Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 019
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Така и така сме се разприказвали за сушилни, та да попитам -  може ли такава да се сложи върху друг уред? В килера/мокрото, имам един малък фризер с нормални размери - 60х60, дали мога върху него да сложа сушилня?

# 526
Върху фризера не съм убедена, че ще може. Все пак тя отделя някаква топлина.

# 527
Как бе, Конелиано имаха реклама по ТВ, където им пееха названието. Това някъде средата на 90те. Не е съвсем неизвстна.
Сушилните ги слагат върху пералните.

# 528
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Така и така сме се разприказвали за сушилни, та да попитам -  може ли такава да се сложи върху друг уред? В килера/мокрото, имам един малък фризер с нормални размери - 60х60, дали мога върху него да сложа сушилня?
У дома са една върху друга и пералня, и сушилня Бош, купени втора ръка, произведени за Германия, бяха на по 2 години и двете, след като ги проверихме по серийни номера. За по 400 лв. всяка. Вече три години ги ползвам по 2-3 пъти дневно. Сметка за ток - около 80 лв. Не ги заменям за нищо 😉
Според мен, си струва да се инвестира в сушилня. Трябва й само контакт да се включи. Мухал от сушене на дрехи няма 😄

# 529
Вкъщи сушилнята стои директно върху пералнята вече почти 10 години без проблем. Не си я заменям за нищо на света, особено с малки деца е безценен уред. Ползвам я дори навън да е 40 градуса. За мен е немислимо да просна дрехите навън да обират градския прах и миризми.

# 530
  • In the land of Never Never
2 в 1 не става, имала съм такава, подпали се и я изхвърлих. Никога повече такъв уред, ако нямам място, само пералня.
Има тема за комбинираните перални със сушилни, има свободностоящи модели, които са добри. Аз нямам място, и моята е вградена, така че при мен изборът на модели беше по-ограничен.
https://www.bg-mamma.com/?topic=876925

# 531
Вградена сушилня или вградена пералня 2 в 1? Ако е само сушилня може ли да ми пуснеш линк или поне модел да ми посочиш?

# 532
Благодаря за мненията. - Да, по принцип е естествено  сушилнята да бъде върху пералнята, ако трябва да се конфигурират по този начин, а и звучи логично, че тя отделя топлина и няма как да бъде върху фризер. Само че аз съм си направила килера със шкафове на стената, плот с мивка под който стои пералнята и няма как да стане така. Остава само комбиниран уред, но виждам, че има противоречиви мнения за този вид, така че ще го мисля по-нататък.

# 533
  • In the land of Never Never
Вградена сушилня или вградена пералня 2 в 1? Ако е само сушилня може ли да ми пуснеш линк или поне модел да ми посочиш?
Вградена пералня, която има функции и на сушилня. АЕГ и Електролукс са сходни модели, прави ги всъщност вече една фирма. Аз нямам място за отделна сушилня, а исках да има пералня със сушилня, защото балконът е малък.
https://www.technopolis.bg/bg/Built-in-washing-machines/%D0%9F%D … 8WBE68SI/p/687509

https://zora.bg/product/ew7w368si

# 534
Здравейте, възможно ли е малко, санирано жилище около 50 квадрата, с южно изложение, да се отоплява само с тръбите от теца? В момента съм в жилище с парно, изложението е север-изток, като парното съм го пускал до първата седмица на март, по 2-3 часа вечер

# 535
За възможно, възможно е. Но чак пък да живеш само на тръбите... Толкова ли е скъпо това парно, да не можеш да си позволиш да го пуснеш? Южните жилища са мн. топли, но зависи и от зимата. И от теб зависи, дали ще се разхождаш в къщи по яке, или по къс ръкав.

# 536
За възможно, възможно е. Но чак пък да живеш само на тръбите... Толкова ли е скъпо това парно, да не можеш да си позволиш да го пуснеш? Южните жилища са мн. топли, но зависи и от зимата. И от теб зависи, дали ще се разхождаш в къщи по яке, или по къс ръкав.

Бях на оглед на жилище, в което радиаторите са свалени и са оставени само тръбите. Затова беше питането ми, тъй като може някой да е в същото положение. Иначе в момента живея в жилище, в което има радиатори, но не съм ги пускал чак толкова много зимата

# 537
А в новото жилище има ли отоплителни уреди? Как са се справяли предишните наематели ?

Това ме подсети да ви питам нещо - в жилището , което даваме под наем в центъра, има парно, но досега нито едни наематели не са искали. И там тръби минават.
Ние плащаме таксите за сградната инсталация , но сега се замислих, че пък наемателите плащат доста по-малко консуматив заради тези тръби.
Ние си имаме угоровка с наемателите и за в бъдеще да е така, просто се сетих да питам други съфорумци как процедират.

# 538
Аз съм под наем и си плащам тръбите, все пак те реално топлят и заради тях не отоплявам баня, коридор и кухня.
Не е приятно, защото ми излиза по-скъпо, отколкото отопление на ток, но нямам избор - и да искам, и да не искам, те все оттам ще минават.

# 539
Който живее в обекта е длъжен да плаща таксата за сградна инсталация.
Таис, много си ги разглезила твоите.
Тръбите и топлите стени от съседите спомагат за по-бързо и лесно загряване с друг ел. уред.
Никога кандидат-квартирант не ми е поставял въпроса да му поема тази такса.
Аз и не бих се и съгласила - нали не живея там.

Общи условия

Активация на акаунт