Обсъждане на имотни обяви-8

• 39 453
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Защо всеки, който иде на село, все въздуха в София му бил мръсен и прочие. Глупости. Други може предимства да се изтъкват, те обаче са много малко и далеч не за всеки са приложими.

# 91
  • София
Ми може и да им е наистина мръсен на хората, какво?! И аз като изляза от София 1 ден ме боли глава, не знам дали е заради промяната на атмосферното налягане или защото не виждам какво дишам.
И не, автомобилите не са виновниците за мръсния въздух в София, твърдото гориво, горенето на отпадъци и географското разположение на града са причината, но пък автомобилите са нещо, от което лесно могат да се обръснат едно сериозно количество пари, при това ежегодно.

# 92
  • София
Защо всеки, който иде на село, все въздуха в София му бил мръсен и прочие. Глупости. Други може предимства да се изтъкват, те обаче са много малко и далеч не за всеки са приложими.
У наше село няма един астматик, а от 5 деца във входа, в който бяхме, 2 бяха астматици. Постоянно може да се следи какво се диша, а повечето пъти дори се вижда, ама щом ти казваш, че няма връзка, кои сме ние да спорим  Laughing

# 93
У наше село няма един астматик, а от 5 деца във входа, в който бяхме, 2 бяха астматици. Постоянно може да се следи какво се диша, а повечето пъти дори се вижда, ама щом ти казваш, че няма връзка, кои сме ние да спорим  Laughing

Ще споделя за незапознатите, че в къща, която се отоплява на пелети въздуха в помещенията рядко е в нормата, а при отопление с дърва е в пъти над нормата. А по селата рядко могат да си позволят да се топлят на ток или газ.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 21:11 от Анонимен

# 94
  • София
Ами масово новозаселилите са на термопомпи или климатици. Модата на пелетите мина преди години, когато се разбра, че мъкнеш като ненормален, а накрая плащаш повече...
Виж, като запалим камината в механа, наистина ако не се отвори прозорец почва да връща. Мъка...

# 95
А аз дете с астма не познавам, а не е като да нямам приятели с деца. Принципно е по-добре да си отглеждаш децата на чист въздух, спор няма, но да изкарваш всички в София болнави, не е истина.

# 96
  • София
Ще споделя за незапознатите, че в къща която се отоплява на пелети въздуха в помещенията рядко е в нормата, а при отопление с дърва е в пъти над нормата. А по селата рядко могат да си позволят да се топлят на ток или газ.

За пелетите не знам, но за отоплението на дърва, имам представа.
Българите горят сухи дърва и си чистят печките и кюнците регулярно, та нека не се заблуждаваме.
София е в котловина и "запушена" откъм витошката яка от настроените нови къщи, които не се отопляват с газ, за съжаление.
Прибави колите и ще се сетиш, че няма как в селата, в които са останали по една шепа хора, запрашеността да бъде по- висока.

# 97
  • София
А аз дете с астма не познавам, а не е като да нямам приятели с деца. Принципно е по-добре да си отглеждаш децата на чист въздух, спор няма, но да изкарваш всички в София болнави, не е истина.
Има 3-4 и за всичките са виновни ваксините.
От 100 кладенеца вода ще донесете и няма да признаете очеизвадното - ето ти от сега картата на София.

Как пък прави впечатление, че високото е чисто, а в котловината е мръсно...

# 98
Не споря, че е мръсен въздуха в София, просто доводите за здравето, освен ако не си хронично болен, не са верни. Аз деца астматици не познавам, както и хронично болни, с което искам да кажа, че не е масово. Щом намесихме и ваксините, защото обсъждаме мръсния въздух?

# 99
Ами масово новозаселилите са на термопомпи или климатици. Модата на пелетите мина преди години, когато се разбра, че мъкнеш като ненормален, а накрая плащаш повече...
Виж, като запалим камината в механа, наистина ако не се отвори прозорец почва да връща. Мъка...
За съжаление не е толкова масово колкото ми се иска. Наскоро бях в страхотна къща в Бояна и хората си се отопляваха с пелети. Да не говорим, че къщите на една-две години са много малък процент дори и в Бояна, Симеоново и Драгалевци, а по селата са още по-редки. Не случайно в повечето зимни дни въздуха по селата е по-мръсен от този в София.

# 100
  • София
Ееее, стига де, и аз и щерката, явно, сме със слаби дробове и разкашялме ли се на есен си го влачим до април. Добре че са вентолина и пулмикорта, защото иначе сме жив зян. Момчетата и баща им, обаче, я се закашлят, я не през студеното полугодие. И да, дъщеря ми искаха да я диспансеризират като асматик. С което искам да кажа, че има хора с проблеми с дишането в София. Обаче последия един месец въздухът в Смолян е бил много по-замърсен с фини прахови частици от този в София. Много неприятно беше за журналистите по Нова когато им го съобщиха от НИМХ преди няколко дни.

# 101
Хора с проблеми с дишането има в цяла България. Едва ли София ви е направила такива.

# 102
  • София
Хора с проблеми с дишането има в цяла България. Едва ли София ви е направила такива.
Точно това казвам и аз.
Четенето с разбиранемай наистина ще се окаже страшна болка на нашето образование, а като следствие и на нашето общество

# 103
Да, аз съм му проблема на нашето образование, нищо че съм излязла от системата преди 20+ години Rolling Eyes  .

# 104
  • София
Той не е от днес този проблем

Общи условия

Активация на акаунт