Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2019, 13:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 151
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 282
Да ви попитам има ли някъде тема за тези миксери:

Скрит текст:

Тъкмо си купих такъв, най-вече да се отърва от чистенето на кухнята след употребата на обикновения. Каквото и да забърках, цялата ми кухня в брашно ставаше. Сега тоя има отгоре приспособление което не разпрашява. Обаче сега пък не знам как да го ползвам. Гледам тия разбиванки на яйца със стария миксер от 10 мин, тук отпадат. Става по-бързо и се чудя да не си пресека яйцата примерно в един кекс. В книжката му няма рецепти. Има в два листа описано коя бъркалка за какво е и толкова. Та ако някой е мярвал тема за подобни миксери, моля да ми я прати, да се ограмотя кое как става Simple Smile

# 16
  • Габрово
  • Мнения: 2 042
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.
Палачинката на фурна, която са предложили си е попадение, по-бързо и лесно става дори от Добруджанките. Понеже споменаваш лимец, правила съм я и с типово брашно или смесено бяло и пълнозърнесто, пак става добре.
Добружанките съм ги разнообразявала с нарязан колбас, маслини, зеленчуци, подправки и какво ли не в сместа - всичко дето би сложила в солени кексове. Вкусът им става много различен, това по повод омръзването.
Другият вариант, ако целта е да се спести време сутрин, а не готвене като цало - пица или някакви тестени закуски с мая, но тестото замесено от вечерта. Втасва в хладилника. Сутринта само се вади да се отвърне, оформя се и се пече и става бързо.

# 17
  • Мнения: 2 605
Да ви попитам има ли някъде тема за тези миксери:

Скрит текст:
Та ако някой е мярвал тема за подобни миксери, моля да ми я прати, да се ограмотя кое как става Simple Smile
Тази дали ще ти свърши работа?
http://m.bg-mamma.com/?topic=914156.495
Джема е там и мн.други перфектни кулинарки и мисля,че ще ти помогнат.

# 18
  • Мнения: 1 758
Благодаря за идеите. Започвам ги подред от утре.

Вчера правих яйца на очи и тиганът не беше достатъчно загрят и залепнаха много. Опитвам от вчера да изтъркам без успешно. Някаква хитринка да сте пробвали? Тиганът е на Silit незалепващ .

# 19
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Обезмаслител или препарат за фурни няма ли да свърши работа ? Не знам с това покритие има ли някакви специални указания. Най- простото е пълня малко вода и като заври слагам сода бикарбонат 1-2 лъжички да поври 3-4 минути с нея.

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 13 422
Имам бисквити Амарети...какво мога да направя с тях?

# 21
# 22
  • Мнения: 2 605
Имам известно количество гръцки маслини,(но не знам как се водят като вид,)и реших да направя " маслинена паста".Добавих си по мой вкус разни нещица и се получи сравнително добре.Имам питане-винаги ли остава така зърнесто като консистенция или има някакъв "трик"(може би зависи и от сорта на маслините или се добавя още нещо за гладкост?)?Благодаря!

# 23
  • Мнения: 1 829
Аз нарочно я оставям по-зърнеста. Дори накрая слагам по малко слънчогледово семе и завъртам съвсем леко с пасатора, искам да се чувства. Предполагам, че ако го пасираш повече време ще стане по-гладко, ако това ти е нужно

# 24
  • Мнения: 2 605
Не,не,харесва ми и така,просто се чудех...доста време пасирах,но гладкост не се и получи.Стана ми интересно,затова попитах,благодаря ти.

# 25
  • Мнения: 1 829
Може би, ако прибавиш повече олио или зехтин

# 26
  • Мнения: 2 918
Това е любимото ми кремче (киселче). Препоръчвам! Правя в двойна доза, утре ще спретна един. Simple Smile

# 27
  • София
  • Мнения: 3 624
Искам да направя пилешка супа с прясно пляко. До сега винаги съм я застройвала с яйце и кис.мляко. Въпроса ми е кога добавяте пр..мляко,слагате ли яйце в този случай?

# 28
  • Варна
  • Мнения: 955
Аз поякога вместо стандартната застройка слагам на супата течна сметана
Става разкошна..

# 29
  • Мнения: 6 886
Искам да направя пилешка супа с прясно пляко. До сега винаги съм я застройвала с яйце и кис.мляко. Въпроса ми е кога добавяте пр..мляко,слагате ли яйце в този случай?
да, и лъжица брашно
Имам бисквити Амарети...какво мога да направя с тях?
ето тази "торта" е много вкусна, вместо ореховка съм слагала и амарети, по-приятна е дори с тях https://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_24.html

Общи условия

Активация на акаунт