Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2019, 13:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 10 644
  • 245
  •   4
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 250
Правя ги около 8 см. По 3 в тигана. Следващия път ще пробвам с малко повече брашно.

# 46
  • Мнения: 2 040
Защо така ми се нацепи панировката на сушените мезета? Скоро не съм правила толкова големи парчета и започнах да се притеснявам Confused, не всички са така, само някои....

# 47
  • Мнения: 6 110
Не съм спец, но май ти е дебела панировката.

# 48
  • Мнения: 496
В сместа за американските палачинки слагам  и половин чаша вода като естествено увеличавам  и брашното. За палачинките съм го чела в някакво стара, стара рецепта, за перфектното съотношение чаша прясно мляко - половин вода.

# 49
  • Мнения: 1 250
Не зная колко стара е рецептата.Свекърва ми слагаше вода и то повече от млякото, но смятам че е било по-скоро от навика да прави икономии в минали години. Аз лично не ги харесвах, защото ставаха по-хлебни.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 11:50 от W

# 50
  • Мнения: 496
Ами стара си е рецептата  - от списание "Жената днес" е, но е възможно и да не си чувала за  такова ретро  списание.  Та си беше и със съответното обяснение защо е добро това съотношение, но нали и аз вече съм си малко "ретро" та вече съм забравила.

# 51
  • Мнения: 1 250
Не само съм чувала, но съм го и чела. От по-старото поколение съм. Blush

# 52
  • Русе
  • Мнения: 2 159
Правя ги около 8 см. По 3 в тигана. Следващия път ще пробвам с малко повече брашно.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/pancakes.html

# 53
  • Мнения: 1 250
Благодаря. Точно такава пропорция направих. Единствената разлика, че сложих само бакпулвер 1 1/2 ч. л.  и ги пеках на сух тиган-без мазнина.

# 54
  • Русе
  • Мнения: 2 159
Благодаря. Точно такава пропорция направих. Единствената разлика, че сложих само бакпулвер 1 1/2 ч. л.  и ги пеках на сух тиган-без мазнина.

Задължително трябва да бъде намазан тигана с краве масло преди изпичане на палачинката. Това й придава мекота. Понякога слагам по 1 брой пакетче ванилия на прах в сместа. Ако се получи рядка /в зависимост от брашното/, просто сложете още малко от него - лъжица по лъжица докато се получи смес като гъста боза. Трябва да изтича много бавно от черпака, не на парцали. След като забъркате сместа, оставете я да почине 15 минути и после печете.Успех!

# 55
  • Мнения: 3 771
Момичета, купих си формички за бонбони и ще се радвам, ако може да споделите изпитана рецепта Simple Smile Също и малко по-подробно обяснение за начина на полагане на шоколада, че доколкото гледах трудно ми се види. Има ли някакви трикове?

# 56
  • Мнения: 1

Искам да правя пица Може ли да ми кажете на коя програма да я пусна благодаря

# 57
  • Мнения: 761
Както се похвалих в една друга тема, точих през миналия уикенд за първи път сама. Не беше за баница, а за "манту"- вид домашна паста от азиатския регион. Много се притеснявах дали няма да ми се късат корите, но тестото стана много хубаво, гъвкаво и еластично, състои се от яйце, олио, сол, вода и брашно- а корите ми станаха тънички и лесни за обработка. И сега се нахъсах да  си източа сама баница, досега само с купени кори съм правила. Та въпроса ми е, какво тесто се прави  за кори за баница, с какви съставки и в какво съотношение?

# 58
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 489
вода, брашно, сол и няколко капки оцет.
съотношение не мога да дам , правя го на око.
важно е тестото след омесване да се покрие с кърпа и да се остави да почине. не трябва да е твърдо, но не трябва и да лепне.

в неделя гледах по ТВ как в Атина правят ръчно кори за баклава. само вода, брашно и сол слагаха, корите бяха огромни.
баба слагаше оцет, за да не се къса кората.

# 59
  • София
  • Мнения: 7 818
3 чаени чаши пресято брашно
1 чаена л. сол
1  ч.ч. хладка вода
1 суп.л. оцет
2 суп. л. олио

Била рецепта на К. Евро.

600 г брашно тип 500
1 с.л. оцет
1 ч.л. сол
300 мл хладка вода

Предвид това, че ч.ч. брашно е 130 г, май пропорцията е една и съща.

И аз съм гледала в някое готварско предаване някъде из Гърция как правеха една огромна кора - покриваше единично легло.

Общи условия

Активация на акаунт