Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2019, 13:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 13 154
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 279
За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?

# 31
  • Мнения: 2 338
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.

# 32
  • Мнения: 6 886
аууу, аромата на сметана и масло във всяка супа е невероятен Simple Smile Непременно пробвай!

За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?

да,  брашното, но на тази чаша брашно колко бакпулвер сложи?

# 33
  • Мнения: 1 279
Лъжичка и половина

# 34
  • Мнения: 6 886
Много е за 1 ч брашно
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1150.msg42652.html#msg42652 по тази правя. Грешка няма

# 35
  • Мнения: 1 279
Благодаря. Но като гледам това е точно "моята" рецепта, умножено по 2.Единствено бакпулверът ми е повече. И още един въпрос-пече значи ли, че ги приготвям в ненамазнен тиган? Защото аз така направих-в сух тиган. Четох рецепти-някъде има мазнина, някъде-не.

# 36
  • Мнения: 6 886
Намазан тиган само

# 37
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Има и сода в на пеп-4о рецептата, т.е. два набухвателя.

# 38
  • Мнения: 1 279
Благодаря. Ще опитам и така, макар че количествето ми бакпулвер е колкото на Пепчо сбора от двата набухвателя.

# 39
  • Мнения: 1 758
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.

На какъв етап се слага брашното и сметаната?

# 40
  • Варна
  • Мнения: 955
Аз правя пилешката супа с прясно,а не кисело мляко. Разтварям една-една и половина супени лъжици брашно в чаена чаша с малко вода,доливам до горе мляко и изсипвам в супата. Повече ми допада така. Ще пробвам и със сметана някой път.

На какъв етап се слага брашното и сметаната?

Аз сметаната я слагам накрая като е съвсем готова супата.изсипвам около 150-200мл и разбърквам
Но трябва да е съвсем течна.Има такива малко по-гъстички тях предварително разреждам с малко вода Simple Smile

# 41
  • Мнения: 2 338
Да,точно преди да свалим супата от огъня.

# 42
  • Мнения: 8 381
Аз правя палачинките на Пейчев, но от телефона не мога да дам линк. Лесно се откриват в Гугъл. Нямам провал с тях.

# 43
  • Русе
  • Мнения: 2 165
За пръв път правих американски палачинки. Станаха вкусни, но си си представях по-дебели и пухкави. Станаха почти като обикновените. Основните продукти на рецептата, която ползвах са 1яйце,1 чаша брашно, 1 чаша мляко,бакпулвер,масло,захар Брашното ли трябва да се увеличи?

Колко големи ги правиш, като диаметър. 7, 10 , 20 см ?

# 44
  • Мнения: 6 886
Принципно за американските палачинки може да ползвате всяка добра рецепта за кекс - толкова гъсто тесто а не като за нашите  палачинки

Общи условия

Активация на акаунт