Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 331
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Много полезно мнение, Петя!
Благодаря!

# 121
Много сложно с тези  elective - и - има страхотни възможности, как да се ограничи човек до един или два на година Sad
След първоначалното грозно преяждане се научава да подбира балансирана и здравословна диета по свой вкус от предложената шведска маса. (Mай с Амели водихме такъв разговор навремето Simple Smile )
Често срещан проблем сред препчетата. Kато шарката е - по-добре да се преболедува на ранна възраст Grinning

# 122
Някой получил ли е имейла за тази анкета на Инспектората която трябва да попълним?Може ли да ми пуснете линк,ако сте я получили?

# 123
Някой получил ли е имейла за тази анкета на Инспектората която трябва да попълним?Може ли да ми пуснете линк,ако сте я получили?
Линкът е индивидуален за всяко дете - може да бъде ползван само веднъж. Аз попълних два такива.

# 124
Интересна дискусия се получава, която ми навява спомени.  Аз съм родител завършил първите випуски на АК.  Информацията ми не е нова, но е различна гледна точка от родител с дете там.  Срещаме се периодично със стари учители и те споделят своето мнение за сегашното състояние на АК.

Случката на Стефан не е единичен случай и много деца страдат за несериозни провинения, което може да отблъсне и създава малко полицейска атмосфера.  Спомням си как учители обикаляха коридорите на хотела на зеленото училище, за да записват тези, които не са по стаите си.  Често деца биват принуждавани да изказват съученици.  Дисциплината и наказанията не се доближават до друго БГ училище.  Има съществена разлика между третирането на правилата от БГ и чужд учител. 

Темата за наркотиците е по-скоро излишна.  Наркотици има във всички БГ училища и не е реалистично да очаквате училището да опази децата ви.  В АК много от гнилите ябълки биват изключвани през годините и така се прочиства донякъде средата.  Също така има доносници, които споделят на учителското тяло информация достъпна за повечето ученици.  Така гнилите ябълки ги знаят и от ръководството имат стимул да ги махнат след като сгафят някъде.

Мението на Петя също е много точно.  Голям процент ученици не завършват, поради различни причини.  Ако трябва да гадая около 20% поне.  Не е място за лежерно учене, освен подготвителната година.  Това според мен е по-голям филтър и от входния изпит.  Махането на долните 20% сериозно вдига изходното ниво.

Текучеството на чужди учители е огромно.  Много от тях идват за трупане на опит и резюме.  Това прави и качеството да е доста променливо.  При бг учителите има много по-голямо постоянство и качество.  АК предлага добри условия на бг учителите спрямо конкурентите и доста качествени кадри биват привлечени и задържани. 

# 125
  • София
mitochondria, не се ориентирах добре: освен завършил/а колежа, горното мнение е формирано на база твои преки впечатления от колежа в момента в качеството ти на родител на настоящ колежанин, или на база сегашни твои контакти с дългогодишни учители в АК?

# 126
mitochondria, не се ориентирах добре: освен завършил/а колежа, горното мнение е формирано на база твои преки впечатления от колежа в момента в качеството ти на родител на настоящ колежанин, или на база сегашни твои контакти с дългогодишни учители в АК?

Децата ми са още много малки.  Деца учещи в АК в момента също не познавам.  Възможно е наблюденията ми да са остарели.

# 127
Всичко в поста на mitochondria важи и за сега/поправете ме, ако сте с други впечатления/, с изключение на зелените училища, не съм чувала да има такива.
Но пък децата пътуват по разни състезания и е задължително да има контрол и дисциплина, а не по цели нощи да се мотаят из хотелските стаи.

# 128
Ako разбирам правилно, въпросът е към мен.
Не, не беше към теб, но благодаря за отговора.

# 129
  • София
Моето мнение, което се формира на база изкоментирано от сина ми, е точно обратното за българи/чужденци учители в Колежа. Може да са се  променили като качество учителите, може и просто късметът на сина ми на учители да е такъв. И не спира да ме учудва как е възможно моят син да е достатъчно аргументативен на английски и недостатъчно на български?

# 130
  • софия
Линкът е индивидуален за всяко дете - може да бъде ползван само веднъж. Аз попълних два такива.
Аз още нямам получен мейл от Инспектората! Кога получихте вашите?

# 131
  • София
07.02.2019, 17:33

# 132
Моето мнение, което се формира на база изкоментирано от сина ми, е точно обратното за българи/чужденци учители в Колежа. Може да са се  променили като качество учителите, може и просто късметът на сина ми на учители да е такъв. И не спира да ме учудва как е възможно моят син да е достатъчно аргументативен на английски и недостатъчно на български?

Има много вариация и късмет.  Доста определящо е на кои български учители ще попадне випуска по мат и БЕЛ.  По мое време един учител поемаше випуска за всички години.  Това са основни предмети и лошо попадение тук би имало доста негативни последици.  Български учител харесван от ученици много рядко напуска.  Успешните чужденци, които децата обожават не се задържат достатъчно дълго.

# 133
Скрит текст:
Аз още нямам получен мейл от Инспектората! Кога получихте вашите?

В петък, Амели. На имейла, който съм записал на тазгодишния договор.

Моето мнение, което се формира на база изкоментирано от сина ми, е точно обратното за българи/чужденци учители в Колежа. Може да са се  променили като качество учителите, може и просто късметът на сина ми на учители да е такъв. И не спира да ме учудва как е възможно моят син да е достатъчно аргументативен на английски и недостатъчно на български?
Качеството на отделно взетия учител от колежа е много разнообразно. Не едни харесват едни учители, на други други - за всеки по нещо Simple Smile
Проблема с разликата в аргументативността на английски и български е масов - все пак около 80% от учебната дейност е на английски. Да не говорим, че им е много по-лесно да намерят интересно четиво на английски и го предпочитат в оригинал. Като резултат почва да им липсва и речник и богатство на родния език. По който повод българската катедра се опитва да компенсира "свирепствайки". Откъдето (донякъде) и масовата "любов" към ръководител катедрата Grinning

# 134
  • София
Проблема с разликата в аргументативността на английски и български е масов - все пак около 80% от учебната дейност е на английски. Да не говорим, че им е много по-лесно да намерят интересно четиво на английски и го предпочитат в оригинал. Като резултат почва да им липсва и речник и богатство на езика. По който повод българската катедра се опитва да компенсира "свирепствайки". Откъдето (донякъде) и масовата "любов" към ръководител катедрата Grinning

Проблемът изглежда не е специфичен за колежа:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1088850.330

Общи условия

Активация на акаунт