За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 461
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 23 289
Как да сгъстя руска салата?
Без да искам и излях много сок от краставички и сега е една рядка такава
 Confused..ако сваря картоф и го смачкам...или галета? Уф, много ме е яд Angry
Зависи колко е рядка ,но аз със цезено мляко-гръцко, от онова дето не е много мляко.Или преди това  пак прецеди да падне  сока.

# 616
  • Мнения: 2 815
Аз и сложих вече кисело мляко (4,5%) , ако добавя още ще стане много млечна Confused.. малко плътност ѝ трябва, но блокирах и не измислям с какво да я добия

# 617
  • Мнения: 24 576
С галета ще стане блудкаво, недей. Картоф повече работа би свършил. Или не само картофи, ами и от другите съставки да свариш и добавиш, ще стане по-голямо количество цялата салата, знам ли. Предполагам че имаш време преди да я поднесеш, руска салата по принцип не се прави в последен момент ами престоява.

# 618
  • Мнения: 2 815
Ще сложа още 1 картоф ....( ще го смачкам)и яйца, мерси.

# 619
  • София
  • Мнения: 12 219
Ще сложа още 1 картоф ....( ще го смачкам)и яйца, мерси.

Защо ще го смачкваш, да стане пюре ли, Mr. Green  добави още 2-3 картофа на кубчета.

# 620
  • Мнения: 2 815
Точно това си мислех, на пюре....ще даде плътност.
Благодаря на всички ,🌸

# 621
  • София
  • Мнения: 2 298
Как да сгъстя руска салата?
Без да искам и излях много сок от краставички и сега е една рядка такава
 Confused..ако сваря картоф и го смачкам...или галета? Уф, много ме е яд Angry
Сварен смачкан картоф, но чакай да изстине, че топъл ще даде обратния ефект.

# 622
  • Мнения: 2 815
Точно това направих, смачаках, изстина, добавих, тя се досгъсти и от престоя, утре ще е перфект

# 623
  • София
  • Мнения: 2 298
Точно това направих, смачаках, изстина, добавих, тя се досгъсти и от престоя, утре ще е перфект
Аз сега не правя руска салата, избягваме майонезата, но когато правех преди, за да е по-лека, винаги прибавях към майонезата пасиран картоф.

# 624
  • Мнения: 39
Здравейте, имам два бързи въпроса. Simple Smile
Мариновах свинско месо, което ще готвя чак утре, проблем ли е, че ще стои 24ч+ в хладилника, така както е с маринатата?
А другият ми въпрос е за самата марината- овкусих месото с чер.пипер, сол, горчица, малко мед и сладко кисел сос и олио. Как ви звучи, като цяло съм импровизатор, но дали не съм сбъркала с някоя от подправките?

# 625
  • София
  • Мнения: 20 720
И по двата въпроса - никакъв проблем.

# 626
  • Мнения: 24 576
Маринатата ще го съхрани, даже още по-вкусно ще стане като престои дълго. Комбинацията добре звучи, там си е и въпрос на вкус какво обичате, но горчицата със сигурност го прави много крехко при печенето.

# 627
  • София
  • Мнения: 1 306
Здравейте,
Ще готвя паеля. Каква салата да направя с нея?

# 628
  • Мнения: 8 422
Може ли изпитана рецепта за понички, печени във фурна? Малката ми дъщеря харесва тези в Лидл, но предпочитам да ѝ направя домашни. А каква глазура да им сложа отгоре? Нещо розово, може ли да оцвегя с ягоди или вишни , не искам да ползвам изкуствени оцветители.
Благодаря!  bouquet

# 629
  • Мнения: 2 855
Може ли изпитана рецепта за понички, печени във фурна? Малката ми дъщеря харесва тези в Лидл, но предпочитам да ѝ направя домашни. А каква глазура да им сложа отгоре? Нещо розово, може ли да оцвегя с ягоди или вишни , не искам да ползвам изкуствени оцветители.
Благодаря!  bouquet

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2016/12/baked-donuts-l … unkin-donuts.html

Правилно, хубаво сте решили! За розово не се сещам как може да се постигне, аз мазах моите с разтопен бял шоколад и декорирах с червени сушени плодове, нарязани на ситно. Също украсих и с ядки, кокос.... Всъщност, мисля, че пасирана ягода с разтопен бял шоколад ще се получи за глазура. В рецептата има още идейки.

Общи условия

Активация на акаунт