Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

• 107 330
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Правих 1-2 пъти - овкусени, омаслени с малко олио, набрашнени и престояват да дръпне брашното и да не остава сухо и във фраера. Ако не са застъпани а успява да ги обдуха, стават даже хрупкави... обаче уловката е че успявам да събера много малко наведнъж, а те са хрупкави само току-що приготвени. Ако е за една порция става, но за повече поне моят фраер е малък. Той поначало си е малък де, 2.6л е кошничката. Следващият ми със сигурност ще е двойно по-голям, но ми е жал да зарежа този при положение че нищо му няма и се справям и с него.
В една група във ФБ гледах много хитро филийките тиквички нанизани на дървен шиш през средата, между тях оставено разстояние колкото да минава горещият въздух и шишът сложен вече в кошницата. Не само един такъв шиш, естествено, а колкото се хванат. Изглеждаха с хрупкава коричка (пак си бяха набрашнени като за пържене) и със сигурност ще се съберат повече. Това така и не се наканих да го пробвам лично, обаче пък не виждам какво може да му се обърка, лесно изглежда.

# 661
А може ли рецептата за апетитната фритата, показана по-назад?

# 662
А може ли рецептата за апетитната фритата, показана по-назад?
Покривам дъното на кошницата с хартия за печене и нареждам картоф на кръгчета, не много тънко нарязани. Мажа малко олио, сол и запичам почти до готовност. През това време нарязвам чери домат и кренвирш на кръгчета (ползвах детски кренвирши от чисто месо без добавки и консерванти, в оригиналната рецепта е дадена сурова наденица) и редя върху картофите, запичам отново около 5 мин. С наденица може би ще трябва малко повече. Разбърквам 3 яйца с малко сол и ситно нарязан магданоз. Заливам с тази смес и пека още 6-7 мин. Накрая поръсвам с настърган кашкавал и пека до златиста коричка около 5 мин. През цялото време на 180 градуса.

Ето и един пататник. Мого вкусен се получи! Обичам много, а никога не бях пробвала да си го правя сама.

За малкия airfryer количествата са следните:
400 грама картофи (2 средно големи), 1 яйце, малка бучка сирене (40гр), сух джоджен, сол, 2 с.л. задушен лук, малко масло.
Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Осоляват се и се оставят да се отцедят за 5мин. Яйцето, натрошеното сирене, джоджена и задушения лук се разбъркват. Прибавят се отцедените картофи. Сместа се разстила равномерно в кошницата, върху хартия за печене. Пече се 15 мин на 180 градуса, след което се обръща, може да се сложат тук-там миниатюрни бучици масло и се допича още около 15 мин.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 20:09 от Анонимен

# 663
Много благодаря! Ще се пробват 😉

# 664
Аз пека и пица в AirFryer

Ето тук описвам: Тесто за пица с квас

# 665
Аз вече не мога да живея без този уред! Всичко, което може да се прави, си го готвя на него. Вече не ползвам фурната. Тиган и фурна в едно. Най хубавото е, че става без или с мнооого малко мазнина. Моят е от лидълските. Много лесен за чистене и с голяма кошница. Около 70 лв. струваше.

Аз  това си мисля, дали има начин да се правят и разни манджички, от типа на гювечи, кавармички и въобще нещо с малко сос/течност.. Дали има вариант да се слагат съдове вътре, като малки тавички например, и да се завърти манджорляк? Thinking, защото ако не може, определено не може да замести фурната, а би било чудесно, особено за лятото..

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 02:10 от junebug

# 666
Аз специално за това съм си купила купа pyrex, която да влиза в кошничката, издържа до 300 градуса. И си правя нещо малко и бързо със сосче. А понякога я ползвам и като не искам да цапам машината.

# 667
Естествено, че може да се сложи съд, който се събира - гювече, нещо йенско, силиконова форма, еднократните алуминиеви.

# 668
Аз даже си купих комплект съдове за моя, но ползвам и гювечета. Имам четири малки, които точно се събират.

Вчера правих печена тиква с орехи, мед и канела. За 25 минути стана идеално.

# 669
Може ли малко по-подробно за тиквата?
Аз пробвах преди няколко дни но бяха тънки парчета - кухата част на една малка цигулка, та те всякак биха се опекли, мисля. На 160 градуса ги пекох докато ми харесаха.
Хубаво стана, но ако има и още по-добър начин, не бих отказала.

# 670
На 205 градуса пекох, последните 7-8 минути покрих с фолио. Също на парчета, но не бяха тънки. Сложих парченца масло, орехи, канела и мед.

# 671
Хм, моят е малък и като че ли нагревателят ще дойде по-близо до тиквата. Със сигурност ще прегори отгоре преди вътре да е изпечена на 200 градуса.  Поне с други продукти това се случва, едва ли с тиквата да е различно, ама ще пробвам и така някой път. Може пък да се изненадам.
Почти година вече имам този уред и все още ми е интересно да си правя експерименти в него. За щастие, повечето са даже и успешни Grinning Откакто започнах да използвам спрей бутилка с мазнина, неща от сорта на шницели и Кордон Бльо стават почти неразличими от нормално изпържени. Като се омазни леко панировката им, не става сухо изпечена и са си супер.

# 672
Със спрей с мазнина става най-добре.

# 673
Така си е, просто до скоро нямах такава, а не харесвам тези спрейове под налягане които се продават. Предпочитам аз да си сипя мазнина каквото съм си избрала в пулверизатор и преди някое време се снабдих с такъв. Преди това мажех с четка, но става по-бавно и си е досадно.

# 674
  • Велико Търново
Има ли специални пулверизатори за мазнина или и най-обикновен от левчетата става?

Общи условия

Активация на акаунт