Обсъждане на имотни обяви-8

• 39 474
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
И на мен не ми е грозно НДК, грозни са боклуците на Никми отзад.
И не закачайте аквариумите, който не пуши, да си ходи в сладкарница Неделя.

# 466
Ето ти “аквариуми” от Рим и Флоренция. Явно не пътуваш и не знаеш, че и там ги има, и хората си пият кафето или си хапват там.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 19:43 от Анонимен

# 467
Не ходя натам, но наскоро ми предлагаха парцел малко след ул Екзарх Йосиф. Десет пъти ходих в района и не успя да ми хареса. Факт е, че за повечето живеещи в района на Витошка и Народния театър най-северната част на центъра не им е любима.

Това, че не ти е любима, е съвсем различно от "циганска част", нали?
Иначе съвсем не е нужно да ти е любима. И аз не мога да кажа, че ми е супер любима, ама си е съвсем ставаща. Въпреки, че съм родена около "Славейков". А когато човек си намери жилище, което отговаря на 90% от критериите му, в ставаща част, си го купува.

П.П. Зад църквата на Раковска е доста различно от на юг от Екзарх Йосиф.

# 468
Не ходя натам, но наскоро ми предлагаха парцел малко след ул Екзарх Йосиф. Десет пъти ходих в района и не успя да ми хареса. Факт е, че за повечето живеещи в района на Витошка и Народния театър най-северната част на центъра не им е любима.

Това, че не ти е любима, е съвсем различно от "циганска част", нали?
Иначе съвсем не е нужно да ти е любима. И аз не мога да кажа, че ми е супер любима, ама си е съвсем ставаща. Въпреки, че съм родена около "Славейков". А когато човек си намери жилище, което отговаря на 90% от критериите му, в ставаща част, си го купува.

П.П. Зад църквата на Раковска е доста различно от на юг от Екзарх Йосиф.
За ул Георги Бенковски 31 става дума. Това е почти на ъгъла с Екзарх Йосиф. Нямаше цигани, но има порутени къщи в района и продължава да не ми харесва. Някак си след Дондуков е много по-добре.

# 469
Цената му е ОК на онзи, но не се продава вече повече от година, значи явно няма чак толкова желаещи. Явно има нещо. В един такъв ЕПК блок може да има много изненади - течащ покрив, съседи, запъващи се за ремонти. За мен това правило с локацията не важи - ако толкова ми е зор, мога да стигна до всяка точка. Важно ми е как ми протича денят и каква е обстановката около мен. Не може да има топ локация с гадни елементи и да се кефя - аз не живея от локация, за живот ми трябват други елементи от имота - слънце, топлина, модерност, удобства, нормална улица, не разбита алея с трудно разминаване и маневри.

# 470
Преди точно 2 месеца се прибирах в полунощ с последния тролей до Сточна гара сама с дете на 4 години. Единственото ми притеснение беше за някой кучкар, който би решил да си изкара и пусне псето на воля по улиците по това време.
И Fuckforlife не отговори коя част от Сливница визира като бандитска - за справка Сливница е от околовръстното при Люлин до бул. Васил Левски на Сточна гара.

# 471
  • София
През нощта всяка част на Сливница е проблемна - циганите там с лопата да ги ринеш.
Живея до Сливница и от години се прибирам с такси вечерта, а да си поведа децата просто не съм си и помислила.
Освен това Сливница е до МС Сливница. После е бул Европа.😉

# 472
Впрочем преди малко се обадих на комплекса Каменица, да видя как са цените. Към момента са около 1150 на кв. м. за някои етажи. Като цена на квадрат оня стар апартамент до Градската може да излезе горе-долу на същата цена. Само че ще има много повече неудобства и все пак сградата ще си е стара. Да, има локация, но пък няма други фийчъри.

# 473
Впрочем преди малко се обадих на комплекса Каменица, да видя как са цените. Към момента са около 1150 на кв. м. за някои етажи. Като цена на квадрат оня стар апартамент до Градската може да излезе горе-долу на същата цена. Само че ще има много повече неудобства и все пак сградата ще си е стара. Да, има локация, но пък няма други фийчъри.

Еми скачай на Каменица тогава Simple Smile - да има всичките фийчъри,  които ти трябват.
За този ли говорихме :
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15245602937754 … k=4f03wr&f1=1
Ако е той, сега го локализирах, но това не е ЕПК, тухлен блок си е.
https://www.google.com/maps/@42.1390804,24.7448922,3a,75y,314.55h,118.43t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHv7M0GD77n9LC69aESLknQ!2e0!7i13312!8i6656
Винаги съм си мислила, че около градината са само малки кооперации до 3-4 етажа. Пък то имало и 8 етажен блок с няколко входа.

# 474
Скрит текст:
Преди точно 2 месеца се прибирах в полунощ с последния тролей до Сточна гара сама с дете на 4 години. Единственото ми притеснение беше за някой кучкар, който би решил да си изкара и пусне псето на воля по улиците по това време
.
И Fuckforlife не отговори коя част от Сливница визира като бандитска - за справка Сливница е от околовръстното при Люлин до бул. Васил Левски на Сточна гара.
По протежението на целия булевард Сливница важи това. Не случайно е станало нарицателно. Дали ще е в частта Център, Константин Величков, Централния затвор, Захарна фабрика, Модерно предградие-Люлин е все тая. Все си е бандитско...

# 475
ЕПК имат и бетон, и тухли. Впрочем някои тухлени блокове са кофти като строителство.

Интересно ми е хората с локацията - бихте ли взели наистина морално остаряло жилище, с други проблеми от рода на стара канализация, само и само да сте на дадена локация?

# 476
Скрит текст:
Оф, всеки си има любими квартали, ей на, на някои се оказва, че им е любим квартал "еснафския Бевърли Хилз" на тепето в Пловдив:)

Това за Марково ли става дума, че не съм наясно с Пловдив ама никак? Знам, че в Марково строят някакви "хасиенди".  
Не, става въпрос за склоновете на Бунарджика, в случая за западния склон. И е етаж от къща, не е цяла къща. Бунарджикът е онзи хълм, където е Альоша.
ЕПК имат и бетон, и тухли. Впрочем някои тухлени блокове са кофти като строителство.

Интересно ми е хората с локацията - бихте ли взели наистина морално остаряло жилище, с други проблеми от рода на стара канализация, само и само да сте на дадена локация?
ЕПК е вид носеща конструкция - ЕдроПлощенКофраж, а не ограждаща, и те са обикновено над 10 етажа. Да не навлизаме в строителната терминология, това не е ЕПК блок, а е тухлен с железобетонна гредова носеща конструкция (греди и колони).  
Че тя канализацията се сменя и то сравнително лесно и евтино. Същото се отнася за дограмата и външната изолация, за вътрешните ремонти е ясно. Но локацията си остава все същата и за никакви пари не можеш да я промениш, можеш само да продаваш и купуваш другаде, което си е малък кошмар - ти, мисля, си се убедила и сама в това със смяната, хем ви е тясно и неудобно.
Основен принцип при НИ е да се търси това, което се сменя много трудно или изобщо не може да се смени. Локацията е такова нещо.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 11:56 от Анонимен

# 477
Е Сливница не е Дондуков, хайде да не обобщаваме. Сточна гара не е до цялата Чумерна.

# 478
Аз мисля че обсъждаме района между Дондуков, Мария Луиза, Сливница и Васил Левски? В тази си част Сливница е напълно нормална.

# 479
.....
 Нещо като попеа и лозенец. ...
Аааа, аз вече се осъзнах и поправих Wink Долната част на Лозенец е гадно място, не се лъжете да си давате парите за него Joy  
Оф, всеки си има любими квартали, ей на, на някои се оказва, че им е любим квартал "еснафския Бевърли Хилз" на тепето в Пловдив:)
Аз харесвам тази част на Пловдив, в подножието на Бунарджика - за незапознатите, това е нещо като долната част на Лозенец - на 10-15 мин пеш от площада пред общината и на минути от голям парк - този на Бунарджика. Да, на сколновете на хълма е, но е живописно, зелено и тихо, поне в някои части, които са далеч от Васил Априлов. И цените там са в топ за Пловдив.
А на Сирената не й хареса и един с три спални срещу Цар Симеоновата градина, дето вече не знам какъв кусус ще му измислиш - освен цената, де.
В последната ни комуникация каза, че не живееш в Лозенец, а го коментираш, защото си живяла там и го познаваш. Кажи моля те защо се премести от най-добрия според теб квартал? Нали уж там всичко беше най-хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт