За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 47 202
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Как се мият яйца? Въпросът е тъп, но от 100 г не бях взимала мръсни селски яйца и сега се чудя какво да правя.

# 316
Яйца се мият само непосредствено преди консумация с течаща хладка вода.

# 317
Кафето в блата за тортата е течно. Слага се при яйцата и разтопеното масло, които пък се прибавят към "сухите съставки".

# 318
Кафето в блата за тортата е течно. Слага се при яйцата и разтопеното масло, които пък се прибавят към "сухите съставки".

Благодаря за коментара, но на две места има посочено кафе и не става ясно кое какво е. Поне на мен не ми става ясно.

# 319
Според мен първото кафе е сухо, второто е течно....

# 320
Еве, сега видях на Федора рецептата. И двете кафета не са измерени като суха съставка, а като готово сварено кафе. Дали ще е нес, дали безкофеиново, или с кофеин, избираш ти.
С първата смес с кафе бъркаш да стане еднородна смес. Така е и описано. Би следвало да стане като шоколадова маса, след като смесиш захар, какао и горещо кафе.
Второто кафе се смесва към течните съставки, преди да се смеси после със сухите.
Та ако ще го правиш, направи си каквото кафе искаш с вода. Нес, без кофеин или еспресо.

# 321
Благодаря много Simple Smile

# 322
А аз мисля обратното.
Първата част е сухо кафе. Бърка се, за да се получи еднородна смес с всички сухи съставки.
Второто е течно.

Редактирам се. Пак я четох рецептата. Сега клоня към течно готово кафе на двете места в рецептата.

# 323
Как печете кекс, за да става равномерно изпечен? Моите опити винаги завършват с прегоряла горна коричка.

# 324
  • Пловдив
Винаги пека на долен реотан/150*/...чааак накрая включвам само на горен за лека коричка.

# 325
Преди няколко дни правих шкембе чорба. Но нещо ми малее маслото и червения пипер в запръжката. Има ли вариант да направя нова запръжка и да я добавя към готовата чорба или няма смисъл?

# 326
  • София
Преди няколко дни правих шкембе чорба. Но нещо ми малее маслото и червения пипер в запръжката. Има ли вариант да направя нова запръжка и да я добавя към готовата чорба или няма смисъл?
Никакъв проблем, няма как да я развалиш.

# 327
Е браво Cuckoo , много ти благодаря за бързата реакция!

# 328
  • София
Винаги пека на долен реотан/150*/...чааак накрая включвам само на горен за лека коричка.

И аз така. Дори правя понякога кекс в мултикукъра, който награва само отдолу. И не допичам отделно отгоре, колкото се е изпекло от самата топлина в съда.

# 329
До сега не съм правила Брауни. Дни назад бяхте дали рецепта и коментирахте резултата на една от вас. Оказа се, че нямам подходящ съд. Даден е размер 20/30. Та въпросът ми е кое е по-удачно да използвам-малко по-малка или малко по-голяма тава.

Общи условия

Активация на акаунт