Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2019, 15:50 ч.

Детето ни хвана

 • 7 123
 • 59
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 712
Като няма нищо срамно и е най нормалното нещо да се види това от малко дете, дай да  ги викаме  в спалнята да им  правим показно редовно.

# 16
 • Мнения: 3 228
Не става въпрос да ги викаме, а да им обясняваме. Хванало ни, хванало. Много важно. Обясняваме и проблем няма. На 4 е нормално да знае, че мама и тати спят заедно и се гушкат. Ако му е обяснено това, няма после да се чудите какво е помислило, като ви е хванало.

# 17
 • Мнения: 3 950
Барбарела доста тъпа логика с щъркела. И на 6 7 годинки ли беше толкова забавна и остроумна!?!? Дори няма да ти дам обяснение. Мнението ти е лишено от логика.
Е поне не съм ревала. Да, и все съм си такава остроумна от 6-годишна.
Направо ме убиваш, cherrypie20🤪

# 18
 • Мнения: 501

Абсолютно права е Barbarella*. Не разбирам това пазене на децата да не разберат какво е секс - в крайна сметка това е част от живота, а не нещо срамно, което трябва да се крие. Разбира се не трябва да ги каниш в спалнята да гледат, но сега толкова раносе образоват, че е добре родителите да им разкажат за какво става въпрос преди да са придобили грешната представа. На 6 години синът ни ни обясни, че секс е когато двама души са голи в леглото и се целуват. Даже даде вариации на позите. Попитах го откъде знае - мислех, че са си говорили в градината с някое дете с по-голям батко (категорично не ни е хващал да правим секс). Каза, че го гледал по телевизията - имало го във всички филми (също категорично не е гледал порно). Като се замисля- то вече почти няма филм без секс сцена. Дъщеря ми е на 5 - искаше да гледа Дора Изследователката. Пуснах и клипче в youtube и то стартира с реклама на  Durex  - "Когато правите секс не е достатъчно да прекъснете половия акт.."   Докато минат секундите за превключване на рекламата вече бях застреляна с въпроса "Какво е секс?". В училище един следобед им останало свободно време и учителката им пуснала на лаптопа някаква детско. В края му изкочила реклама с гола жена. Целия клас го изгледал. Учителката не успяла да го спре веднага, горката е от старата школа и много се беше притеснила, извинявашесе на родителите после.
Сексът вече бомбардира отвсякъде. Няма нито нужда, нито смисъл да го криете от децата - така само им създавате  представа, че той е нещо мръсно и лошо и се стига до ситуации децата да се шокират, като осъзнаят/видят родителите си да го правят.
На моите деца сме обяснили, че мама и татко правят секс, защото се обичат и така идват бебетата. Мъжете имат 'попови лъжички' в тестисите и ги дават на жената така. Частта с проникването го бяхме оставили за по-късно, но момчето се оказа умно и за наша изненада само навърза нещата на 7 години (от много по-малки знаят, че бебетата излизат през родовия канал и къде се намира).   Искам децата ми да знаят, че това е нормално - както целувката, но ми е много важно също така да разберат, че е специално и се прави само с човек, които обичат и когато са готови, а не безразборно и от ранна възраст.   А не като разни мои познати, които се "хванаха" с големи батковци и на 12 години вечебяха загубили девствеността си без да са психически и физически готови затова. Също искам да  нямат задръжки да говорят с мен на такива теми, за дасъм в час какво се случва и имат ли нужда от помощ при разни ситуации, а неда съм им втълпила, че секса е табу и аз не искам да знам и говоря затова, Децата вече съзряват много по-рано - докато се усетя, че нещо се случва вече ще е късно.   

# 19
 • София
 • Мнения: 1 941

Абсолютно права е Barbarella*. Не разбирам това пазене на децата да не разберат какво е секс - в крайна сметка това е част от живота, а не нещо срамно, което трябва да се крие. Разбира се не трябва да ги каниш в спалнята да гледат, но сега толкова раносе образоват, че е добре родителите да им разкажат за какво става въпрос преди да са придобили грешната представа. На 6 години синът ни ни обясни, че секс е когато двама души са голи в леглото и се целуват. Даже даде вариации на позите. Попитах го откъде знае - мислех, че са си говорили в градината с някое дете с по-голям батко (категорично не ни е хващал да правим секс). Каза, че го гледал по телевизията - имало го във всички филми (също категорично не е гледал порно). Като се замисля- то вече почти няма филм без секс сцена. Дъщеря ми е на 5 - искаше да гледа Дора Изследователката. Пуснах и клипче в youtube и то стартира с реклама на  Durex  - "Когато правите секс не е достатъчно да прекъснете половия акт.."   Докато минат секундите за превключване на рекламата вече бях застреляна с въпроса "Какво е секс?". В училище един следобед им останало свободно време и учителката им пуснала на лаптопа някаква детско. В края му изкочила реклама с гола жена. Целия клас го изгледал. Учителката не успяла да го спре веднага, горката е от старата школа и много се беше притеснила, извинявашесе на родителите после.
Сексът вече бомбардира отвсякъде. Няма нито нужда, нито смисъл да го криете от децата - така само им създавате  представа, че той е нещо мръсно и лошо и се стига до ситуации децата да се шокират, като осъзнаят/видят родителите си да го правят.
На моите деца сме обяснили, че мама и татко правят секс, защото се обичат и така идват бебетата. Мъжете имат 'попови лъжички' в тестисите и ги дават на жената така. Частта с проникването го бяхме оставили за по-късно, но момчето се оказа умно и за наша изненада само навърза нещата на 7 години (от много по-малки знаят, че бебетата излизат през родовия канал и къде се намира).   Искам децата ми да знаят, че това е нормално - както целувката, но ми е много важно също така да разберат, че е специално и се прави само с човек, които обичат и когато са готови, а не безразборно и от ранна възраст.   А не като разни мои познати, които се "хванаха" с големи батковци и на 12 години вечебяха загубили девствеността си без да са психически и физически готови затова. Също искам да  нямат задръжки да говорят с мен на такива теми, за дасъм в час какво се случва и имат ли нужда от помощ при разни ситуации, а неда съм им втълпила, че секса е табу и аз не искам да знам и говоря затова, Децата вече съзряват много по-рано - докато се усетя, че нещо се случва вече ще е късно.  Великолепен пост!
Казва всичко. Иначе и аз съм обяснила за клетките в тялото - на жените се казват айцеклетки, на мъжете сперматозоиди (не, че може да ги познава ) и когато се срещнат се получава бебе. Толкоз. Не ѝ е нужно повече, но съм говорила с нея, че някои неща ще ѝ ги обясня, когато ѝ дойде времето. Сега не знае и за цикъла на Кребс и  не ѝ е нужно да го знае, същото е и със секса. Разбра и от време на време, ако зададе въпрос се обяснява. Същото е със голотата на тялото, смятам, че трябва да се научи да не се срамува. По телевизията в някой филм току се каже думата "секс" и тя вече знае, че това не е  нещо лошо и срамно и даже не го отразява. Е, това не означава, че ще пусна да гледам порно примерно, докато тя е в стаята

# 20
 • Мнения: 3 228
На скоро детето чуло простотия. Казва ми - мамо, кажи ах. Повтарям ах и тя отговаря мама ти ебах. Не знае какво, но има рима. Обясних, какво означава думата. Та за секса знае. Много плака, че е казала такава простотия. После ме пита защо децата го говорят. Ами как няма да го говорят, като и те не знаят реално какво казват. Нещо смешно, за което им се карат да не го повтарят и мислят че са велики.

# 21
 • Мнения: 501
Ние в мъжа мипонякога събота и неделя се излежаваме в леглото, докато децата гледат детски. Наняколко пъти се случва синът ни (почти 8 годишен) да влезе с думите "Вие тука секс ли правите? Какво има за закуска? Къде ще излизаме днес?"Sweat Smile
А малката (почти на 6 години) реши без никакъв повод, ни в клин ни в ръкав, да ни попита пред свекъраи свекървата ние с тати правим ли секс. Е питайте ме тогава не се ли припотих 2 пъти. Ама не мога да си плюя на политиката - гушнах я и и отговорих, че много доббре знае, ние сме сиговорили за това и павим с тати сес, защото се обичаме. Свекървта само се усмихваше отстрани, не разбрах какво и беше мнението за ситуацията...

# 22
 • Мнения: 3 950
Децата не трябва да се срамуват от секса. Защо да е срамен? При положение, че светът се върти благодарение на секса. И като гледам, никой не се оплаква от него.
В света, в който живеем, за добро или за лошо децата се развиват бързо. Значи и ние трябва да разсъждаваме и да действаме бързо. Преди някой малък многознайко да обясни съвършено неточно и цинично какво представлява един полов акт, ние като родители можем да разкажем на децата си за този момент от живота.
За всяка възраст си има правилни и достъпни обяснения.

# 23
 • Мнения: 3 228
Хич не се притеснявам. Питала ме е пред моите родители. Отговарям. Те се притесняват ама защото за тях това е мръсна дума, а не трябва да е така.

# 24
 • Мнения: 325
Въпросът е не дали родителите е нормално да обяснят за секса, а че едно дете се разстроило като е видяло родителите в интимен момент и тук иронията към Черешовия пай е неуместна, да не кажа направо цинична.
Някои сексуални сцени въобще не могат да се впишат в детските представи за израз на любов, а изглеждат по-скоро като насилие или най-малкото като нещо мръсно. Последното въобще не е въпрос само на възпитание, а е заложено в подсъзнанието и да се подлага на присмех е все едно да се учудваме, че някое дете се страхува от тъмното.

# 25
 • Мнения: 3 228
Ами затова е важно родителите да имат добра връзка с детето и то да не се притеснява да попита и да сподели това, което го тревожи. Да, сигурно е нормално да се стресне от видяното, но ако има комуникация, проблемите ще изчезнат лесно. А не родителя да се чуди видя ли ни, какво видя, какво да му обясним сега.

# 26
 • Мнения: 74
И да се пазят и да не се пазят родителите, както и да говорят с детето и да не говорят, вече времената са такива, че те всичко си разбират сами от училище и приятелчета. Най- малкото както някой вече спомена, като използват компютър или таблет, винаги изскачат такива реклами и ето ти още едно място, от където да разберат какво правят мама и тати. Това е доста тъжно за мен, ама няма как, такива са времената. Племенницата ми, която е на 4 и пред която никога не се е говорило за такова нещо, един ден изведнъж скочи да целува майка си, ама така с чупки в тялото и главата.. била видяла един път така да правят по телевизията. Само й се обясни, че това не й отива на годините, уж се засрами и разбра за какво става въпрос, ама като започне училище и започне да чува това и от другите деца.. не знам

# 27
 • Мнения: 3 228
Ами дъщеря ми има таблет, но никога не са й изкачвали такива клипчета. Баща й се грижи за това. Слага ограничения, следи й профила и постоянно проверява. На моя компютър също не ми се показват такива работи. Филмите ги цензурираме, особено такива с насилие. Ако някой у нас гледа такъв филм, то е на телефона със слушалки.
И не, не се притеснявам, че ще научи какво правим. Обаче искам да го научи правилно, а не от вулгарната страна - както би било, ако го разбере от училище, площадка, телевизия и интернет.
Не бих карала дете да се засрами от поведение, което не разбира. Бих седнала и обяснила. Така после не им е интересно да повтарят по хиляда пъти, защото им е ясно за какво иде реч.

# 28
 • Варна
 • Мнения: 3 044
При положение, че светът се върти благодарение на секса.
Това, че има секс дестинации (напр. Тайланд) не мисля,
че е целия свят.
Светът се "върти" благодарение на научни открития и постижения.
Някои сексуални сцени въобще не могат да се впишат в детските представи за израз на любов, а изглеждат по-скоро като насилие или най-малкото като нещо мръсно. Последното въобще не е въпрос само на възпитание, а е заложено в подсъзнанието...
Деца в 3-и клас не познават часовник и компас, но знаят за секс, правят клипове в youtube.
Объркана история и ценностна система.
Децата трябва да са сред природата, да спортуват, да творят, да развиват заложбите си.

Преди някой малък многознайко да обясни съвършено неточно и цинично какво представлява един полов акт,
Такива "отворковци" са с пропуснати първи седем години и оставяни на самотек,
с таблета. Трябва ли да им се пада на нивото?
Игнорират се такива разговори, защото явно той, отворкото други не може да води.

И детето след като има база от познания за размножителните процеси при
растения и животни, то да стигне и до знания за човек,
който се съвокуплява не само с размножителна цел.
А, трябва да се обяснят и биохимичните процеси в мозъка.

Поздрав за порасналите деца:  Hug
Скрит текст:

# 29
 • София
 • Мнения: 18 660
Вкъщи нямаме теми табу и говорим открито за секс с дъщеря ни. Това обаче не означава, че ще съм окей да ни хване в крачка с баща й. То за мен ще е ужасно, пък камо ли за нея.

Общи условия

Активация на акаунт