За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 462
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 8 422
Аз много ползвам тенджерата под налягане - за шкембе, варене на дивечово месо. Не трябва да се пълни с вода повече от указаното. Докато изчаквам да вдигне налягането свършвам нещо в кухнята край нея, свалям вентила, намалявам силата на огъня, засичам времето и отивам да свърша нещо друго. Когато изтече времето, оставям да поизстине и да спадне налягането, отварям и готово. Ако бързам, слагам тенджерата под студена вода, за да спадне по-бързо налягането (това го пише в упътването).  Peace

# 601
  • Мнения: 1 125
Преди да се сдобия с тенджера под налягане, не исках да чувам за кисело зеле или сърми. Обаче сега 20 минути и са мозък  Heart Eyes

# 602
  • София
  • Мнения: 20 720
Под налягане варя воденички, шкембе, скоро варих и нахут, който въпреки това леко хрупаше (представете си доколко качествен е бил). Доскоро варях и сърчица, но за моя голяма изненада се сваряват добре в обикновена тенджера, и то не за прекалено много време.
Преди да се сдобия с тенджера под налягане, не исках да чувам за кисело зеле или сърми. Обаче сега 20 минути и са мозък  Heart Eyes
Ти ми даваш чудесна идея, имам плънка за сарми и довечера ще ги правя, мислех да ги пека в гювеч. Но нищо не пречи в тенджерата и после само да ги запека малко.

# 603
  • София
  • Мнения: 4 952
Знам че темата не е за тук но все пак ще попитам .....търся някаква готеарска печка тип ,,Раховец” само че по нисък клас ....и да е около 100 лв ....някакви идей къде да потърся ?

# 604
  • София
  • Мнения: 20 720
Знам че темата не е за тук но все пак ще попитам .....търся някаква готеарска печка тип ,,Раховец” само че по нисък клас ....и да е около 100 лв ....някакви идей къде да потърся ?
Колко литра да е? Може ли по-малка от Раховец?
Може използвани или преоценени/с транспортни дефекти уреди.
Във ФБ има група: Домашни уреди от Германия
Има и друга: Преоценени уреди Дипломат
етоо: https://www.facebook.com/diplomat.preoceneniuredi/photos/pcb.235 … ype=3&theater

# 605
  • София
  • Мнения: 12 219
Защо ме няма мене тук, се питам и защо нищо не ми излиза... аз нали се записах.. хм?? Записана съм вече.

# 606
  • София
  • Мнения: 4 952

Някоя от вас да е правила този крем или някакъв друг подобен?

# 607
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:

Някоя от вас да е правила този крем или някакъв друг подобен?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

# 608
  • София
  • Мнения: 12 681
Скрит текст:

Някоя от вас да е правила този крем или някакъв друг подобен?

Не съм го правила, но ако кажеш за какво ти трябва, мога да ти дам някоя от изпробваните от мен рецепти.

# 609
  • Мнения: 12 193
На мен много ми харесва кремът на тортата Фереро Роше - става лесно, много е вкусен, и което най-много ме устройва - не е със сурови жълтъци. Като вкус е малко по-различен заради нутелата, като консистенция е подобен.

# 610
  • Мнения: 1 432
Искам да направя орехов крокан и да го скожа в крем за торта. Нали омеква? Помня този божествен вкус...какъв крем е подходящ?
Благодаря

# 611
  • Мнения: 43 440
Крокана, освен че ще омекне и ще се разтопи. Ще се усещат само орехите. Бях направила и поръсила върху тортата. На следващия ден си личаха само ядките, но не и крокана. Моя съвет е, да си го направиш, и преди да поднесеш тортата да го сложиш на нея, иначе ефекта ще се загуби.

# 612
  • Мнения: 1 432
Страх ме е някой зъб да не замине, имам лош спомен от хапване на крокан (но с други ядки).

# 613
  • София
  • Мнения: 12 681
Искам да направя орехов крокан и да го скожа в крем за торта. Нали омеква? Помня този божествен вкус...какъв крем е подходящ?
Благодаря

400 г сварено подсладено кондензирано мляко или *Дулсе де лече*
400 г заквасена сметана (по възможност с по-голям % масленост)
150 мл течна сметана
2 с.л. мед

Кремът се приготвя, като се разбива кондензираното мляко с меда и заквасената сметана. Отделно се разбива течната сметана с миксер и двете смеси се обединяват.

# 614
  • Мнения: 2 815
Как да сгъстя руска салата?
Без да искам и излях много сок от краставички и сега е една рядка такава
 Confused..ако сваря картоф и го смачкам...или галета? Уф, много ме е яд Angry

Общи условия

Активация на акаунт