Обсъждане на имотни обяви-8

• 39 453
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Черна станция, все през твоя случай ги пречупваш нещата. А масово хората не очакват да е така - 3 години да чакат едно жилище. Аз напълно разбирам, ако имам къде да живея и прочие и четири години ще чакам, даже може да си струва и наем да плащам,  ама общият случай не е такъв. Нито разбират хората от имоти, нито от парични потоци.
Сега масово излиза зеленото от 2015-2016, половината са с кредит. Значи може 20% капаро и кредит след година-две на акт 14 или акт 16, според зависи. А какви са били цените тогава !?

# 556
Нормално е да давам своята гледна точка. Друг пък ще даде неговата и така ще се получи разнообразие на мненията. Няма как да предполагам какво мислят "хората", защото не съм социологическа агенция и не съм правила анкети  Simple Smile

Но ако човек си има жилище и по някаква причина има планове да го смени, моята тактика е съвсем ОК. Да не говорим, че аз избрах за седмица и чаках почти 2 години за да се нанеса. Други избират и търсят по една - две години и после пак ремонтират и чакат. Това да не е по-хубаво? Всеки с нуждите си и всеки с целите си  Hug

# 557
Ето, аз мога да дам пример със себе си. Имам си жилище, но още като го купувахме бяхме с нагласата, че някой ден ще го сменим с по-голямо. Нито тогава, нито сега бих взела нещо без акт 16. В момента търся по-голямо или по-скоро се оглеждам, но пазарът на готови е адски свит и надценен. Нямам намерение да плащам такава цена за нещо, което очевидно не струва толкова. И така си живеем в по- малкото. Местоположението ни е екстра, сградата ни е добра, свикнали сме, съседите ни са добри...вярно, че е моят случай, но пък съм купувала и докато бяхме под наем и тогава не бях с нагласата да чакам няколко години.  Тогава вярно че и нямаше много нови строежи, но пък имаше разпродажба на завършени. 😁

# 558
но пазарът на готови е адски свит и надценен. Нямам намерение да плащам такава цена за нещо, което очевидно не струва толкова.

Пазарът си е пазар и не може да бъде надценен сам по себе си. Може даден имот да е надценен спрямо пазара, но пазарната цена в момента е така, каквато е. Утре може да е друга, но днес си е таман и затова е в равновесие. А колко струва нещо - толкова, колкото някой е готов да плати Grinning Себестойността няма нищо общо.  Защо мислиш, че едно 100 грамово кюлче злато струва 7714 лева? Дали има нещо общо със себестойността му? И дали цената е надценена или подценена?  Mr. Green

https://tavex.bg/zlato/zlatni-kiulcheta/

# 559
Ама разбира се, че е така и който смята, че това е цената да я дава. Аз смятам, че европейски цени в София не си заслужава и просто не купувам. Купила съм, когато съм преценила, че горе-долу цената си отговаря на предлагането. Но в момента да ми искат  над половин милион лева за къща, до която дори няма улица, хайде не благодаря Joy

# 560
  • София
Не знам дали уцелвам темата, но се отчаях малко днес и да си ви питам.
Търсим апартамент, 3 стаи /2 спални с холокухня/, около 80-90 кв., до 90К евро, в южни райони (до Княжево вкл.), без Ман. ливади като искаме средно положение - да не е на замазка и да не е за основен ремонт, тоест мисля се води до ключ (боядисан, с баня и под, без мебели ) и без ТЕЦ. Брокерът ни ми каза, че нямало такива апартаменти за тези цени Sad аз намерих един само в Карпузица, но пък седи от няколко месеца и си мисля, че има някакъв косур..
Рових цял ден пак и нищо не намерих друго Sad
Има ли надежда да намерим нещо в близките месеци според изискванията ни според вас? Не ме отчайвайте и вие, моляяя Grinning Heart
Това, освен в Карпузица, или някой панел от 60те, не виждам как...

Даже този, който гледате, от 2002 в Карпузица е 90 кв ама с асансьора.
Не разбрах защо споменавате МанЛи, там едва ли има търсеното. А и наемите са високи, та май повече купуват, отколкото продават. Последно, 3стаен, чисти 76, с общи 90, от 2008, на 1ви етаж, север и изток, преди 2 месеца се продаде за 120 к.
Плюят, не плюят, с тротоар, без тротоар - това е реално.
И аз купих панел на майка ми преди 3 години, 60 кв, ст.караджа, за 23 к, ама сега няма.

# 561
Ама разбира се, че е така и който смята, че това е цената да я дава. Аз смятам, че европейски цени в София не си заслужава и просто не купувам. Купила съм, когато съм преценила, че горе-долу цената си отговаря на предлагането. Но в момента да ми искат  над половин милион лева за къща, до която дори няма улица, хайде не благодаря Joy
Имам един въпрос към теб. Знаеш ли колко ще ти струва да закупиш парцел 350-400 м2 в южната част на София  и да построиш върху него 250 м2 къща? Ако не ти е ясно, провери и ще разбереш, че като сложиш себестойност на строителството, проектиране, такси към общината, енергото, ВиК и т.н. плюс цената на парцела сума от 250 000 евро не е много голяма.

# 562
И като си купила панел за 23К, си ударила джакпота от щатската лотария и за другите вече няма да има и да вземат, каквото има. Егати мисленето. Всеки, който е купил някой кимизарник на цена, по-ниска от актуалната, си мисли, че цените все нагоре и нагоре. Да не се е минал.

# 563
  • София
И като си купила панел за 23К, си ударила джакпота от щатската лотария и за другите вече няма да има и да вземат, каквото има. Егати мисленето. Всеки, който е купил някой кимизарник на цена, по-ниска от актуалната, си мисли, че цените все нагоре и нагоре. Да не се е минал.
Това, че са нагоре, едва ли ще учуди някой!
А кимизарник, може да покажеш като купиш!
Отстрани, обобщенията са ежедневие.
То е ясно, че всички са купили най-добрите хубавите апартаменти, на най-хубавите места, особено във форума!
Но докато някои купуват, други само си говорят...

# 564
  • София

П.С. инвестицията в имоти далеч не е само отдаване веднага под наем. Така като гледам са се навъдили доста по веригата, които купуват именно преди първа копка и после след акт 14 (примерно или 15 или 16, без значение) препродават с надценка.
Има такива агенти и НАП ги следи много внимателно, защото имаш право на 1 продажба такава без данъци и после ти свалят кожата. А са свързани с агенцията по вписванията и имат алгоритем следящ сделките по ЕГН. Много интересно става после като почне да те дъвче държавната машина

# 565
Някои ще се учудят, когато цените отидат надолу. Смешно е да се твърди, че имотите в София са философския камък. Особено като се имат предвид за какви имоти става дума понякога. Преди 3-4 г. В Княжево бяха по 600-700 евро, какво толкова се промени, та кимизарниците из калта станаха златни. А те са такива според доходоте.

# 566
Ама разбира се, че е така и който смята, че това е цената да я дава. Аз смятам, че европейски цени в София не си заслужава и просто не купувам. Купила съм, когато съм преценила, че горе-долу цената си отговаря на предлагането. Но в момента да ми искат  над половин милион лева за къща, до която дори няма улица, хайде не благодаря Joy
Имам един въпрос към теб. Знаеш ли колко ще ти струва да закупиш парцел 350-400 м2 в южната част на София  и да построиш върху него 250 м2 къща? Ако не ти е ясно, провери и ще разбереш, че като сложиш себестойност на строителството, проектиране, такси към общината, енергото, ВиК и т.н. плюс цената на парцела сума от 250 000 евро не е много голяма.
Нико, а знаеш ли колко ме интересува колко е дал инвеститора за парцел, при положение, че аз не мога да стигна до него. Ако иска да е дал и 10 000 000.  Като искат да продават на такива цени да вземат малко да помислят и за инфрастуктурата до скъпоценните си имоти....Не ме интересува с община ли ще се комбинират, какво ще правят, искам ако ще давам 250 000-300 000, че дори 400 000 за имот поне да мога да стигна до него.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15181643727829 … k=4f5kj0&f1=1 - eй до тези няма стигане. Ама в буквалния смисъл. Ако не ми вярваш, ще ти кажа къде се намират и се пробвай да стигнеш ако не ти е жал за колата ти.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15007257513609 … k=4f5kj0&f1=1 - за тези пък брокерът се кълнеше, че ще има асфалт до нова година. Е НГ мина, взеха акт 16, асфалт има само пред портата на къщите. Останалия половин километър е кални ями.

https://www.alo.bg/5433146 - а това нещо е буквално в гората, сред храсталаци и разбира се отново без път.

https://www.alo.bg/5951636 - и до тези няма път. За да стигна до тях трябва да се катеря с колата през тротоари, а съседите ми ще са много тихи - да почиват в мир. (прозорците гледат право в гробовете)

Онези дето ги предлагаше преди 1-2 седмици пък са с гледка бензиностанция и околовръстен път на 30 метра от тях. Не се мразя чак токова, че по цял ден да дищам изгорели газове. Та така....ти ако знаеш за нещо прилично ще се радвам да споделиш, аз вече над година не мога да открия.

Да не говорим, че голяма част от  са строени недостроени от има-няма 10г и сега ги завършват. 100% съм сигурна, че имотите тогава са стрували много по-евтино. Ама нали сега имало имотен бум, що да не хванат някой и друг баламурник ако мине номера. Е като гледам не им се връзват много, защото от 1г все така непродадени си седят. Ще има да си поседят докато хората дори не могат да стигнат до тях за оглед.

# 567
Ама разбира се, че е така и който смята, че това е цената да я дава. Аз смятам, че европейски цени в София не си заслужава и просто не купувам. Купила съм, когато съм преценила, че горе-долу цената си отговаря на предлагането. Но в момента да ми искат  над половин милион лева за къща, до която дори няма улица, хайде не благодаря Joy
Имам един въпрос към теб. Знаеш ли колко ще ти струва да закупиш парцел 350-400 м2 в южната част на София  и да построиш върху него 250 м2 къща? Ако не ти е ясно, провери и ще разбереш, че като сложиш себестойност на строителството, проектиране, такси към общината, енергото, ВиК и т.н. плюс цената на парцела сума от 250 000 евро не е много голяма.
Нико, а знаеш ли колко ме интересува колко е дал инвеститора за парцел, при положение, че аз не мога да стигна до него. Ако иска да е дал и 10 000 000.  Като искат да продават на такива цени да вземат малко да помислят и за инфрастуктурата до скъпоценните си имоти....Не ме интересува с община ли ще се комбинират, какво ще правят, искам ако ще давам 250 000-300 000, че дори 400 000 за имот поне да мога да стигна до него.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15181643727829 … k=4f5kj0&f1=1 - eй до тези няма стигане. Ама в буквалния смисъл. Ако не ми вярваш, ще ти кажа къде се намират и се пробвай да стигнеш ако не ти е жал за колата ти.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15007257513609 … k=4f5kj0&f1=1 - за тези пък брокерът се кълнеше, че ще има асфалт до нова година. Е НГ мина, взеха акт 16, асфалт има само пред портата на къщите. Останалия половин километър е кални ями.

https://www.alo.bg/5433146 - а това нещо е буквално в гората, сред храсталаци и разбира се отново без път.

https://www.alo.bg/5951636 - и до тези няма път. За да стигна до тях трябва да се катеря с колата през тротоари, а съседите ми ще са много тихи - да почиват в мир. (прозорците гледат право в гробовете)

Онези дето ги предлагаше преди 1-2 седмици пък са с гледка бензиностанция и околовръстен път на 30 метра от тях. Не се мразя чак токова, че по цял ден да дищам изгорели газове. Та така....ти ако знаеш за нещо прилично ще се радвам да споделиш, аз вече над година не мога да открия.

Да не говорим, че голяма част от  са строени недостроени от има-няма 10г и сега ги завършват. 100% съм сигурна, че имотите тогава са стрували много по-евтино. Ама нали сега имало имотен бум, що да не хванат някой и друг баламурник ако мине номера. Е като гледам не им се връзват много, защото от 1г все така непродадени си седят. Ще има да си поседят докато хората дори не могат да стигнат до тях за оглед.
Не знам на кой какво не му връзва, но през 2018 година се продадоха супер много имоти и то основно НС. Ако на това му казваш невръзване не знам какво ще стане когато започнат да им връзва на строителите. Тези къщи, които постнах преди няколко дни над околовръсното не ги мисли. Общо са 18 на брой и всички са продадени, като най-голямата е на много добър архитект. Все си мисля, че човека проектирайки толкова много сгради в България и чужбина не би избрал да живее на лошо място. П.П. Покажи на мапс къде се намира тази къща. Изглежда, че е на асфалтирана улица.

# 568
https://www.google.bg/maps/@42.6160027,23.3577296,19z/data=!3m1!1e3 Има асфалт само пред тях. Докато стигна до тях колата ми стържеше в кал и камъни.

Аз онези до Шел знам, че са продадени. По принцип ми харесват като визия и има асфалт до тях. Просто за мен не е удачно да съм толкова близо до околовръстното, но така или иначе няма какво да ги мисля Simple Smile ако бяха сред възможните опции със сигурност нямаше да ги отхвърля. Сега дебна тези над Царско село до строящото се Британика. Имат добро разпределение, сравнително добър достъп, който надявам се да оправят покрай училището. Ще чакам да видя на акт 16. Иначе не знам какво толкова се е продало сред къщите. Аз тях следя и до сега само една, която харесах и беше на нормална цена се продаде. Всичко останало си стои  в обяви

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 01:12 от Анонимен

# 569
https://www.google.bg/maps/@42.6160027,23.3577296,19z/data=!3m1!1e3 Има асфалт само пред тях. Докато стигна до тях колата ми стържеше в кал и камъни.

Аз онези до Шел знам, че са продадени. По принцип ми харесват като визия и има асфалт до тях. Просто за мен не е удачно да съм толкова близо до околовръстното, но така или иначе няма какво да ги мисля Simple Smile ако бяха сред възможните опции със сигурност нямаше да ги отхвърля. Сега дебна тези над Царско село до строящото се Британика. Имат добро разпределение, сравнително добър достъп, който надявам се да оправят покрай училището. Ще чакам да видя на акт 16. Иначе не знам какво толкова се е продало сред къщите. Аз тях следя и до сега само една, която харесах и беше на нормална цена се продаде. Всичко останало си стои  в обяви
Точно за къщите нямам информация, но продадените жилища в София през 2018 са доста. Над Царско село е супер място, но ако има къщи с хубав изглед до акт 16 ще са продадени. Иначе цена от 1000-1100 е/м2 е нормална за къща в подножието на Витоша.

Общи условия

Активация на акаунт