Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 14

• 43 033
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Леле, каква луксозна баня видях на снимката. Хубаво е, но хич не ми се инвестира в  нещо подобно.
Като ги знам как не пазят.

# 571
Когато ние бяхме наемодатели, правихме ремонтите за наша сметка, но квартирантите бяха много коректни с плащането не само на наема а и на сметките за ток и вода. Доволни бяхме от тяхното отношение, питаха за всяка промяна в жилището, без нашето съгласие не са правили нищо.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 22:25 от a.nik

# 572
Aisha,
Правихме всиичко с голям мерак. Чистак-бърсак беше. Blush
След онези вандали нещо у мен се пречупи, направо се отчаях и вече нямам мерак да правя каквото и да било.

# 573
  • Варна
Леле, каква луксозна баня видях на снимката.
Чак пък луксозна. Нормална баня.

Вярно ли е, че наемите в София са тръгнали надолу в последно време?

# 574
Моята хазяйка от 17.03 чак вчера намери време да ми се обади. Разбрахме се днес да се видим. Като никога беше точна с часа, но аз още закъснявах с прибирането.
Жената се скъсвала от работа, майка й била май болна, но не можела сега да ме изчака да се прибера, обаче замина на рожден ден тази вечери утре тръгва за провинцията за 2 седмици. Да съм се свържела с колекторката й.
Имам чувството, че се мъчат да ми извият ръцете. Наистина нямам полезен ход - бала пари, за един наем и ток за 45 дни, ми стои на масата в очакване НВ да ги вземе - сега или давам на онази парите, или оставам без ток, или постъпвам като пу*ка и се изнасям и с това си плащам депозита на новото място.

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 22:29 от Анонимен

# 575
  • София
Нищо не разбрах
...

# 576
  • София
Гал, не може ли да внесеш парите за тока в ЧЕЗ?

# 577
Ако са свалили радиаторите, докато беше разрешено, само хазяин, поставен под запрещение, би се съгласил да ги сложи отново и повече да не може да ги свали. И да плаща всеки месец за отчитане, дори да са 0 в продължение на години.

Говорих с топлинния счетоводител, казаха, че няма проблем да се монтират радиатори, но да изчакам края на отоплителния сезон.
Наистина ли ако се поставят отново, няма да може да се свалят повече?

# 578
Хазяйката ми се скатава, предполагам за да не се засича със съседите ми, опитва се да ги гони заради неплащане. Наела е някакво момиче да събира сметки и наеми и няколко месеца се опъвах да давам пари на непозната, но сега хазяйката ме поставя в тъпа ситуация, като хем се скатава цял месец, хем сега изчезва от града за още половин.
Топката е изцяло у мен. Ако не дам парите поне за тока, аз и семейство с 2 деца ще останем без ток. А тая мадама, дето го играе колектор, никак, ама никак не ме кефи. И ме е яд, че съм казала на хазяйката - на непознати пари не давам - а тя ме поставя пред свършен факт и отива да пие ракия на рожден ден.
Ситуацията е 'и са ко прайм'.

Нямам абонатен номер.

# 579
Ако някой ми поиска повторно монтиране на радиатори, които съм махнала с цената на някакви усилия и нерви, просто ще мина към следващия кандидат. А ако бях наемател, не бих си позволила да предявявам такива претенции. Или ме устройва и я наемам, или не и минавам към следващата. Наистина ли мислите, че някой ще се занимава с прищевките ви?

# 580
Хазяйката ми се скатава, предполагам за да не се засича със съседите ми, опитва се да ги гони заради неплащане. Наела е някакво момиче да събира сметки и наеми и няколко месеца се опъвах да давам пари на непозната, но сега хазяйката ме поставя в тъпа ситуация, като хем се скатава цял месец, хем сега изчезва от града за още половин.
Топката е изцяло у мен. Ако не дам парите поне за тока, аз и семейство с 2 деца ще останем без ток. А тая мадама, дето го играе колектор, никак, ама никак не ме кефи. И ме е яд, че съм казала на хазяйката - на непознати пари не давам - а тя ме поставя пред свършен факт и отива да пие ракия на рожден ден.
Ситуацията е 'и са ко прайм'.

Нямам абонатен номер.

Поне вземете разписка. Опишете в нея, плащане на ток, наем за м. ... вода за период на ап №.... ул. .... Документ си е.

# 581
Имам разписки, бланки, каквото се сетиш, излязло от българска печатница.
Като няма подпис на човек, който е в договора, не струва нищо. Аз това се опитах няколко пъти да обясня на хазяйката, че както и да го е наела, колкото и да му плаща - това момиче за мен е точно никоя.

# 582
Ако има нотариално заверено пълномощно, в което е записано какви точно правомощия има, не би имало юридически проблем.
Но на мен ми се струва, че си възмутена от неглижирането на задълженията и. Не зная, Гал, какво да ти кажа. Преценявай какво те устройва повече и действай.

# 583
Пренощувах и сега ми се задейства мозъкът. Искаш да кажеш, че мога да внеса част от сметката ли? Мислех, че не става.

# 584
Пренощувах и сега ми се задейства мозъкът. Искаш да кажеш, че мога да внеса част от сметката ли? Мислех, че не става.

Всеки може да плати чужда сметка за ток, стига да има номер на партидата или ЕГН на титуляра. Не само част, цялата сума може Вие да плащате. Само трябва да следите внимателно адреса, ако е по ЕГН, защото доста често на един и същ собственик се водят няколко партиди.

Общи условия

Активация на акаунт