За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 43 433
Аз ползвам дуралексови чинии. За капак- пак чиния.

# 646
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 535
Здравейте,
Ще готвя паеля. Каква салата да направя с нея?

Айсберг, лук, морков, царевица и маслини. Да е нещо свежо и зелено.

# 647
  • София
  • Мнения: 1 306
Много благодаря! Тъкмо утре ще пазарувам 🌺

# 648
  • Мнения: 10 664
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

едва ли....щом искаш да ползваш МВ, стъкло поне използвай.

# 649
  • Мнения: 121
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?

# 650
  • София
  • Мнения: 20 720
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?
Някои го киснат в прясно мляко. Ето рецепти на пеп-чо с дроб:
http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1

# 651
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

ползвам и от двете.
пластмасовите са по-леки, но при често миене в мияланата ми се обезформят и изглеждат зле. успях няколко да счупя - като паднат и се отчупи ръбчето и изтича от соса, та само за по-сухи неща мога да ги ползвам.
стъклените са тежки, храната се затопля по-бавно, но не се променят при миене. стават и за фурната.
аз ги ползвам и за други неща, не само за храна з аносене, което за мен е плюс.

# 652
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html

# 653
  • София
  • Мнения: 12 219
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?

https://recepti.gotvach.bg/r-65420-Пържен_черен_дроб_със_златен_чипс_в_мъфин_форма

# 654
  • Мнения: 2 815
Правих крем за еклери, но остана рядък и сега се чудя как да го сгъстя? Охладен е вече. Ако го сложа на котлона ( в млековарката за да не загори) и му добавя разтворено във вода нишесте, дали ще стане... желатин да му добавя?....Или да правя утре друг крем, пък този ....и аз не знам какво ще го правя....

# 655
  • под тепетата
  • Мнения: 11 145
Направи малко количество по-гъст и като изстине  го смеси с рядкия.

# 656
  • Мнения: 2 815
Мерси много, това пък хич не ми дойде на ум.

# 657
  • София
  • Мнения: 12 219
Правих крем за еклери, но остана рядък и сега се чудя как да го сгъстя? Охладен е вече. Ако го сложа на котлона ( в млековарката за да не загори) и му добавя разтворено във вода нишесте, дали ще стане... желатин да му добавя?....Или да правя утре друг крем, пък този ....и аз не знам какво ще го правя....
Два начина ще ти предложа, отново на котлона в млековарката и добавяш още нишесте разтворено в студена вода или към него добавяш меко масло лъжица по лъжица при непрекъснато разбиване, след това го остави на студено, ще стегне.

# 658
  • Мнения: 10 694
За мен най-сполучливия крем за еклери е този с царевичното нишесте. Грешка няма с него. Всичко друго което съм правила по какви ли не топ рецепти, винаги съм имала издънки, за което не виня авторките разбира се. Възможно е да имам разлика в качеството на продуктите и от там да ми дава отклонения.

# 659
  • Мнения: X
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

ползвам и от двете.
пластмасовите са по-леки, но при често миене в мияланата ми се обезформят и изглеждат зле. успях няколко да счупя - като паднат и се отчупи ръбчето и изтича от соса, та само за по-сухи неща мога да ги ползвам.
стъклените са тежки, храната се затопля по-бавно, но не се променят при миене. стават и за фурната.
аз ги ползвам и за други неща, не само за храна з аносене, което за мен е плюс.

Стъклените наистина са тежки, но мисля да си взема една за проба. Засега ми трябва само за да си нося храна на работа и да мога да си я стоплям, без да прехвърлям в чиния

Общи условия

Активация на акаунт