Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 531
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Нашият е абсолютно същия - хол с кухня 27м2, спалня 13, коридор 1 и баня 4. От сегашната наемателка взимаме 720, преди нея бяха на 650. На Ралевица и Българска Легия. Нямаме гараж към него, но й съдействахме от съсед да си наеме за 100лв.
Мо моят проблем решихме да пасуваме за котката и да не казваме нищо. Според нас не е казала, защото й е притеснено, че в договора изрично е забранено. Подхождаме с доверие, момичето сега гледа котка, след някоя година ще гледа мъж, да свиква  Mr. Green
Мерси, Chiana2003! Че вчера в интернет, имотиинфо, в Манастирски гледах някакви супер нови и скъпо обзаведени двустайни апартаменти за по 650 лв...явно не са реални обяви.

# 226
От ливади до ливади има разлика. Тъничък ми се вижда наем 700, айде 350-360 Е, при цени от 90-100 000 Е.

# 227
  • София
Сега като ти кажа че е купен 2013-та за 42к евро. Ама няма да ти казвам

# 228
Уф. А моя 2008 за 78 хил.евра

# 229
А моят 2021-ва за 62000 еврА.

# 230
От ливади до ливади има разлика. Тъничък ми се вижда наем 700, айде 350-360 Е, при цени от 90-100 000 Е.
Тъничък чак не. Доста надценен. Потребителката с котката, да се прави, че не се е разхождала и нищо не е видяла. В кварталите под Манастирски, за 300 евро, тристайна панелка, с отделна кухня можеш да си наемеш. За 350, по луксозни след основен ремонт. Позната ходи по огледи тия дни. Казва, че предлагането е голямо. Харесала е един, за който брокерът е казал, че е обявен за 650, но и на 600 ще го дадат.     

# 231
Познати дадоха ремонтиран тристаен панел на бул.Гоце Делчев в ж.к.Гоце Делчев за 320Е. Не виждам с нещо Ралевица да е по-добро място.

# 232
Харесала е един, за който брокерът е казал, че е обявен за 650, но и на 600 ще го дадат.     
Кефи ме как се правят на търговци. Значи реалната му цена е 600, а може би и по-малко.

# 233
  • София
Интересното ще стане като след 1-2 години пазарът се наводни от закупените "инвестиционни" апартаменти. Повече от пполовината сделки са за такива последната година, а доста от тях са и с кредит с мисълта "наемът ще ми плаща вноската пък после за детето".

# 234
Харесала е един, за който брокерът е казал, че е обявен за 650, но и на 600 ще го дадат.      
Кефи ме как се правят на търговци. Значи реалната му цена е 600, а може би и по-малко.

Gal, няма как да не се правят на търговци. Естествено е да искат максимално висок наем. А реалната цена е тази, на която се намери наемател. Много често, още невидели, при уреждането на среща по телефона питат за коментар на цената. То е и психология.

# 235
Неведнъж съм писала с различни думи, пазарът е крив. Това, че се намира балък да даде 650 за гарсониера в Люлин, не прави тази цена реална.
Реално колко от жилищата така и не се отдават и защо? Наемодателите свалят ли цената, когато жилището поседи празно месец-два?
Освен това ми е много странно мисленето 'наемът да плаща ипотеката'. Ами ремонт за привеждане на жилището във вид? Ами текущи бакии за оправяне?
С инвестиционен имот просто си в дупката с двата крака.

# 236
Абе той брокерът много неща може да каже. И нас се опитаха да ни натиснат. Един даже ми обясняваше колко много съм загубила като апартаментът ми бил седял вече два месеца празен. Сметки ми правеше на моите пари. Много нагли типове има. Всичко е да те обработят. И наемателите ги баламосват. На мен ми беше смешно, защото апартаментът не е купуван с цел даване под наем и ми беше все тая дали ще го наемат или не. Но има хора, които на това разчитат за доход и се поддават на подобни манипулации. Щом напушени момченца ми доведоха за оглед, какво повече да кажа. Уж с работа, то се оказа, че двама са безработни. Иначе ИТ-та били. И тези поне не знаеха да лъжат. Ами ако са опечени измамници? Не ми се говори.

# 237
  • София
От жилище до жилище има огромна разлика, от наемател до наемател също... че може на някого Люлин да му е удобен квартал за работа или близо до бабата... Не е само локацията, която определя цената на наема..

# 238
Интересното ще стане като след 1-2 години пазарът се наводни от закупените "инвестиционни" апартаменти. Повече от пполовината сделки са за такива последната година, а доста от тях са и с кредит с мисълта "наемът ще ми плаща вноската пък после за детето".
Нищо няма да стане. Наемите вероятно ще паднат малко и апартамент като твоя ще се отдава примерно за 500 лева. Хората купили за децата просто ще вадят по стотина лева от джоба си всеки месец. Не мисля, че при днешните заплати 100 лева ще променят сериозно живота на едно семейство. Така или иначе заплатите скачат всяка година. П.П. Хубаво е също така да се отчете факта, че в момента при цена 1000 евро/м2 масово се строи много по-добре спрямо 2010-2013 година, когато цените бяха ниски и съответно за да остане печалба на строителите се строеше доста по-кофти. Така че купилите сега не са прецакани в дългосрочен план. Децата им ще живеят в по-хубави имоти.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 13:28 от Анонимен

# 239
Вътрешната миграция ще продължава, така че наематели за инвестиционните имоти ще има.

Общи условия

Активация на акаунт