За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Аз ползвам дуралексови чинии. За капак- пак чиния.

# 646
  • Mediterraneo
Здравейте,
Ще готвя паеля. Каква салата да направя с нея?

Айсберг, лук, морков, царевица и маслини. Да е нещо свежо и зелено.

# 647
  • София
Много благодаря! Тъкмо утре ще пазарувам 🌺

# 648
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

едва ли....щом искаш да ползваш МВ, стъкло поне използвай.

# 649
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?

# 650
  • София
Здравейте,
Какво да направя предварително със свинския дроб, за да стане по-крехък при пържене?
Някои го киснат в прясно мляко. Ето рецепти на пеп-чо с дроб:
http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1

# 651
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой ще каже ли положително мнение за пластмасовите кутии за храна, които стават за затопляне в микровълнова или да взема стъклена?

ползвам и от двете.
пластмасовите са по-леки, но при често миене в мияланата ми се обезформят и изглеждат зле. успях няколко да счупя - като паднат и се отчупи ръбчето и изтича от соса, та само за по-сухи неща мога да ги ползвам.
стъклените са тежки, храната се затопля по-бавно, но не се променят при миене. стават и за фурната.
аз ги ползвам и за други неща, не само за храна з аносене, което за мен е плюс.

# 652
  • Русе
Здравейте,

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html

# 653
  • София
Здравейте,

https://recepti.gotvach.bg/r-65420-Пържен_черен_дроб_със_златен_чипс_в_мъфин_форма

# 654
Правих крем за еклери, но остана рядък и сега се чудя как да го сгъстя? Охладен е вече. Ако го сложа на котлона ( в млековарката за да не загори) и му добавя разтворено във вода нишесте, дали ще стане... желатин да му добавя?....Или да правя утре друг крем, пък този ....и аз не знам какво ще го правя....

# 655
  • под тепетата
Направи малко количество по-гъст и като изстине  го смеси с рядкия.

# 656
Мерси много, това пък хич не ми дойде на ум.

# 657
  • София
Правих крем за еклери, но остана рядък и сега се чудя как да го сгъстя? Охладен е вече. Ако го сложа на котлона ( в млековарката за да не загори) и му добавя разтворено във вода нишесте, дали ще стане... желатин да му добавя?....Или да правя утре друг крем, пък този ....и аз не знам какво ще го правя....
Два начина ще ти предложа, отново на котлона в млековарката и добавяш още нишесте разтворено в студена вода или към него добавяш меко масло лъжица по лъжица при непрекъснато разбиване, след това го остави на студено, ще стегне.

# 658
За мен най-сполучливия крем за еклери е този с царевичното нишесте. Грешка няма с него. Всичко друго което съм правила по какви ли не топ рецепти, винаги съм имала издънки, за което не виня авторките разбира се. Възможно е да имам разлика в качеството на продуктите и от там да ми дава отклонения.

# 659

ползвам и от двете.
пластмасовите са по-леки, но при често миене в мияланата ми се обезформят и изглеждат зле. успях няколко да счупя - като паднат и се отчупи ръбчето и изтича от соса, та само за по-сухи неща мога да ги ползвам.
стъклените са тежки, храната се затопля по-бавно, но не се променят при миене. стават и за фурната.
аз ги ползвам и за други неща, не само за храна з аносене, което за мен е плюс.

Стъклените наистина са тежки, но мисля да си взема една за проба. Засега ми трябва само за да си нося храна на работа и да мога да си я стоплям, без да прехвърлям в чиния

Общи условия

Активация на акаунт