Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 483
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Търсим наемател от два месеца. Появи се един ,който ни хареса, той пък хареса апартамента и се разбрахме за коя дата да се настани. Същия ден се обади и каза, че се отказва. Буквално след няколко дни се появи едно момиче, което също хареса жилището, разбрахме се , след 3 дни се отказа. Ми не разбираме какво става. Губим си времето взаимно. Разбирам да имат претенции за наема, за състоянието. А те нямат забележки.... Досега сме имали двама наематели ,,чрез познати намерени, и просто идваха , харесваха го и им давахме ключовете.  Sad

# 166
Търсим наемател от два месеца. Появи се един ,който ни хареса, той пък хареса апартамента и се разбрахме за коя дата да се настани. Същия ден се обади и каза, че се отказва. Буквално след няколко дни се появи едно момиче, което също хареса жилището, разбрахме се , след 3 дни се отказа. Ми не разбираме какво става. Губим си времето взаимно. Разбирам да имат претенции за наема, за състоянието. А те нямат забележки.... Досега сме имали двама наематели ,,чрез познати намерени, и просто идваха , харесваха го и им давахме ключовете.  Sad

Пазар!
Не винаги се дават като топъл хляб. Може да е височка цената.

# 167
  • София
криза за наематели се задава, накупиха всички.... другите заминават и така... 

# 168
  • Варна
И към моя няма интерес. Ще купя сим карта и ще го пусна в олх. Наеми над 500 не видях, ще го пускам на толкова. Не виждам какъв е проблема, идеален е за двама, трима. На Центъра е, няма разходи за транспорт, дискотеките наблизо, ясла, детска градина на 20 метра. Но и ако трябваше да плащам наем, не бих. Ипотека ми звучи по-добре.

# 169
Един финансов консултант ми каза, че той не би си купил имот за даване под наем, защото очаква, след примерно 10 г. рязко намаляване на броя на хората и ще паднат цените на имотите, както и наемите. Сигурно е чел статистики, или има по-добри начини за печалба, пр.  ценни книжа, борси.
На мен лично не ми се вярва поне столиците да се обезлюдат толкова, в края на краищата има и миграции към големия град, сирийци...знае ли човек, какво ще стане.

# 170
След 10 не знам, след 20 на новите софиянци ще им пораснат децата и ще трябва някъде да живеят.

# 171
  • В планината / На морето

колко е голям и колко е наема ?

# 172
  • София
Един финансов консултант ми каза, че той не би си купил имот за даване под наем, защото очаква, след примерно 10 г. рязко намаляване на броя на хората и ще паднат цените на имотите, както и наемите. Сигурно е чел статистики, или има по-добри начини за печалба, пр.  ценни книжа, борси.
На мен лично не ми се вярва поне столиците да се обезлюдат толкова, в края на краищата има и миграции към големия град, сирийци...знае ли човек, какво ще стане.
Не е глупав човека. Сега масово се купува с тезата "Ще го дадем под наем и с наемът ще плащаме лихвата по кредита". Само че тези неща много, много бързо се променят. Затова се гледат други показатели, за да се прецени риск и възвръщаемост, а не само моментната ситуация.
От информация от приятелка кръвопиец (брокер) над 70% от покупките са инвестиционни. И всеки ще чака да лапа, ама ще се промени ситуацията Wink

# 173
Не бе, открили са вечния двигател.

# 174
  • София
Ми може да е иронично, но много мислят така  Wink

# 175
  • Варна
Не виждам как бих дала 100к и да чакам да ги избия от наеми. При мен имотите са наследствени или закупени от моите родители. Този, който ще отдавам е за пубера, след десетина години да си го ползва, а аз да си подпомогна хилавия бюджет. Дано намеря скоро желаещи, макар че избутахме зимата вече.
А при положение, че се обезкюдява страната, ще сме заринати с тухли необитаеми скоро.

# 176
  • София
В София няма вариант да не можеш да отдадеш под наем. Просто цената не е съобразена

# 177
  • Варна
В София няма вариант да не можеш да отдадеш под наем. Просто цената не е съобразена
Във Варна е Wink

# 178
  • Варна
500 можеш да му взимеш, но зависи от обзавеждането освен локацията. В кой район е?
Ние ще заложим на изгоден наем с надеждата за дългосрочно отдаване, а не лутане през месеци за търсене на наематели.

# 179
  • Варна
500 можеш да му взимеш, но зависи от обзавеждането освен локацията. В кой район е?
Ние ще заложим на изгоден наем с надеждата за дългосрочно отдаване, а не лутане през месеци за търсене на наематели.
Нептун, точно на булеварда, зад градинката с бомбоубежището. 500 според мен е разумно и реално, четири стаи са все пак. За толкова се отдават и по кварталите. Ще стане, само да се размърдат хората след зимата.

Общи условия

Активация на акаунт