Американски колеж - четиринадесета тема

• 55 675
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Много трудна тема! Особено последната точка. Колко деца ще разберат обрата в стиховете?! Ако се вдъхновят може да напишат прекрасни съчинения, но все пак са на 14, едва ли имат достатъчно натрупани емоции за такава тема. В съчетание с трудната математика, ако е наистина трудна, дава интересна насока за подбора...
  Успех на форумните дечица!

# 616
  • София
В този ред на мисли ето и моят поздрав:
https://www.youtube.com/watch?v=aKJvbTEnp0I&index=2&list … _6GNfMmB7D5RjBQgz

# 617
Не се притеснявайте толкова за есето. Историята помни случай на прието дете на форумец с 3% на есето. Ако са добре на математиката, вътре са. Пък и за есето може само така да ви се струва, а децата да са се справили, в АК не оценяват по критериите на МОН все пак Grinning

# 618
  • София
Наистина, от къде я изкопаха тази тема! Хич не е благодатна за писане, много обърка децата, но тъкмо ще покаже кое дете се е събрало и писало и ще има силен подбор. По-малко логически задачи от очакваното, иначе без големи изненади. Казали са резултати на 15.04, този път по-дълго ще се чака, но пък и много кандидати.

# 619
А до 15-ти тенджерата ще е на котлона...
Simple Smile

# 620
Ужас, един месец за резултати, добре, че не кандидатстваме, че щях да откача. От година  на година всичко става все по-зле.

# 621
Историята помни случай на прието дете на форумец с 3% на есето. ...
На отворените врати казаха, че преди една година е имало прието дете и с 0% на есето.

# 622
  • София
Има официална информация на сайта на колежа: Резултатите ще бъдат публикувани на 12.04.2019г. в 12:00ч.

"Брой на кандидатите:
658 ученици - 365 момичета и 293 момчета - се регистрираха за тазгодишния изпит за български ученици в 7. клас. Общо 9 души са се възползвали от допълнително обявената дата за регистрация. Скокът в броя на регистриралите се спрямо миналата година е 22%"

https://www.acs.bg/bg/news/admissions-exam-march-17-2019/

# 623
бога ми, признавам си, че нищо не разбрах аз от публикуваните строфи на стихотворението, нито как може да се напише нещо смислено по въпросите, зададени към тях

вероятно е, защото не се интересувам от поезия, нито в класическа, нито в абстрактна форма, но някакси ми е трудно да повярвам, че точно такава тема за есе е подходяща за оценяване на 14-годишни деца

# 624
  • софия
Ужас, един месец за резултати, добре, че не кандидатстваме, че щях да откача. От година  на година всичко става все по-зле.
По-зле не бих казала, различно -да. Една седмица разлика спрямо по-миналата година. При по-голямата бройка деца, разбираемо.

Antea, съгласна съм с теб. и аз препрочитах няколко пъти....

# 625
... ако са поне 2 деца заедно.
Или двама родители с детето, което ще е на изпит.
От години прилагаме този метод, дори за пробни изпити. Невъзможно е да се добереш нормално, да паркираш пък абсурд нито до СМГ, нито до ПЧМГ, нито до АК в ден, когато има изпит.
Тръгваме аз, съпругът ми и детето.
На удобно място, но все пак в близост до училището от колата слизаме аз и детето, а баща му намира място за паркиране.
Нямам никави нерви да обикалям с кола по улички в търсене на заветното място.
Така направихме и ние. И на отиване, и на взимането. И двата пъти той дойде около 5-7 минути по-късно, като се включи и ходенето от колата до сборното място.

# 626
  • На топло в неговото сърце.
бога ми, признавам си, че нищо не разбрах аз от публикуваните строфи на стихотворението, нито как може да се напише нещо смислено по въпросите, зададени към тях

вероятно е, защото не се интересувам от поезия, нито в класическа, нито в абстрактна форма, но някакси ми е трудно да повярвам, че точно такава тема за есе е подходяща за оценяване на 14-годишни деца
Напълно съм съгласна с теб, а моя преди месец направи 13.

# 627
Колко време имат за есе?

# 628
  • София
Колко време имат за есе?
30 минути.

Ето и цялото стихотворение - "УСПОКОЯВАНЕ" на Георги Рупчев.
http://www.litclub.bg/library/nbpr/rupchev/usp.htm

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 16:48 от svetlya

# 629
И моят преди месец направи 13. Wink
Ще пиша по-късно, като се приберем и седна на комп, че съм от телефона. Наборът е доволен от себе си, но той на двата пробни изобщо не беше успял да се ориентира как да сортира математическите. Май се беше опитвал да ги решава наред.

Общи условия

Активация на акаунт