Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 545
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • В планината / На морето
Аз да се похваля с нови наематели. Старите си тръгнаха, май писах. Купили си жилище. Не щеш ли. Не ми казаха като се нанесоха миналата зима, че смятат да търсят жилище за покупка. Научих го лятото, случайно, понеже ме питаха дали не искам да им продам моето жилище Grinning Готино ! Поздравих ги за идеята  и си тръгнах, даже ги консултирах какво да търсят и къде...
Бях доволна де, много свестно момиче беше това, приятеля й със стресираща вънщност , ама инак май свестен. GrinningGrinning  За една година го чух да говори 2 пъти. Grinning

Сега , намерих чрез Фейсбук, пак без агенции, Пуснах обява , писаха сигурно 100 души.
може ли линк към фейсбук страницата ?

# 331
  • София
Аз да се похваля с нови наематели. Старите си тръгнаха, май писах. Купили си жилище. Не щеш ли. Не ми казаха като се нанесоха миналата зима, че смятат да търсят жилище за покупка. Научих го лятото, случайно, понеже ме питаха дали не искам да им продам моето жилище Grinning Готино ! Поздравих ги за идеята  и си тръгнах, даже ги консултирах какво да търсят и къде...
Бях доволна де, много свестно момиче беше това, приятеля й със стресираща вънщност , ама инак май свестен. GrinningGrinning  За една година го чух да говори 2 пъти. Grinning

Сега , намерих чрез Фейсбук, пак без агенции, Пуснах обява , писаха сигурно 100 души.
може ли линк към фейсбук страницата ?
Сега не мога да отворя ФБ точно, но е Квартири в София БЕЗ БРОКЕР или подобни на тази групи... доста има или Апартаменти под наем от собственик.... В няколко от тези пуснах обявата, като забраних коментарите под обявата, само на чат си пиша с хората, разпитвам ги, и ако одобря профила и чата, им звъня аз...

# 332
  • София /Абсурдистан
Цитат на: светецът link=topic=1091@050.msg38342251#msg38342251 date=1551953390
Гледам инвестиралите в имоти с цел оттдаване под наем във Варна , са се настървили за високи наеми , като плажен гларус за загоряла полякиня .
Двустаен във Варна 550 лв. 

Не знам откога холокухня + килероспалня стана двустаен . Пък и това да имаш входно антре , явно вече е някакъв лукс . Иначе диванчето в стил  развит социализъм , кърти мивки и извозва .
Това е ваканционен тип апартамент. Ние когато ходим на почивка на нашето море, наемаме подобен. За дългосрочно наемане няма да е много удобен, освен ако не го наема сам човек.

# 333
  • Варна
Намерих с 300 зора наематели, след 2 дни подписваме договор. Дано не се обърка нещо. Студенти. ММ много харесал момчето. Да видим какво ще излезе. Искаше ми се семейство, но не бих си пуснала апартамента в Центъра за 300 лв, а търсене за моята цена почти няма. По-изгодно им да си делят два или трима.
Силно се надявам великата агенция Адмирал / Варна, да ме изтрие от базата си с данни, всеки ден тормоз и обясняване да престанат и пак продължават. Голяма наглост!

# 334
Браво, Красе! Успех с новите наематели. А, че агенцията няма да те изтрие, няма. Вземи им блокирай номерата.

# 335
Ти пък на какво се надяваш..Simple Smile
Преди 2 г. Продадохме един апартамент, вчера ми звъняха да е свободен, имали клиенти за под наем

# 336
  • В планината / На морето
ВИЖТЕ КОЙ Е ИДЕАЛНИЯТ НАЕМАТЕЛ

www.bezbroker.com/imoti/article/open/7

# 337
Дано авторът на статията да е получил поне 5 лв. да си купи кутия цигари, иначе няма оправдание да се пъне да пише тая глупост.

# 338
Това, което би могло да е глупост, е само половата дискриминация, но май си я има. Скоро четох във фейса някакви момчета се жалваха, че няма квартири за тях, отказвали им.
Другото си е точно така. Дори тук си коментирате понякога как еди-кой си можело да изчезне, защото е намерил гадже.
Хумористично е написано, но всъщност е вярно. С интерес ще прочета и за наемодатели 😁

https://www.bezbroker.com/imoti/article/open/10 от това разбирам, че обитавам едностаен, а не боксониера. Винаги съм мислела, че едностаен и еднопространствен не са едно и също.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 12:17 от Анонимен

# 339
Не е много изпипана статията като стил, но като факти е достоверна. В частта с домашните любимци, пушенето, работа и пола определено. И тук са се писали такива неща, ама не на куп.

# 340
Има верни неща в статията, но не съм съгласна, че "без домашни любимци" се пише едва в края на обявата. Готова съм да го напиша първо. Не съм длъжна да осигурявам жилище на домашни любимци. Който ги има, да вземе да си купи имот и да си живее с тях както намери за добре. Wink

# 341
  • София
Има верни неща в статията, но не съм съгласна, че "без домашни любимци" се пише едва в края на обявата. Готова съм да го напиша първо. Не съм длъжна да осигурявам жилище на домашни любимци. Който ги има, да вземе да си купи имот и да си живее с тях както намери за добре. Wink
То даже негов да е имота , пак не бива да живее с любимците както "намери за добре", ами да се съобразява с околните живущи. Аз се кръстя всеки ден като излизам с децата, да не срещна един пес в коридира, дето само песа е по -голям от мен, какво остава от децата... Ама собственика е зъл и отмъстителен човек, засега съм му "приятелка" ....поздравявам го любезно ( само аз го поздравявам от целия вход), и той уж държи яко кучето далеч от нас, и уж и той е любезен с мен и децата, ама знам ли го... луд човек... огромно куче... какво ще му хрумне някой ден, на него или на кучето му?

# 342
Аз наскоро установих че половината ми вход е с кучета, а другата половина с котки и всичките периодично се извеждат/пускат на разходка. Само аз и пиянката от долния етаж май сме без животно.

# 343
с едно уточнение - когато се дава под наем малко жилище.

Когато апартаментът е голям, се търсят семейства с деца.

От тази гледна точка, статията е неточна.
Иначе съм съгласна ако жилището е малко

# 344
Усещам тънка злоба в тази статия, може би и личен опит.

Моят опит показва, че идеалния наемател е този който 1. Плаща 2. Не създава проблеми 3. Поддържа имота в добър пазарен вид.

Общи условия

Активация на акаунт