Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 032
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Защото огледът беше с брокер, собственичката е трудноподвижна.
Та, брокерката точно това повтаряше - ако не работи пералнята, ще се смени. Не знае къде са врътките за котлоните, но ако печката не работи - ще се смени, или пък може една малка печка да сложа отгоре - тука разбрах, че с тази квартира няма да го бъде Simple Smile Но реших да преспя и сутринта да го обмисля пак и днес й писах, че се отказвам.

Между другото съм обнадеждена от наемите. Вижда се някакво диференциране на бабините мебели, Виденов, Икея и луксовете. И като че ли паднаха леко цените. Не знам на какво се дължи, балон ли се пука или сезонът е такъв.

# 511
  • София
сезонно е

# 512
Не е сезонно, закономерно е. Някои собственици се бяха самозабравили. Цените падат, факт.

# 513
Че какво му е на сезона, само за строитество и ремонти, днес 50-100 парчета нови взели РП в Студентски град, утре пак и така до края на света. Купувайте сушилни, докато не е късно.

# 514
Аз не се чувствам много компетентна да коментирам въпроса със сушилнята, защото нямам такава, но, когато моите наематели "родиха", ме попитаха могат ли да си купят такава /за тяхна сметка/, намерили са място, където да я поставят в кухнята само с едно преместване на едно подвижно шкафче. Тогава се посъветвах с моя приятелка, която се занимава със строителство и тя изказа опасения относно евентуално мухлясване на стената зад сушилнята. Изкоментирах го и с тях, те ме увериха, че също са се консултирали, а нали са и с дете не биха допуснали подобно нещо, щели да купят висококачествена такава. Ами вече я имат от 3 г., предполагам, че всичко е наред.

След като има тераси и е трудно да се намери сушилня, която да пасне на размера на пералнята, май не бих купила,   но както писах, не съм много наясно с този уред. Самата аз през зимните месеци си давам спалното бельо на пералня - получавам го изпрано, изгладено, сгънато, по-добре отколкото аз бих го направила /не че го правя много често, хах/

По повод махане на мебели - след като се сложи клауза в договора, че апартаментът се отдава с наличните мебели, след подписването му, какви претенции могат да имат? Правила съм компромис само с една холна масичка, но тя пък беше толкова тежка, че синът ми трябваше да викне приятели, за да я свалят в мазето, а след като наемателите си тръгнаха, да я върнат отново. И в резултат от това разнасяне нагоре-надолу, нещо се повреди в едни повдигащи пружини. А да тръгна да изнасям легло, дори и да имам място за съхранение - никога.

# 515
Че какво му е на сезона, само за строитество и ремонти, днес 50-100 парчета нови взели РП в Студентски град, утре пак и така до края на света. Купувайте сушилни, докато не е късно.
Долавям неумел сарказъм, та да поясня - за мен жилищата, които се отдават под наем наистина трябва да се диференцират и тези във високия сегмент, ако трябва и периодично почистване трябва да включват, както и всички други екстри, които пожелае наемателят. Тези в средния - наистина Икеа и Виденов, ама нови мебели и цялостно оборудване, а в ниския - или необзаведени, или гардеробът на баба с вещи на наемателя, или пералня на балкона и липсващи копчета от печката. За всеки влак си има пътници. Наистина има голямо предлагане в София, но и голямо търсене, особено в скъпите квартали близки до метро, парк и т.н. Та купуването на сушилня или кафемашина и т.н. определено не е акт на отчаяние както се опитваш да го изкараш, а просто бизнес. Срещу това получавам изискваната наемна цена, която ми покрива много добре разходите.

# 516
Откакто имам сушилня, не си и помислям за простиране навън. Голямо улеснение е и бързо се свиква с нея. Със сигурност ще направи живота на наемателите по-удобни. За съжаление съдомиялни и сушилни все още са екстра и правят жилищата по-желани и конкурентни.

# 517
Аз пък в къщи лятото не я ползвам моята. Дрехите миришат много по-хубави изсъхнали на въздух и слънце. А и затопля неприятно вътре.

# 518
Аз пък в къщи лятото не я ползвам моята. Дрехите миришат много по-хубави изсъхнали на въздух и слънце. А и затопля неприятно вътре.
Лятото я ползвам само за хавлии, стават по меки.
Относно въпроса за сушилня Канди - преди да си купя отделна сушилня ползвах комбинирана Канди от 2002 да 2018 г. Един ремонт за цялото време. И беше доста безшумна Simple Smile

# 519
  • София
Дълги години имах Indesit пералня със сушилня.... ми не можах да я харесам и това е, бучи, бръмчи, суши 2,5 часа, харчи ужасно много ток,  мирише цялото жилище на пресушено и гума ( хем тогава банята където беше сушилнята ми беше с прозорец , но и това не помагаше- шум и миризма из апартамента) . Накрая вади едни пресушени дрехи, тип хармоника, които гладя с клетви..... Съсипа няколко дрехи,  които бях сложила по невнимание, тип дреха с щампа или надпис отпред , и стопи щампата....
Ако я пусна на по- ниска програма, да е кратко и да не вади "баници", тогава дрехите са си пак леко влажни и пак се простират за една нощ или за 1-2 часа на слънце, та кел файда от сушилнята....

Мъжа ми обаче беше влюбен в нея... чат пат я пускаше сам, което никога не прави иначе само с пералня...
Добре , че се оттървах... със сълзи я "изпрати" ММ при смяната...
( мъчах дълго щото беше подарък от майка му, даже не можех да кажа че е кофти)
Отделен уред само сушилня ми се струва, че ще е по-ефективно....

# 520

Мъжа ми обаче беше влюбен в нея... чат пат я пускаше сам, което никога не прави иначе само с пералня...
Добре , че се оттървах... със сълзи я "изпрати" ММ при смяната...
( мъчах дълго щото беше подарък от майка му, даже не можех да кажа че е кофти)
Отделен уред само сушилня ми се струва, че ще е по-ефективно....
hahaha hahaha hahaha
От "мама" всичко е най хубаво.

# 521
Споделям напълно мнението на Yangdze за сушилните 2 в 1. В момента съм с такава и определено не съм очарован. Съсипа ми няколко хубави дрехи, та така.
Но реално предполагам, че има и хубави сушилни. Такива с термопомпа например.

# 522
2 в 1 не става, имала съм такава, подпали се и я изхвърлих. Никога повече такъв уред, ако нямам място, само пералня.

# 523
Не съм хвалила Канди, че е  комбинирана  Simple Smile отговорих на въпроса относно марката.
И още си работи след 16 г.употреба, подарих я миналата година.
Естествено, че е по-добре с отделни уреди. Мога да си суша вълна и всякакви деликатни дрешки.
За мен сушилнята е задължително условие, ако наемах апартамент. Не, че в двата, които отдаваме сме сложили...Но бих купила, ако се постави такъв въпрос.

# 524
А, моята комбинирана беше от световно неизвестната марка Конелиано, да ме питаш с кой акъл въобще взех такова нещо, то сто пъти се развали. Ама вече и като се подпали, отиде на боклука, че и ми съсипа една скъпа риза.
Бубка, аз съм нещо сбъркана и не обичам меки хавлии....такива твърди дето са сушени на слънце предпочитам, че обират по-добре влагата. А лятото наистина не мога да я трая сушилнята и не я ползвам. Иначе е Миле, не е лош модел, но за зимата.

Общи условия

Активация на акаунт