен са ми предлагали да сключа договор с фирма, да използват жилището, за  клиенти на фирмата, с преспиване. Някой знае ли как се урежда такова нещо документално. Аз не се съгласих, понеже не съм наясно.

# 384
Ще може ли да конкретизираш? Какво точно имаш предвид под промишлено, преди това жилището било ли е жилищно или нещо друго, фирма ли направи промяната?

# 385
Купихме го със статут на занималня за деца. Искахме да го продадем, обаче за жилищен, защото за бизнес никой не го искаше, нито пък им даваха кредит. А това е апартамент в жилищен блок, на първия етаж.
Опитвахме с огледи, клиенти и прочие. За да го вземат, искаха да намалим с около 25 процента от цената. Не, мерси.
Преобразувахме го на жилищно, и се наложи да не го продаваме.
После като го пуснахме за  под наем, всички питаха за статута какъв е, защото ако е промишлено, токът е доста по-скъп.

На твое място, не бих се занимавала, освен ако не сте супер-трупер яката локация, така че да може да вземеш други наематели след тези.

Или както някой беше предложил- вземи им допълнителен депозит, колкото струва да върнеш обратно към жилищно+ някакви пари за пропуснати ползи от наеми, докато се превръща.
Което не вярвам да ти платят, така че и аз не знам какво да ти кажа.
При мен става дума за София.

А при теб?

# 386
Румка, кой ще даде тия пари накуп? Тебе за едни 800 лв те моткаха трима работещи два месеца.

# 387
Да. Помислих, че ако е в провинцията, и наемът е примерно 150 лв/месец...но за София ако не вземеш солиден депозит, не се занимавай.
Ако желаят хората да си ходят, други ще си намериш. Кофти за тях, но и ти не си благотворително дружество.

# 388
Здравейте. Разрешено ли е в темата да се пише  за търсене на квартира?

# 389
Това не е тема за обяви. Има достатъчно места , където да се търси.
Но не пречи под формата на "запитване" -" как мислите, дали ще мога с бюджет еди колко си, с деца, кучета или рибки, в еди кой си квартал, при положение, че работим / не работим/ , да си намеря квартира".
Примерно.

Общи условия

Активация на акаунт