Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2019, 13:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 163
  • 281
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 886
 Заповядайте в новата тема   Flowers HibiscusFlowers ChiliFlowers PineappleFlowers RoseFlowers TulipFlowers StrawberryFlowers WatermelonFlowers EggplantFlowers GrapesFlowers BouquetFlowers AppleFlowers Cherries 

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 123

Старата тема, ако някой е забравил нещо там http://www.bg-mamma.com/?topic=1082760.735

Мащехата към Снежанка:
- Оооо, много си надебеляла! Мога да ти кажа една убийствена диета с ябълки!...

# 1
  • Мнения: 14 911
Търся рецепта за пържени филийки, но с пълнеж от кашкавал и шунка, които да не се разделят по време на пържене.

# 2
  • Мнения: 6 886
така ги правя, за да не се разделят http://pep-4o.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Моля, кажете, какво правите с каймака /тези, които си купуват от Сърбия и Македония/, защото ще го изям така Simple Smile без да съм вложила в нищо. Не че ме притеснява Simple Smile

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 204
Каймакът го използвам за "гарнитура" към кюнефе,баклава,кадаиф,също така за "пълнеж" на екмек кадаиф,казано накратко целта е да "убие" сладостта,но калориите...Аз го купувам от Турция.

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Аз бих помогнала за каймака  newsm56 с ядене,  иначе за гарнитура на реване .
Благодаря за новата тема на пеп-4о!
 Vanja77, зачитайки сега спокойно превода на рецептата (бързах да изведа кучо) , обърнах внимание на изречението, че брашното се разбърква с дрождите. В продуктите няма посочен набухвател. Мая или бакпулвер са имали напредвид ? Предполагам бакпулвер, защото не втасва тестото.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 481
Vanja77, зачитайки сега спокойно превода на рецептата (бързах да изведа кучо) , обърнах внимание на изречението, че брашното се разбърква с дрождите. В продуктите няма посочен набухвател. Мая или бакпулвер са имали напредвид ? Предполагам бакпулвер, защото не втасва тестото.

Бакпулвер - посочен е като "lievito in polvere - 3 gr".

# 6
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Вярно, там си е! Запомних 3 , че е солта и другото съм го изтървала от бързане. Благодаря ти още веднъж!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 12 920
Печена не много сладка и никак вкусна тиква в какво друго освен крем супа и тиквеник може да се преобрази? Да е за котлон,че фурната нещо ми е проблемна...

# 8
# 9
  • София
  • Мнения: 1 481
Печена не много сладка и никак вкусна тиква в какво друго освен крем супа и тиквеник може да се преобрази? Да е за котлон,че фурната нещо ми е проблемна...

Тиквен десерт с канела

# 10
  • Мнения: 1 758
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.

# 11
  • Мнения: 14 911
Попоувърси.
Правиш смес за палачинки. Загряваш на макс. фурната заедно с форми за мъфини. Вадиш, омасляваш и пълниш със сместа. Може да добавиш парченца кремвирш, кашкавал, да поръсиш с паремзан. Печеш. Може да си хапваш така, да ги разрежеш и намажеш със сладка плънка, или с крема сирене.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 481
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.

Солена ли трябва да е?

# 13
  • Мнения: 2 715
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.

Мъфини от юфка със сирене(рецептата е от ФБ група и е много сполучлива)

"2 яйца, 3 с.л. кисело мляко, 1 с.л. олио/масло, 2 плочки сирене, малко кашкавал, половин пакет юфка - препечена, може да се добавят подправки - аз слагам чубрица.
Всички продукти се разбъркват в купа. С четка намазваме форма за мъфини с разтопено масло и разпределяме сместа.
Печем на предварително загрята фурна на 180градуса за около 20мин ."

Бъркана баница с пълнозърнесто брашно
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%82%D0%B8

Баница от сух хляб
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1

Голяма палачинка на фурна(вкусна е със солена и със сладка пръка, олиото замествам с масло)
https://svanya.blogspot.com/2016/07/blog-post_6.html?m=1

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 12:30 от lady_gothic

# 14
  • Русе
  • Мнения: 2 165
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1107.html

Общи условия

Активация на акаунт