Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 001
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Гарантирам ти, че има. Просто от толкова брокери не мога да се доредя.

# 556
Имаше някакви групи във ФБ - без брокер, хората там си намират. Може и сайт специален да има.

# 557
Имат и сайт. Просто там са предимно търсещи като мен, предлагащи има по-малко. Създава се едно усещане, че квартири няма. Има колкото щеш, но брокерите изземват пазара.

# 558
Изземват, защото са навсякъде. Последния път изрично бях записала без посредник. За ап. на мм.  За моя апартамент си имам брокери и там от сантимент към наемателката ми , чрез тях го давам. Намират ми винаги подходящи. Но сега, зимата, ей, не мирясаха. Накрая дадох 25 процента, но момичето беше много подходително Joy / каква дума измислих/ , просто реших, че ги заслужава. Еднствените, които дойдоха без брокер, се опитаха да ме притиснат с тарикатлъци. А възлагах големи надежди да се пофаля и аз, че един път съм прескочила комисионни.

# 559
Така. Ако ваната на душкабината се спука, кой поема ремонта?

# 560
според мен наемателят поема душкабината.  Освен, в случая, когато е ясно, че  наемателят го е направил по някакъв начин. При нормално къпане, няма как да се спука ваничката.  Или  са изтърсили нещо тежко, или ваничката е четвърто качество. Не мога да си обясня как е станало.

# 561
И аз така мисля. Спукала се била сама. Човека дори не е едър, така че явно нещо друго се е случило.

# 562
Говедата ми отпреди две години така повредиха моята. А беше купувана 2013 от Бриколаж.
Според мен са се.... с мадами там.
Те и подматрачната на леглото бяха помляли.

# 563
Аз ремонти съм склонна да поемам. Не обичам да се правя на ФБР да разследвам само ли се е счупило или наемателят го е счупил. Ако пък счупванията почнат да зачестяват подозрително тогава бих си поговорила или дори разделила с наемателите. По принцип съм чувала, че наемодателя бил задължен да инвестира някакъв процент от наема годишно в подобрения, така че съм ОК тези пари да отидат за някоя и друга поправка.

# 564
Ремонтите зачестиха и винаги ги поемам. Смесителни батерии смених 2бр за 1,5 г, едната на мивка в баня, другата на душ-кабината.

Говедата ми отпреди две години така повредиха моята. А беше купувана 2013 от Бриколаж.

Удобно ли е да питам, колко излезе смяната?

# 565
Ремонтите зачестиха и винаги ги поемам. Смесителни батерии смених 2бр за 1,5 г, едната на мивка в баня, другата на душ-кабината.

Удобно ли е да питам, колко излезе смяната?
Не съм сменяла.
Давам го така. Малко тече. Предупреждавам новите.
ММ категорично отказа.
Не зная за да ме заблуди ми каза, че по-добре нова душкабина да се купи, отколлкото да подменя коритото. Той беше с майсторите при довършителните работи и идея нямам как е монтирано. Аз само я избрах.
Лепи със силикон. Ужасно е и ме боде, но наемателите знаят. Не са го поставяли на въпрос.

Ето как е,  вижда се на тази снимка :
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 21:38 от tays

# 566
чак пък да е задължен да инвестира... Дали ще инвестира или не, от него си зависи,

# 567
  • София
Не че е задължен. Но ако декларира доход от наем има 10% отстъпка - нормативно признати разходи.
В тях може да се включи и ремонт на отдаваното помещение. Не се изискват разходно-оправдателни документи.
Иначе аз проблеми с ремонти  нямам, но и душ-кабина нямам. Банята е - душ и мозайка на пода. За толкова пари - това е! Като не им харесва да си вземат в съседния вход на двойна цена.

# 568
Да, ремонтите си ги приспадам като разход, но не е там въпросът. Защо трябва аз да поемам винаги тези неща, що за говеда са новото поколение?

# 569
Лъки, добавих в горния пост снимка, не зная при теб как е.

Общи условия

Активация на акаунт