За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 47 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Значи да си сваря млякото,нищо че е от кутия.

Скрит текст:
Единият път се получи на парцали(това имам в предвид пресечен-затоплено мляко,яйца на стайна температура около час,при разбиването),хвърлих го,другият път след печене час и половина,само отгоре се стегна,отдолу течен,пак го хвърлих,веднъж по-отдавна пък ми завря водата и влезе при крем карамела, а не е да не мога да готвя и уж дебнех пред печката:(

Нямам нужен брой шолички и с карамела ми е трудно,да не цапам и чаши,затова в тавичка искам да опитам.
Ще пробвам точно по рецептата на i_peych и ще пиша какво е станало.
Благодаря много Hug

Може и да не го вариш. Ако имаш микровълнова, сипи в чашка един пръст мляко и завърти за кратко. Ако се пресича, ще стане на парцали, ако си е наред, си е просто горещо прясно мляко.

# 451
Лейди,и аз ползвам от кутия и не го варя,а само го затоплям в микровелето(1ч.ч.с мляко ми се стопля на 900 w.за 1 мин.-слагам литъра в голяма купа и така го затоплям)

# 452
Досаждам,ама сега хванах да го правя,преди мъжа ми да дойде и да почне вечерята .
Разбих 8 яйца с една чаша захар,затоплих прясното мляко с ванилия.
Обаче пише да се сгъстят яйцата със захарта,моите не са EmbarassedОще млякото не сэм добавила,де.Проблем ли е?
В загрята ли фурна се пече винаги ?
Моята е доста силна.
Иначе ще карамелизирам захарта в тавата направо,да чакам ли да изстине или направо сместа да слагам ?
И водата в другата тава каква да е -гореща ,студена?

Извинявам се за глупавите въпроси ,просто искам да се получи този път Blush

# 453
Моята фурна е слаба, две степени надолу  върви , не прегрявай, има голямо значение.Яйцата със захарта  ако добре разбити  има леко сгъстяване.Не много но не са на вода.Не допускай завиране на водата под крема.        
Изчакай карамелизираната захар леко да изстиен, тя пучва да пука и се "цепи",ако е течна още  ще изстинеохт сместта,но все пак  лекичко и бързо изстива и тогава се налива.                            

# 454
  • Русе
Не се притеснявай, ще се получи. Важното е да си разбила добре яйцата и захарта, да бухне сместа. После при постоянно разбъркване добави топлото мляко.

# 455
Мен пък много ме дразни като разбия хубаво и ми се получава пяна от яйцата. От нея не мога да видя до къде ми идва сместа като наливам в чашите. Няма ли някоя тънкост да не се получава тая пяна?

# 456
Два дни само за този крем карамел чета и вече ми се дояде. Ще взема да си направя и аз един след като нахраня малката, та да дам прясно мнение.

# 457
Лейди, сигурно сте го изяли вече крем-карамела, но да си кажа и аз, че по рецепта на Пейчев го правя, но пека на по-ниска Т, че ми е силна фурната. На предишната го правех на по-висока Т. Вече години го правя по негова рецепта и винаги се получава гладък. Мисля че грешката при теб е, че печеш на по-висока температура. Пробвай с ниска температура. Водата в тавата не трябва да завира. На ниска Т и по-дълго време на печене, и ще стане.

# 458
Мен пък много ме дразни като разбия хубаво и ми се получава пяна от яйцата. От нея не мога да видя до къде ми идва сместа като наливам в чашите. Няма ли някоя тънкост да не се получава тая пяна?
Някои прецеждат сместа или наливат по формите през цедка, за да няма от пяната в налятото. Уж мехурчетата да не правят шупли при печенето. Само съм го срещала като съвет, струва си да се пробва според мен

# 459

uthor=vici75 link=topic=1091126.msg38327027#msg38327027 date=1551719743]
[/quote]

Отдавна не съм правила крем карамел, но като прекаля с разбиването на яйцата, се получава пяна. И мен ме дразни. Затова или внимателно разбиване, в никакъв случай с миксер или наливане през цедка. Peace

# 460
Здравейте,
Продава ли се някъде бутер тесто без палмова мазнина? /освен ако не си го направиш домашно..../

# 461
Чувала съм, че в Лидл имало някакво охладено с масло, но не мога да гарантирам. И на мен ще ми е интересно да разбера има ли такова чудо.

# 462
  • Г. О.
Имате ли изпробвана рецепта за кекс или сладкиш с много малко мазнина (може и без мазнина)?

# 463
Благодаря много на всички включили се за крем карамела bouquet
Направих го рецептата на i_peych ,само че в тавичка и направо в нея карамелизирах захарта.
Стана ! Heart Eyes
Пекох над два часа,въртях тавата по-нагоре и по-надолу,та даже и водата ви завря,в резултат има дупчици,но пък е много вкусен и като за пръв път съм доволна.
Следващият път ще се снабдя с формички и се надявам още по-добре да стане.
Още веднъж Благодаря за отзивчивостта и съветите  Hug

По отношение на бутер тестото ,с масло не съм виждала,всичко е с маргарин  Confused

# 464
За крем карамелът е много важно млякото. Ако е "купешко", е необходимо да е с добро качество и пълномаслено. Правила съм преди години с мляко от магазина - отгоре крем, а от средата на купичката надолу - вода.

Общи условия

Активация на акаунт