Подкрепят ли ви родителите ви за второ детенце?

• 7 959
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Сега се сетих, че майката на моя приятелка (аз съм ѝ кума) я е родила на 39г. Това 1980г Simple Smile, всичко е точно Simple Smile

# 61
  • София
Въобще не сме го обсъждали. Просто съобщаваме и това е. Разбирам, че някои имат тревоги, но ако излязат от добрия тон и прекалят, вероятно бих ограничила контактите, за да не ме натоварват.

# 62

И от какъв зор вкара жената на 45 в менопаузата.
За едни неща си широко скроена,  за други изненадващо тесногръда.

vesi@ -  щом го искаш действай. Отдавна се измени живота и така се случва, че много жени раждат около 40.

Ами, говоря от опит- нормално по това време природата ни вкарва в менопаузата.
И да, сигурно съм тясноскроена, но не съм фен на изкуственото ѝ отсрочване с разни хормони, защото много народ си пати после.
Това, че животът се е изменил и много жени гонят последния влак, та и оттатък, не означава че сме надхитрили Природата.
Рисковете на 41 са много и да я окуражавам бодряшки "Давай", щото няма да е на моя задник, не бих направила.

Защо да се отстрочва менопаузата с таблетки? Много жени не са в такава въобще на 45. Баба ми я изкара към 60-те.
https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/menopauzata-koga-nastpva-n-8500
Началото е най-рано на 45, но може това начало да дойде и десетилетие по-късно, че и още повече. Средностатистически е 52 години.
https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/17855-kakvo-triabv … a-za-menopauzata/
Всъщност ако една жена роди на 40, на 52 ще има дете в шести клас. И какво ако е в менопауза? Неадекватни и адекватни хора има на всяка възраст, във и извън това състояние.
Винаги може да има и доста съществени отклонения от по 10 години в плюс и в минус.
Баба ми със сигурност не пиеше хормони. И не помня да е има проблеми по тоя повод. Пращала ме е да се редя на аптеката за дамски превръзки, че тогава бяха рядкост. Особено на село.
 Grinning
...
Имам много познати жени, родили около 40 годишни. Не виждам никаква разлика между тях, като майки, и родилите по-млади, вкл. и сама аз. Не смятам изобщо, че за жена на 40 години е късно и за първо и за следващо дете при здрави родители.
...
Иначе хора с откровено средновековни виждания по въпроса си има.
Аз бях бременна с второто си дете на 30 години и попаднах дори на гинеколожка, която ме попита защо пък съм решила да имам второ дете на "тази възраст". Нали вече сме си били имали едно. Laughing
Здрава съм си, за протокола. Не се е притеснила поради такава причина.
Изключително неадекватно, особено за лекар.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 15:25 от Judy

# 63
  • Пловдив
Не мисля, че майка ти го прави от чувство за срам, а наистина се притеснява за теб.
На 41 да родиш, си е приключение, пък като влезеш в менопаузата на 45, ще настане веселба вкъщи.
Не знам каква е ситуацията, но ако мъжът си има също дете, защо ти е на баир лозе, вместо да си живеете живота и да пътувате, и да се забавлявате? newsm78
А и да си няма дете мъжът, коя нормална жена с едно дете ще се навие на подобна налудничава авантюра, да роди пак на 41, че да си начеше мерака за размножаване (ли беше).  Laughing Laughing

----
Веси, ВСИЧКИ си мислим, че изглеждаме млади за годините си, но обикновено не е вярно.
А АбсурТ в нищо не е широко скроена според мен.

----
Бременността с първо дете над 40 е наистина рискова, но с поредно не е.
И аз така съм чувала. Но как се обяснява от медицинска гледна точка.
Според мен е без значение коя поред е бременността.

Колкото до 40-годишната с усложненията - не стана ясно при нея ли е имало проблем отпреди забременяването, или всяка 40-годишна трябва да се смята за проблемна. И да не ражда, ако има вече едно дете, защото едно дете, нали, иска всеки, ама да искаш цели две деца, си е чист каприз, ако не патология.  Sunglasses

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 15:39 от Магдена

# 64
Според лекарите аз бях в менопауза, пък то взех, че родих. Сега същите лекари казват, че съм се подмладила с това раждане:) Значи има и ползи Simple Smile

# 65
Не мислите ли, че сега хората се женят по-късно. Уж има интернет, има комуникации, но 20годишните не бързат да създават деца, семейства.  Продължителността на живота също се е увеличила (в световен мащаб ,в БГ не знам как е). 
В чужбина лекарите се отнасят много мило с родилки над 40г, никой не им казва, че са стари, нито го мисли. И млади, и стари, призовават към нормално раждане, а секциото е само по медицински причини, възрастта не е от тях.

# 66
  • Бургас
Ми не сме питали родителите Simple Smile Съобщихме им факти. Даже за малкото просто казахме, че стартираме стимулации и т.н. /наложи се да е АРТ малката мишка/
И двата пъти не правя разлика в майка ми. С нея съм си близка и споделяме много. Какво ме боли, къде, що, как е бебето... Мама си е мама. И двата пъти се тревожеше и за мен и за бебето. Колко е висила по болниците на свиждане ... страшна душа има. И двата пъти бях с кофти бременност - по болниците и под домашен арест. За малкия удари и едно рамо на мъжо. Отпразнуваха си го двамата вкъщи Simple Smile 
Искам и трето един ден. Бъзикам я от сега. Стяга се по въпроса, но съм 100% сигурна, че пак ще е на 100% зад мен.

# 67
Novichka 1,
Аз не разбрах ти в момента бременна ли си с второ дете или не? И ако не си, защо си мислиш, че родителите биха били по- притеснени с втората ти бременност?

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:51 от Deni-meni

# 68
  • Пловдив
Права е абсурд за доста неща, но щом сте рекли, че трябва да сме широкоскроени...

# 69
Толкова много отговори на въпрос, който не съм задавала, не смятах, че е възможно да получа.

Толкова много твърдения, нямащи нищо общо с моя въпрос- също.

Но явно всеки пречупва информацията през себе си, понякога до неузнаваемост.
Като чета написаното от някои от вас, просто се чудя: кога казах, че съм питала родителите си дали да имам дете, или пък: кога казах, че не ме подкрепят, което някои тук коментират направо като факт?!?!

Виждам също така много груба намеса в личното пространство по отношение на жената, която обмисля бременност на 40. Тя какво споделя, вие къде отивате?! Никога не бих си позволила да го правя, хората обаче както казах са различни. То пръсти се размахват, изчислихте й и менопаузата вече... Прочетох някои доста назидателни изказвания, мисля си: как ли се живее с такава твърда увереност в правотата ти???

Макар че сме във форум и анонимността дава свобода, тя трябва да се използва умерено- все пак с идеята, че срещу теб стои човек... ИМА разлика в това как изразявяш мнението си. Помислете! Не е хубаво да нараняваш...

На мен пък вече едва ли не диагнози ще ми поставяте, че и на кой лекар да отида ще ми кажете, вероятно в ролята на ненадминати топ експерти, национални консултанти по здравеопазване, ама ... да ви имам самочувствието. Хайде по- сериозно!

На тези, които ме разбраха и отделиха от времето си, за да ми отговорят на въпроса, който ме вълнуваше: благодаря ви! Добронамереността винаги личи! Simple Smile

# 70
На мен пък вече едва ли не диагнози ще ми поставяте, че и на кой лекар да отида ще ми кажете, вероятно в ролята на ненадминати топ експерти, национални консултанти по здравеопазване, ама ... да ви имам самочувствието. Хайде по- сериозно!
Не, не сме експерти, обикновени хора сме с болести и проблеми. И понеже в първия пост уточняваш, че в основата на притеснението на родителите ти стои здравословен проблем, логично беше да насочим съветите си в тази посока.

# 71
Аз пак да попитам авторката, защо си мисли, че при втора бременност родителите и ще са по- разтревожени? Добре не е здравословен проблем, тогава? Финансов? Да не си мислят, че ще им оставите бебето те да го гледат вместо вас?

# 72
Който се страхува от нелицеприятни мнения, не пуска теми в Бг мама. Според мен има нещо премълчана или несподелено от авторката. Защото така поднесена темата и с това заглавие, просто няма логика. Размахването на пръстче просто ми е смешно, големи хора сме със собствен житейски опит и различни мнения.

# 73
Не се страхувам от нелицеприятни мнения. Критикувам НАЧИНА, по който те се изразяват- безцеремонно, без мисъл за това как ще се почувства другият.

И на мен размахването на пръстче ми е смешно, тук сме на едно мнение.

Който се страхува от нелицеприятни мнения, не пуска теми в Бг мама. Според мен има нещо премълчана или несподелено от авторката. Защото така поднесена темата и с това заглавие, просто няма логика. Размахването на пръстче просто ми е смешно, големи хора сме със собствен житейски опит и различни мнения.

# 74
  • Mediterraneo
Струва ми се безкрайно инфантилно зададена тема.
Не са родителите ми, които решават колко пъти ще бременея и раждам.
Вероятно всеки път са се притеснявали, когато съм била бременна, но това е напълно нормално. Не сме обсъждали даже тези страхове. Не съм искала разрешение или споделяла плановете си за забременяване с никого, освен с бащата на децата.

Общи условия

Активация на акаунт