За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Norge
Малката Ида, към паея можеш да сервираш салата от някакъв вид маруля (или айсберг), смесена с нарязани лук, домати, може краставица и репички...общо взето, нищо  различно от познатото и в България.
Зехтин, хубав оцет или лимон, някоя маслина...
И да ви е сладко.    chef

------
За оцветяване на айсинг в розово може да се ползва сушен хибискусов цвят, сок от червено цвекло или прах от него, сок от нар, малини и др.
(При кондиторска боичка е нужно само едва-едва на връхчето на клечка за зъби.)

# 631
Ева, Нелка, благодаря за отговорите! bouquet В събота ще ги правим с малката, че и тя иска да помага. Simple Smile

# 632
За червен оцветител може да ползваш каркаде/хибискус. Това е чаено разстение което пуска много наситен червен цвят.

# 633
розово става и с цвекло.

# 634
  • София
Да попитам, защо палачинките ми станаха гумени /жилави.
Правя ги по една и съща рецепта, само ,че вчера не пресях брашното и вместо газирана вода сложих обикновена.
Знам, че имаше някаква причина ама сега не мога да се сетя  ooooh!

# 635
Газираната вода действа и като набухвател, по-пръхкави са с нея. Не е от брашното, защото аз никога не го пресявам за палачинки. Ако не си сложила и прясно мляко, а само чешмяна вода, от това е.

# 636
  • София
Сложих мляко, сега ще ходя да взема газирана и ще правя пак  Peace

# 637
Здравейте, решила съм тази вечер да направя пилешки пържоли на тиган. Чудя се ако взема пилешки пържоли от бут, овкуся ги със сол и черен пипер и ги метна на тигана докато се изпекат дали ще се получат добре? За първи път няма да ги правя на скара. Също и необходимо ли е да е грил тиган, или може обикновен тефлонов?

# 638
Пил. пържола от бут е сочна и става на тиган.

# 639
Здравейте, решила съм тази вечер да направя пилешки пържоли на тиган. Чудя се ако взема пилешки пържоли от бут, овкуся ги със сол и черен пипер и ги метна на тигана докато се изпекат дали ще се получат добре? За първи път няма да ги правя на скара. Също и необходимо ли е да е грил тиган, или може обикновен тефлонов?
Аз ти препоръчвам тези две рецепти за пържоли от бутче-на тиган се правят,не на грил
Първите са ни любими -с мед и лимон
http://pep-4o.blogspot.com/2016/04/blog-post.html?m=1
И тези са вкусни -само соев сос и подправки
http://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_16.html?m=1

# 640
  • Русе

Тази е на фурна

а тази на тиган с незалепващо покритие. Ако желаеш ще ти напиша технологията на приготвяне.

# 641
Аз вече реших и ще направя тази на lady gothic със соевия сос, но все пак благодаря ти много! Снимките са страхотни!

# 642
  • София
Откъде си го взела пържолите ?
Аз ги взимам обикновено от кауфланд ....измивам ги ,отцеждам ги от водата да станат колкото се може по сухи слагам соев сос и черен пипер и под фолио,но последния път не станаха толкова хубави ,незнам защо

# 643
От фантастико - по принцип не съм фен на големите вериги и се старая доколкото мога да пазарувам от квартални месарници и магазинчета, но в това фантастико месото винаги е прясно и вкусно ✌🏼

# 644
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

Общи условия

Активация на акаунт